مقاله

 

 

تاریخ انتشار :28.09.2016


توافقنامه صلح کلمبیا به شورای امنیت داده شد



با امضای رسمی توافق صلح میان دولت کلمبیا و رهبر نیروهای انقلابی کلمبیا موسوم به فارک، جنگ داخلی در این کشور پس از ۵۲ سال پایان یافت.

روسای ۱۵ کشور آمریکای لاتین و تعدادی از قربانیان و بازماندگان کسانیکه طی سالهای گذشته در این جنگ داخلی جان باخته اند در مراسم امضای این توافقنامه که در شهر کارتاژنا برگزار شد، حضور داشتند.


خوآن مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا به هنگام امضای این توافق نامه گفت: «آنچه که ما امروز امضا کردیم فراتر از یک توافق میان یک دولت و یک نیروی شورشی و پایان یک تنش بود. آنچه که ما امضا کردیم اعلانی از سوی مردم کلمبیا در مقابل جهانیان بود. ما مردم کلمبیا امروز گفتیم که از جنگ خسته شده ایم و بیش از این خشونت را به بهانۀ دفاع از ایده ها و عقاید نمی پذیریم و به یک کلام می گوییم که دیگر جنگ نمی خواهیم.»

تیمولئون خیمنز، رهبر فارک نیز پس از امضای این توافقنامه صلح، از مردم کلمبیا تقاضای ببخش کرد و گفت: «برای تمامی خشونت ها و رنج هایی که طی سالهای این جنگ به نام فارک به مردم تحمیل کرده ایم، برای تمام فقدانی که در سالهای این جنگ بوجود آمده است، صادقانه از تمام قربانیان عذرخواهی می کنم.»

رهبر فارک در هنگام سخنرانی با اشاره به یک جنگندۀ نیروی هوایی کلمبیا که از فراز محل برگزاری این مراسم پرواز می کرد، با شوخی گفت: «خوشبختانه جنگ تمام شده و این هواپیما برای بمباران به پرواز درنیامده است.» بر پایان جنگ داخلی در کلمبیا تاکید کرد.

مذاکرات منتج به این توافق از چهار سال پیش و با میانجی گری رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا آغاز شد و سرانجام ۲۴ اوت گذشته دو طرف از توافق نهایی برای پایان دادن به جنگ داخلی در این کشور خبر دادند.

اتحادیۀ اروپا اعلام کرده است با امضای این توافقنامۀ صلح، فارک را از لیست سازمان های تروریستی تعلیق می کند. با این توافق، فارک متعهد به زمین گذاشتن سلاح و پایان دادن به هرگونه اقدام نظامی در سراسر این کشور می شود.

از ژوییۀ سال گذشته آتش بس غیررسمی میان فارک و نیروهای نظامی دولتی در این کشور برقرار شد و حالا با این توافق، بیش از ۷۰۰۰ نیروی مسلح فارک باید سلاح هایشان را تحویل بدهند.

طبق این توافق که کشورهایی مانند نروژ، سازمان ملل و ونزوئلا و شیلی نیز در آن نقش داشته اند، اعضای فارک که مرتکب جنایت جنگی نشده باشند چنانچه خودشان را تحویل دستگاه قضایی کلمبیا بدهند مورد عفو قرار می گیرند.

طی ۵۲ سال جنگ داخلی، دست کم ۲۶۰ هزار نفر کشته شده اند، ۴۵ هزار نفر ناپدید شده اند و نزدیک به هفت میلیون نفر نیز مجبور به ترک محل زندگی خود شده اند.


Euronews

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد