مقاله

 

 

تاریخ انتشار :18.10.2016



حزب توده ایران و فراخوان "جبهه ضد ولایت فقیه" زیر پوشش "مرحله انقلاب"!

بخش پنجم نقد برنامه حزب توده ایران

از: سعید صالحی نیا
salehinia@aol.com

16اکتبر 2016




مقدمه:


70 صفحه از 90 صفحه برنامه اخیر حزب توده ایران به "تحلیل سیاسی " اختصاص دارد. هدف اینست که با این "تحلیل" رهبری حزب تاریخش را ماست مالی کند و همکاری تاریخی حزبش را با ارتجاع سیاسی و طبقاتی ایران بپوشاند. هدف دیگر این "تحلیل سیاسی " اینست که نظریه "ضد امپریالیزم" و ایستادن در کنار بلوک شوروی را ، آرام آرام به نظریه ایستادن پشت سر حکومت جنایتکار چین انتقال دهد و متد راست خود را بر اساس "تحول سیاسی دنیا" مجدد "تئوریزه کند"

در 4 بخش قبلی من، نقدم متوجه اون بخش "تحلیل سیاسی " بود.نشان دادم که این حزب از ابتدای پیدایشش حزب نماینده طبقه متوسط ایران بوده و از این رو دغدغه اش همان است که طبقه متوسط رو به رشد (بخوان سرمایه دارام ملی!) همواره بهش دچار هستند. حکومتهای دیکتاتوری در ایران همواره مانع رشد متناسب سرمایه داری بوده اند و لذا سرمایه داری "ملی" در عین اینکه از این حکومتها سود برده اند ، مرتب غر زده اند و خوهان "شرکت بیشتر در قدرت" بوده اند.حزب توده ایران نماینده این قشر سرمایه داری بوده و این بستر موضع گیریهای سیاسی این حزب است.

توده ایزم را باید از این زوایه که احزاب راست مدل غربی در ایران نتوانستند شکل بگیرند، از اینجهت که دوران طولانی چنگ سرد فضا برای عروج راست میانه و "ملی" بنام کمونیزم را بیشتر فراهم کرده شناخت. امکان نداشت توده ایزم در غرب با نام کمونیزم بماند! خط سیاسی توده ایزم در غرب اولا فاقد ناسیونالیزم اسلامی می شد و دوما بخشی می شد از گرایشات سوسیال دموکراسی که خواهان "فعالیت سندیکاهای قانونی هستند و رشد "عادلانه سرمایه داری " و رسیدن به برخی خواستهای مردم!

توده ایزم در ایران در فضای دیکتاتوری پهلوی عروج کرد و چون راست سیاسی از ارائه پلاتفرم مدرن ناتوان بود و فقط به قدرت حکومتی تکیه می کرد، توده ایزم تبدیل شد به "اپوزسیون" نماینده طیفی از طبقه میانه شهر نشین! هنوز هم عملکردش همینست منتها دوران جنگ تمامست و تردیدی نیست که توده ایزم بتدریج پوست خواهد انداخت و مثل گرایشات نزدیک فرخ نگهدار بالاخره به جنبش رسمس رفرمیستی –ملی ایران خواهد پیوست.


در این بخش ، وارد بخش "برنامه ای" سند برنامه حزب توده ایران می شوم که فقط 20 صفحه است. این بخش بیشتر و بیشتر خواستگاه طبقاتی و سیاسی توده ایزم را نشان می دهد. از دید من این برنامه به جهت محتوائی فرقی با برنامه های قبلی این حزب ندارد اما آبکی تر است و حتی از برنامه های سابق این حزب مواضع "مارکسیستی لنینیستی" درش کمرنگ تر.
برنامه اخیر حزب توده ایران را باید حرکت این حزب به سمت دوران پسا جنگ سردی دانست.




(1)"مرحله انقلاب ملی دموکراتیک" آنهم به روایت تودایها:


در صفحه 70 برنامه حزب توده ایران می خوانیم:


"بنابراین، ایران همچنان در مرحله انقلاب ملی و دموکراتیک قرار دارد که هدف اجتماعی - اقتصادی چنین انقلابی را میتوان بدینسان
بدینسان تعریف کرد:
محدود کردن رشد سرمایه داری بزرگ
بازتقسیم کردن امکانات مادی
حرکت به سمت عملی کردن عدالت اجتماعی"


اولا: مشخص است که حزب توده ایران بطور جاودانه ای در "مرحله ملی دموکراتیک" مانده چرا؟ چون اساسا این حزب، نماینده انقلاب ملی دموکراتیک است! "انقلاب ملی یعنی توسعه سرمایه داری صنعتی که از دید این حزب، "ملی" است و دموکراسی هم نظام سرمایه داران که البته در ایران نمی تواند حتی سازمان یابد! حزب توده ایران با چسباندن مارکسیزم لنینیزم به خود 70 سالست از توسعه سرمایه داری "عادلانه" زیر پوشش "مرحله انقلاب" دفاع کرده!


دوما: حزب توده حتی نمی گوید که سرمایه داران بزرک نباید باشند! می گوید "رشدشان محدود شود"! این حزب به رفهم حمایتش از سرمایه داران صنعتی کوچک و متوسط تلاش دارد اون بزرگها را هم دلگرم نگه دارد!


سوما: راستی بازتقسیم امکانات مادی و "عدالت اجتماعی " چه ربطی دارد به جامعه سرمایه داری؟ البته ربطی ندارد .اما حزب توده ایران و سایر حامیان سرمایه داری با یاوه گوئی بی نظیری مدعی هستند که در جامعه سرمایه داری ،"بازتقسیم عادلانه امکانات امکانپذیر است!



(2)"جبهه واحد ضد ولایت فقیه"!


در طول حکومت پهلوی، حزب توده ایران بجای شعار سرنگونی باقیدو شرط این حکومت ، برنامه اش "پایان به دیکتاتوری" بود! در حد مصدق لسلطنه یا شاهپور بختیار! طبقه متوسط ایران همواره خواهان سهم خود در حکومت بودند و نگران اینکه حکومت "تمامیت خواه" نباشد! اونها را هم راه دهد!

حزب توده ایران در زمان خمینی مرتب نق می زد که حکومت "تمامیت خواه" است! الانهم البته با تاخیری معنی دار یعنی نزدیک 30 سال از اغاز حکومت اسلامی بالاخره شعار ضد ولایت فقیه می دهد!

چامعه ایران یادش هست که کیانوری و شرکا در دوران عروج خمینیزم مرتب تاکیید داشتند که ولایت فقیه فرمولی انقلابی است و نباید باهاش درگیر شد! اما بالاخره بعد از عبور قطار بخشی از طبقات میانه از رژیم ولایت فقیهی، حزب توده هم در برنامه اش قید کرده که انقلابش حتما ولایت فقیه را برخواهد داشت! تبریک دارد!

نفی ولایت فقیه در برخورد به رژیم اسلامی همانست که لغو دیکتاتوری در مورد پهلوی. اینها فرستادن مردم دنبال نخود سیاهست اما راستی نقش این استراتژی چیست؟ حزب توده چه می خواهد بگوید با این برنامه؟

همانطور که نفی دیکتاتوری در زمان پهلوی بواقع فراخوان به بخشی از حاکمیت پهلوی به اتحاد بود، در ایران امروز هم حزب توده با شعار ضد ولایت فقیه دنبال اتحاد با بخشی از حکومت و حاشیه حکومتست. چرا که استراتژی این حزب، سهم خواهی از حکومتست و "انقلاب" تعادرفی بسیار مضحک!



خلاصه:

حزب توده ایران با تکرار تئوری "مرحله انقلاب" طی بیش از 70 سال همچنان در سنگر طبقه سرمایه دار ایران ایستاده و می خواهد "عدالت اجتماعی" را در بستر جامعه سرمایه داری بسازد.این حزب نظریه ضد ولایت فقیه را انهم بسیار دیر! به این دلیل مطرح می کند که دنبال اتحاد با بخشهای از حاکمیت ایرانست.
برنامه اخیر این حزب قدمهائی سریعتر به سمت ایستادن در جایگاهی است که این حزب همواره داشته ام پشت ماسک مارکسیزم لنینیزم مخفی می کرده.در فضای پسا جنگ سردی و در عدم حضور بلوک شرق این حزب دارد پوست می اندازد.

در ادامه این نقدها به لایه های دیگری از برنامه این حزب خواهیم پرداخت



منابع بیشتر:

(1)دروغگوئی حزب توده ایران در مورد نقشش در انقلاب ۵٧ و رابطه اش با رژیم اسلامی
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=60187

(2)حزب توده ایران، حزب “اسقرار رژیم دموکراسی”؟ بحثی در هویت سیاسی
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=60021

(3)نگاهی به برنامه حزب توده ایران؛ مصوب کنگره ۶ سال ١٣٩١، از دیدگاه کمونیزم کارگری(بخش اول)
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=59943

(4)حزب توده ایران ، حزب اتحاد "سرمایه داری صنعتی کوچک و متوسط" بر علیه "سرمایه داری بزرگ"!
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١٦/949-حزب-توده-ایران-،-حزب-اتحاد-سرمایه-داری-صنعتی-کوچک-و-متوسط-بر-علیه-سرمایه-داری-بزرگ
(5)برنامه حزب توده ایران (مصوبه کنگره ۶) سال ۱۳۹۱
http://www.tudehpartyiran.org/images/ketabkhaneh/Barnameh.pdf

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد