مقاله

 

 

تاریخ انتشار : 04.04.2017

اکبر دریایی !

infogeneve14@gmail.com

 

اکبر گنجی : کسی  که مدعی است رأی دادن به معنای مشروعیت بخشیدن به نظام سیاسی است«، ادعایش کاذب است ....و اگر مشارکت مردم در اتتخابات حکومت اسلامی به پیشگیری جنگ فرضی میرسد پس باید شرکت حداکثری کرد...و بعد مقایسه کرده بین سیستم سیاسی ولایت فقیه عظما در ایران و سیستم آمریکا : میزان مشارکت پائین در انتخابات آمریکا- خصوصاً انتخابات کنگره که در این مدت حداکثر ۴۰ درصد در سال ۱۹۸۲ و حداقل ۳۶ درصد در سال ۲۰۱۴ بوده است - نظام سیاسی دموکراتیک این کشور را نامشروع می سازد، نه میزان بالای مشارکت در انتخابات یک نظام دیکتاتوری ، آن نظام را مشروع می سازد. به عنوان مثال، دیکتاتوری نظامی برمه/میانمار اعلام کرد که بیش از ۱۲. ۹۸ درصد مردم در رفراندوم قانون اساسی سال ۲۰۰۸ شرکت کرده و بیش از ۴۸. ۹۲ درصد به آن رأی مثبت داده اند. اما هیچ کس در دنیا آن قانون اساسی را مشروع و دموکراتیک به شمار نیاورد. جنبش دموکراسی خواهی میانمار به رهبری آنگ سان سوچی همچنان به دنبال راهی برای اصلاح این قانون اساسی تضمین کننده سلطه نظامیان است...

 

 

قیاس مع‌الفارق یا مقایسه نادرست زیاد دیده بودم ولی این یکی نوبر است . سیستمهای سیاسی غربی انبوهی اشکالات زیربنایی و...دارند . ولی مقایسه کردن همان سیستمهای پراز اشکال غربی با سیستم مافیایی و الیگارشی ولایت فقیه ، به مخاطب آدرس غلطی میدهد مثل اصطلاح متناقض " جمهوری اسلامی " .  ادیان و جمهوریت در کجا تناسب دارند و میتوانند سازنده هم باشند ؟ انگار یادش رفته که خمینی گفت اگر همه مردم دنیا حرفشان یکی باشد و نظر ولایت فقیه چیزی دیگر ! ارجحیت با آن یک چیز دیگر است چون در هر شرایطی مردم صغار هستند . این سیستم هنوز تغییری نکرده است .

 



بازی انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ ریاست جمهوری حکومت اسلامی ایران درپیش است . گمانه زنی ها ، موافقان مشارکت ومخالفان مشارکت فعال هستند . تحریم انتخابات یعنی چه ؟ مشارکت در انتخابات یعنی چه ؟ آیا مشارکت حداکثری مردم نظام سیاسی را در مسیر اصلاحات تشویق یا مجبور میکند و نهایتا تمامی این فعالیتها چه تاثیری در سیاست روزانه دارد ؟  آیا رویکرد استراتژیک غرب در خاورمیانه و پروژه برجام سرنوشتش تغییر میکند ؟ در حالت تحریم و یا حالت شرکت در انتخابات ؟ آیا شرکت و یا عدم شرکت در بازی انتخابات حکومت اسلامی ایران ، به پایان جنگ سوریه میانجامد ؟ زندانی های سیاسی آزاد میشوند ؟ اختلاسی انجام نمیشود ؟ مسئله بیکاری و فقر و اعتیاد و....تمام میشود ؟

 

 

موضوع انتخابات این روزها در تمامی سیستمها تبدیل به یک بازی چندلایه و پیچیده شده است . یک بازی که در آن بازیگران مختلف با منافع و خواست‌های متفاوت حضور دارند . بازی انتخابات ً نشانگر توزیع قدرت درعرصه سیاست نیست.  قدرتمندترین گروه‌ها اگرقواعد بازی را بلد نباشند شانسی ندارند . برنده شدن هم به معنای دستیابی به موقعیت برتر درعرصه سیاست نیست . بازی پیچیده درابعاد مختلف و در همان حال دارای سرعتی بالا در مهندسی افکار عمومی توسط مدیا است . بازیگران گوناگونی در تعیین نتیجه نقش دارند . آنالیز این بازی سیاسی در شرایط امروز بیشتر روی تجربیات مشخص سوار است . در این بازی انسانهای رای دهنده همیشه و فقط ابزار یا بازیچه دست کارگردان اصلی هستند .

 

 

در پی دیدار ژنرال سیسی از مصر با ترامپ در کاخ سفید ، طرفین موافقت کردند که عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و اردن ... با همکاری اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل یک اتحاد نظامی علیه حکومت اسلامی ایران ایجاد کنند . ژنرال سیسی از ترامپ پرسید : چه طرحی داری تا کون ولایت فقیه بذاریم ؟ ترامپ گفت : طرح که زیاده ، ولی شماها باهاس اول دست و پاشو محکم بگیرید تا من کارم رو بکنم . بعد از من نوبت شماهاست . اون موقع دیگه عظما رمق نداره دست و پا بزنه...ترامپ هم متقابلا سوال کرد : دموکراسی مصر حالش خوبه ؟ سیسی گفت : بله خوبه ، به مرحمت شما ، سلام رسوند !

 

 

 

 

 

03.04.2017

اسماعیل هوشیار

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد