مقاله

 

 

تاریخ انتشار : 15.09.2017

از استراتژی جدید خبری نیست !

  hoshyaresmaeil2017@hotmail.com
 



رویترز: مقام‌های آمریکایی استراتژی جدیدی علیه ایران به ترامپ پیشنهاد کرده‌اند....



حضور ساکنان کاخ سفید محترما عرض شود که چیزی عوض نشده و از استراتژی جدید هم خبری نیست . همان خطی که بوش پدر و پسر و اوباما ... میرفتند ادامه پیدامیکند . استراتژی لباس زیر نیست که هفته ای 3 بار عوض شود . حافظه ما یادآوری میکند که استراتژی دولت آمریکا در خاورمیانه بزرگ ، از ابتدا حفظ همین فرزند ناخلف خودش یعنی حکومت اسلامی ایران بود با کمی اصلاحات ... و به قول کاخ سفید حکومت اسلامی ایران آخرین میخ تابوت خاورمیانه قدیم است که برای کوبیدنش نباید از چکش استفاده کرد . آنچه که مقامات دولت آمریکا تحت عنوان استراتژی جدید نام برده اند شاید اسمش تاکتیک است که از دل همان استراتژی بیرون میآید . تاکتیک به روشهایی گفته میشود که به وسیله آن، استراتژی به اجرا در میآید تا به هدفهای مورد نظر برسد. بنابر این، تاکتیک بالا بردن فشار در مسیر برجام و یا تنگتر کردن حلقه تحریم از سوی غرب در خدمت آن استراتژی حفظ حکومت اسلامی استحاله شده است.
 



وزیر دفاع روسیه برای دیدار با رئیس‌جمهوری سوریه به دمشق سفر کرد . درعین حال وزیر خارجه حکومت اسلامی ایران نیز با مقام‌های روس در مورد سوریه گفت‌وگو میکند . چه اتفاقاتی در پیش است ؟  چیزی که ساکنان کاخ سفید به آن اشاره نمیکنند نقش بقیه رقبا و عمدتا چین و روسیه در این میانه است .  بدون کردیت روسها  حکومت اسلامی اندازه جفتک زدن نیست !

 

 

موافقت‌نامه سایکس-پیکو یا آسیای صغیر توافقی میان بریتانیای کبیر و فرانسه بود که در روز نهم ماه مه ۱۹۱۶ در خلال جنگ جهانی اول و با رضایت روسیه برای تقسیم امپراتوری عثمانی منعقد شد. این توافق‌نامه به تقسیم سوریه، عراق، لبنان و فلسطین میان فرانسه و بریتانیا منجر شد. این مناطق قبل از آن تحت کنترل ترک‌های عثمانی بودند. با ورود عثمانی به جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴، سرنوشت خاورمیانه نیز با نتیجه آن گره خورد . بریتانیا با حمله به عثمانی در سالهای ۱۹۱۶ــ ۱۹۱۸، توانست تا پایان جنگ جهانی اول به لحاظ نظامی درمنطقه تحت سلطه عثمانی به قدرت مسلط تبدیل شود و اینک باید به توافقات و وعده‌های خود عمل می‌نمود . (طبق توافق سایکس ــ پیکو Sykes-Picot) باید منطقه نفوذ را با فرانسه تقسیم می‌کرد ، برمبنای همین جغرافیای خاورمیانه فعلی به‌وجود آمد ... با پایان جنگ سرد آن تقسیم بندی قدیمی سایکس نیاز به باز بینی دارد . دولت آمریکا بر سکوی حادثه 11 سپتامبر رسما راهی خاورمیانه شد تا چیده مان جدید بعد از پایان جنگ سرد را مطابق شرایط جدید داشته باشد . به هر دلیی ابتدا بقیه رقبا نظاره گر بودند اما در ادامه روسها سر ایران و سوریه وارد شدند تا درروند این چیده مان جدید بیشتر از این آب نروند !

 

 

مطابق داده های ویکی پدیا نظم ژئوپلیتیک ناشی از توافق سایکس- پیکو، سه مشکل به‌وجود آورد. اول اینکه این طرح در خفا و بدون اطلاع اعراب تهیه شده بود و وعده اصلی بریتانیا به آنها در دهه ۱۹۱۰ را نادیده می‌گرفت؛ بریتانیا به اعراب قول داده بود که اگر علیه عثمانی‌ها سر به شورش بردارند، با سقوط این امپراتوری به استقلال خواهند رسید . بعد از اینکه وعده استقلال بعد از جنگ جهانی اول محقق نشد، و قدرت‌های استعماری در دهه‌های ۱۹۲۰، ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ به اعمال نفوذ شدید بر جهان عرب ادامه دادند، محور سیاست در جهان عرب (شمال آفریقا و شرق دریای مدیترانه) تدریجاً از ایجاد نظام‌های حکومتی مشروطه لیبرال (نظیر آنچه مصر، سوریه و عراق در دهه‌های نخست قرن بیستم تجربه کردند) به‌سوی ملی‌گرایی تغییر جهت داد. هدف این نوع ملی‌گرایی بیرون راندن استعمارگران و نظام‌های حاکم متکی به آنان بود. این یکی از عوامل اصلی رشد حکومت‌های نظامی است که از دهه ۱۹۵۰ تا مثلا بهار عرب در سال ۲۰۱۱ بر بسیاری از کشورهای عربی حاکم بودند.

 

 

خطوط مستقیمی که سایکس انگلیسی و پیکوی فرانسوی ترسیم کردند برای غرب بسیار مفید بودند ، اما تأثیرشان در مردم منطقه ویرانگر و مخرب بود.....
 

 


حکومت اسلامی ایران در نقشه سیاسی امروز آخرین بخش خاورمیانه است که روسیه و چین و منافع همه قدرتها را باید در در آن لحاظ کرد حکومت اسلامی ایران از درون نیز با خطر فروپاشی روبرو بود که غرب با پروژه برجام نجاتش داد . حسن روحانی گفته بود : «اگر شرایط بر کشورادامه پیدا میکرد دیگر نیازی به حمله نظامی گسترده وجود نداشت بلکه کشور به طور خود به خود و از درون به مرحله فروپاشی میرسید».


 

 

 


14.09.2017
اسماعیل هوشیار

 

 

_________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد