مقاله

 

 

تاریخ انتشار :24.12.2016

خشم بازماندگان قربانیان از درخواست عفو مقام‌های حکومت پینوشه


درخواست عفو ده مقام دوره حکومت آگوستو پینوشه در شیلی که به جرم نقض حقوق بشر به حبس محکوم شده‌اند، خشم بستگان قربانیان شکنجه‌ها و قتل‌های آن دوره را برانگیخته است.


این ده نفر که به حبس‌های درازمدت محکوم شده‌اند، در یک مراسم نیایش در کلیسای داخل زندان درخواست بخشش کرده بودند.
اما کنش‌گران حامی حقوق زندانیان و کشته‌شدگان دوره حکومت پینوشه در پاسخ گفته‌اند که اگر این شکنجه‌گرها واقعا از آن‌چه کردند توبه کرده بودند، محل دفن بعضی از قربانیان را اعلام می‌کردند.


در ۱۷ سال حکومت پینوشه در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی، حدود ۳۰۰۰ نفر از مخالفان و منتقدانش کشته شدند.
کنش‌گران حقوق بشر گفته‌اند درخواست عفو این زندانی‌ها، یک ادای پوچ بوده است و صرفا برای این‌که این محکوم‌شده‌ها بتوانند زودتر از موعد از زندان آزاد شوند. در بین این ده نفر یک عضو ارشد پلیس مخفی مخوف ژنرال پینوشه هم حضور دارد.


برخی بستگان قربانیان آن دوره خودشان را به نیمکت‌های کلیسا زنجیر کردند تا به این مراسم اعتراض کنند.
لوئی آندراده، یکی از این معترضان، به بی‌بی‌سی گفت: "آنها مرتکب جنایت‌هایی شده‌اند که در کشورهای دیگر مجازاتش می‌شد اعدام با تزریق یا صندلی الکتریکی باشد. آنها آدم کشته‌اند. آدم‌ها را با تیر زده‌اند، به آنها تجاوز کرده‌اند، شکنجه‌شان کرده‌اند. خاله خود من را وقتی باردار بود، شکنجه کردند. مگر ما برای آنها اهمیتی داشتیم وقتی داشتند شکنجه‌مان می‌کردند؟"
کنش‌گران حقوق بشر گفته‌اند درخواست عفو این زندانی‌ها، یک ادای پوچ بوده است
 

ولی فراناندو مونتس، کشیشی که مراسم مورد اعتراض را در زندان فوق‌امنیتی حومه سانتیاگو برگزار کرد، می‌گوید اصلا هیچ‌کدام از آن ده نفر خواستار آزادی یا کاهش زندانشان نشده بودند و صرفا خواسته بودند که قربانیان آنها را ببخشند.
او گفته است: "شاید از امروز کسانی که اطلاعاتی درباره آن‌چه رخ داده دارند، بتوانند قدم پیش بگذارند و این‌طوری بتوان عدالت را فراهم کرد؟"
پینوشه در یک کودتای نظامی در سال ۱۹۷۳ علیه دولت دموکراتیک سالوادور آلنده، قدرت را در شیلی در دست گرفت و سال بعدش خود را رئیس‌جمهور خواند.
او دستور به "پاک‌سازی"هایی داد که در جریان آنها چند هزار نفر کشته شدند، و چندین هزار نفر دیگر هم شکنجه شدند یا به تبعید فرستاده شدند.


پینوشه در سال ۱۹۹۰ از ریاست‌جمهوری کناره گرفت، در سال ۱۹۹۸ از فرمانده کل ارتش کنار رفت، و در سال ۲۰۰۶ درگذشت.
گیدئون لونگ، خبرنگار بی‌بی‌سی، می‌گوید هنوز بعد از این سال‌ها، زخم‌های دوره حکم‌رانی او باقی است و بعد از چهار دهه، جسد بعضی از قربانیان آن دوره هنوز پیدا نشده است.

bbc

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد