مقاله

 

 

تاریخ انتشار :16.09.2016

حاجی ها هم میتوانند سکولار باشند !

hoshyaresmaeil@live.com


چهارمین نشست "سکولار دموکرات ها" در شهر هامبورگ ـ آلمان در روزهای ۱۰ و ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۶، برگزار شد . سال گذشته قرار گذاشته بودند تا در سومین نشست اعلام آلترناتیو کنند ، موضوع آلترناتیو هم جنبه سیاسی دارد . من هم به سهم خودم نوشتم در شرایط فعلی این پالان کج آلترناتیوسازی فقط یک فایده دارد و آن هم قدرت مانور سیاسی حکومت اسلامی را بیشتر میکند ، همان 2 مورد قبلی ( مجاهد و سلطنت ) برای هفت پشتمان کافی ست ! شرایط سیلسی ایران و منطقه و مسیربرجام....تماما نشاندهنده فاز آلترناتیوسازی نیست .

 

 

منوچهر یزدیان گفت : با تکیه بر تجربه‌های به دست آمده در سه کنگره قبلی ، سکولار دمکرات‌های ایران به این نتیجه رسیده‌اند که سکولار دمکرات‌های منفرد ایران، برای دستیابی به توان لازم در ایجاد آلترناتیوی در برابر حکومت اسلامیِ مسلط بر ایران و منسجم شدن در راستای مبارزات انتخاباتی آینده در ایرانِ آزاد چاره‌ای جز متشکل شدن ندارد....متشکل شدن با آلترناتیو شدن فرق میکند . اصرار و تبدیل به آلترناتیو شدن و تشکیل آن نشان میدهد که حضرات سنواتی ظاهرا معنی و درک درستی از مقوله آلترناتیو و یا شرایط سیاسی امروز هنوز ندارند !
 

 

 

آقای رضا حسین بر " رهبر حزب بلوچستان" و از پیروان سکولار دموکراسی به خانه خدا مشرف شدند..پرداختن به این موضوع اسمش نقد سیاسی نیست . مشرف شدن به مکه رضا حسین بر یا جنبه شخصی دارد که رسما قاط زده ، و یا حرکتی سیاسی است که عجیب نیست ! اگر جنبه سیاسی داشته باشد ، بعید میدانم به نمایندگی ازطرف جمع سکولارها به طواف رفته باشد .عوض کردن قبله هم موضوع جدید وبی سابقه ای نیست. از همین مجاهدین با عرض وطولی هزار برابر بیشتر کسانی رو به کاخ سفید قبله عوض کردند و درتهران با روسری و در پاریس بی روسری ملق زدند که بیا و ببین....در قرن بیستم که تبدیل یک کمونیست به مسلمان شیعه مُد بود !

 

 

شرکت مینا احدی و آذر ماجدی پشت میکروفون پرچم سه رنگ و شیر و خورشید اتفاقا کاملا سیاسی دیده میشود و مثبت است . سیاست همین است . خانم مینا احدی که سالها پیش با رضا پهلوی قهوه خوردند و همان موقع روشن بود که این جریان اتفاقا دنبال سیاست پراتیک است. بار طبقاتی دادن به هر عطسه ای ربطی به سیاست پراتیک قرن 21 ندارد . حداکثر ممکن است در انتخاب سوژه به خطا بروند ، که خودش تجربه است .

 

 


تنها نکته قابل ذکر ازنظر من موضوع دموکرات بودن سکولاریسم است که معنی ندارد . دموکرات بودن یا شدن به سنوات سنی شرکت کنندگان نشست نمیخورد . دموکرات بودن به سیاسی بودن هم ربطی ندارد . نسلی که تمام عمرش زیر دیتکاتوری شاه و شیخ زندگی کرده ، با فرهنگ دیکتاتور بزرگ شده باشد نمیتواند دموکرات باشد حتی اگر بخواهد...فرهنگش را ندارد . یک جوان 20 ساله سبزی فروش اروپایی دموکراتر ازتمام سنوات تاریخی ایران است تحمل پذیری سیاسی یا دینی بخشی ازفرهنگش است (Tolerance) . تمام افکارش و خدایش را و مسیح را جوک میکنی و همراه با خودت میخندد . گفتم جدایی دولت از مذهب خیلی برای ما مهم است ! باز هم هی خندید و گفت : برای جامعه من این موضوع در(۱۷۹۹-۱۷۸۹) انقلاب فرانسه مسئله بود. الان مسئله اصلی من این است که حزب وسیستم یا سیاستمدار، عملکردش چه تاثیری منفی یا مثبت در زندگی روزانه و مادی من دارد ؟
 

 


اسماعیل نوری علا واقوام سیاسی شان که در نشست حاضر بودند درهرجای دنیا نشست بگذارند تنها دستاوردش این است که تحمل پذیری را تمرین میکنند تا شاید نسلهای بعدی آن را تبدیل به فرهنگ کردند...بیشتر و فراتر از این ( تشکیل آلترناتیو اسماعیل نوری علا ) فقط خودشان را مضحکه کرده اند !

 

 

 

 

بقیه را نادرست می‌داند اما در عمل دوستانه با همه زندگی می‌کنند. (Tolerance)

 

 

اسماعیل هوشیار

15.09.2016

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد