مقاله

 

 

تاریخ انتشار :28.02.2016


بعد از رای دادن !


انتخابات
با شرکت 40 میلیون نفر به پایان رسید بنا به آمار حکومت اسلامی ! بر اساس گزارش منتشرشده در هشت صبح یک‌شنبه ۹ اسفند در خبرگزاری ایسنا، از داوطلبانی که تا کنون به مجلس شورای اسلامی راه یافته‌اند، ۵۰ نفر در فهرست اصلاح‌طلبان و گروه‌های هم‌سو، ۳۰ نفر از ائتلاف اصولگرایان و ۲۸ نفر نیز مسقل هستند ! بعد از آمار و ارقام ، این انتخابات پوچ ترین و غیر سیاسی ترین انتخابات سه دهه اخیر است. اصلاح طلبان و اصولگرایان تنها رأی جمع می کنند. رأیی که معطوف به هیچ مطالبه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نیست و هیچ تضمینی هم از جانب دریافت کنندگان آراء برای پایبندی به "نماینده مردم بودن" داده نمی شود. اصلاح طلبان صرفاً به تاکتیک لولوسازی از اصولگرایان متوسل شده اند و بزرگترین شوخی تاریخ معاصر را به شکل هراسی جدّی به ما عرضه می کنند: اگر رأی ندهید، اصولگرایان همه ما را می خورند!

حقیقت اینست که برای فرودستان تفاوتی نمی کند که کدام سرمایه دار از کدام جناح پایش را بر حلقوم آنان بفشارد و حلقه معیشتشان را تنگ تر کند. چه فرقی می کند سپاه پاسداران انحصار اقتصاد را در دست گرفته باشد یا آن که شرکت های چندملّیتی در دوران گل و بلبل پسا-برجام به ایران بیایند و خون کارگران و زحمتکشان را در شیشه کنند؟ چه فرقی می کند که فلان شرکت ساختمان سازی منتسب به فلان باند اصولگرایان خانه خرابشان کند، یا آن شرکت پیمانکاری منتسب به اصلاح طلبان یا حتی نهضت آزادی؟ درب مصیبت و فقر این مردم بر یک پاشنه می چرخد: پاشنه سرمایه؛ چه فرقی می کند صاحب این سرمایه، اصلاحاتچی یا اصولگرا باشد؟

اصلاح طلبان که خود را جریانی دموکراسی خواه معرفی میکنند، برای شرکت در مجلس خبرگان ائتلافی تشکیل داده اند که در تاریخ بی شکوه اصلاح طلبی در ایران، بی نظیر است. اسامی که در این لیست به چشم می خورد یادآور خونبارترین وقایع و دوره های تاریخ بعد از انقلاب 57 است: کشتار زندانیان سیاسی، خاوران، قتل دگراندیشان، قتل های زنجیره ای... جلّادانی همچون محمد ری شهری، علی رازینی، درّی نجف آبادی. این ها البته تنها برجسته ترین و علنی ترین جنایتکاران این لیست هستند. روشن است که باقی این افراد، به ویژه در رأس فهرست اکبر هاشمی رفسنجانی، خود از آمرین پشت پرده ترور مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی در دهه 60-70 بوده است.


این در حالیست که دست کم بخش مهمی از جریان اصلاح طلبی در میانه دهه هفتاد، اساساً در تقابل با چنین افراد و جریاناتی، و برای متمایز کردن هویت خود از آنان شکل گرفته بود. اما حالا بعد از شکست های پیاپی و بی افقی حقارت بار، این طیف به چنین ائتلاف های شرم آوری متوسّل شده و می خواهد به لطف قصّابانِ بنام حکومت در مقابل "بدترها" بایستند. حقیقتاً شوخی نفرت انگیزی ست.

 استفاده از نام زندانیان سیاسی، خانواده ها و خودِ کشته شدگان جنبش اعتراضی 88، و حتی چهره های اصلی در حصر این جنبش برای جمع کردن رأی، نهایت بی اخلاقی سیاسی اصلاح طلبان است. آن ها به این اعمال نامِ عملگرایی (پراگماتیسم) می دهند و سیاسی کاری و حرفه ای گری، اما برای ما این منتهای بی تعهدی و عدم پابندی به ابتدایی ترین اصول انسانی ست که برای سیاست ورزی، نباید از آن ها عبور کرد و نادیده شان گرفت.

مردم تهیدست و به حاشیه رانده شده، به ویژه در شهرستان های کوچک و روستاهای کم/بی امکانات دور از مرکز بی آن که «امید» این واژه پاره پاره و عفونت کرده لقلقه زبانشان باشد، ممکن است با توجه به شعارها و وعده های کاندیداهای مجلس شورای اسلامی برای برآورده کردن ملزومات حیاتی زندگیشان، از جمله برق کشی، آسفالت جاده ها، ساختن درمانگاه، بیمارستان و مدرسه و دیگر اقلام مادی زیست فرودستشان، به یکی یا چندنفر از کاندیداهای اعلامی مجلس رأی دهند. چنان که کم و بیش در سال های گذشته نیز چنین کرده اند.

اما میان رأی آن ها با رأی فرادستان مرکز نشینی که به اتکای دوگانه های جعلی اصلاح طلب/اصولگرا، دموکراسی خواه/ولایتمدار، بد/بدتر، فاسد/افسد و... سنگ جریان منحط اصلاح طلبی را به سینه می زنند و از لندن و نیویورک، تا پاریس و تهران، برایشان هورا می کشند و کارنامه خفّت بارشان را بر سر خود و دیگران حلوا حلوا می کنند، زمین تا آسمان فاصله است.

 مسأله اصلی اما شرکت یا عدم شرکت در انتخابات نیست. مسأله اساسی اینست که فرودستان، طبقه کارگر و زحمتکش و پایین ترین لایه های جامعه در این انتخابات و هیچ انتخابات دیگری، یک جریان سیاسی نیرومند که منافع و حقوقشان را نمایندگی کند، ندارند. بالعکس، این فرادستانند که با احزاب، گروه ها و چهره های رنگارنگشان، در شمایل های مختلف در این انتخابات حضور دارند و علیه فرودستان و لایه های زیرین جامعه، تصمیم سازی و سیاست ورزی می کنند. این آن مسأله ایست که نه در این روزها، که به طور مستمر باید فکر ما را به خود مشغول دارد.
 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد