مقاله

 

 

تاریخ انتشار :23.08.2016

ملاقات حضوری دو مأمور مخفی در پاریس

امرالله ابراهیمی


اگر مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات به همکاری فردی مطمئن نباشند، در خارج کشور و بخصوص کشورهای غربی، با او قرار ملاقات حضوری نمی گذارند. سوژه هر چقدر شناخته شده‌تر و به اصطلاح مهمتر باشد، احتیاط از جانب مأموران سرویس‌های مخفی بیشتر می شود. مقامِ مأمور مخفی هم هر چقدر بالاتر باشد، احتیاط و مطالعه رو سوژه‌ای که باید با او دیدار صورت گیرد، بیشتر می گردد. با این تفاصیل، به سه نکته هم باید توجّه خاص داشت. اول اینکه ما در مورد مأموران مخفی رژیمی صحبت می کنیم که نامش در صدر لیستِ جناب دکتر فردوس جمشیدی‌رودباری ( برادر فدایی شهید عباس جمشیدی) در واکنش به مصاحبه‌های پرویز معتمد، بدون کمکِ سازمان مجاهدین خلق و بانک اطلاعاتی‌ آن، مطلب بالا بلندی نوشت که دیروز در سایت درج شد و بنده امشب آنرا خواندم. دیگر واکنش‌ها را هم قبلا خوانده بودم. شگفتا که هیچکدام از اینان ذهن مخاطب‌شان را روی همکاری پرویز معتمد با ساواک امروزی رهنمون نکردند و گفته‌های او را در جهت اهدافِ سازمانی معطوف داشتند که 38 سال پیش منحل شد.


از آن روزی که اولین پرونده مزدوران وزارت اطلاعات را به دست گرفته و وارد اتاق آقای فان ایواردن شدم تا همراه و همگام با یاران عزم جزم کرده و با وفایم در گروه ضد جاسوسی آذرخش، بساط مزدوران وزارت اطلاعات و دیگر شبکه‌های رژیم را در خارج کشور بر چینیم، 24 سال گشت. حتی اگر تجارب قبل از آن، یعنی فعالیت سیاسی- نظامی در تشکیلات و پروسه زندان را نادیده بگیرم، در این 24 سال درس‌هایی آموختم که نیاز و ضرورتِ نوع فعالیتم است.

مطالعه دقیق مدارک کشف شده از شبکه جاسوسی برادران جعفری که 479 ساعت نوار مكالمه، چهار دفتر خاطرات كه مجموعاً 684 صفحه است، چهار سالنامه كه در آن قرار ملاقاتها و كارهای روزانه‌ رئیس شبکه نوشته شده و 1963صفحه گزارش، بواقع امکانی ارزشمند و شاید هم بی‌نظیر بود که مرا با خیلی از شگردها و شیوه کار وزارت اطلاعات آشنا کرد. امروز به جرأت می توانم بگویم که اگر مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات به همکاری فردی مطمئن نباشند، در خارج کشور و بخصوص کشورهای غربی، با او قرار ملاقات حضوری نمی گذارند. سوژه هر چقدر شناخته شده‌تر و به اصطلاح مهمتر باشد، احتیاط از جانب مأموران سرویس‌های مخفی بیشتر می شود. مقامِ مأمور مخفی هم هر چقدر بالاتر باشد، احتیاط و مطالعه رو سوژه‌ای که باید با او ملاقات شود، بیشتر می گردد. با این تفاصیل، به سه نکته هم باید توجّه خاص داشت.

اول اینکه ما در مورد مأموران مخفی رژیمی صحبت می کنیم که نامش در صدر لیستِ تروریزم جهانی است و معروف‌ترین شخصیت‌های سیاسی را در همان کشور و حتی شهری که قرار است ملاقات در آنجا صورت گیرد، ترور کرده است. دوم اینکه سوژه مورد نظر، یک مقام اطلاعاتیِ سابق و آنهم شناخته شده است که چنین افرادی معمولاً مورد استفاده سازمان‌های امنیتی کشور محل سکونت خود قرار می گیرند و این موضوع و یا احتمال، باز هم بر احتیاطِ مأمور مخفی اعزام شده از جانب یک رژیم تروریستی می افزاید و به قول معروف "دُم به تله نمی دهد" و چنین خطر و ریسکی را به جان نمی خرد. سوم اینکه قرار ملاقات نه در داخل سفارت جمهوری اسلامی که طبق قوانین و عُرفِ بین‌المللی نباید به حریم آن تجاوز کرد، بلکه در بیرون سفارت تعیین شد و این خود بیانگر عدم نگرانیِ مأمور مخفی اعزامی، از جانبِ فرد مورد نظر می باشد.

جناب پرویز معتمد خودش اعتراف می کند که به دفعات با یکی از سرگردگان وزارت اطلاعات و آنهم نه در ایرانِ تحت حاکمیت خودشان، بلکه در کشور مدعیان مبارزه با تروریسم، یعنی فرانسه ملاقات حضوریِ از پیش تعیین شده داشته است و این نشان می دهد که آنها به همکاری کردن او تردید نداشتند و چه بسا طعم شیرین آن را هم چشیده بودند. به نظرم درخواست ملاقات‌ پرویز معتمد از آقای مهدی سامع نه برای "نجاتِ جانِ مجاهدین"، بلکه به امر و یا توصیه وزارت اطلاعات صورت گرفت و او گزارش تمامی ملاقات‌های خود با مهدی سامع را به آنان داده است.

بعید به نظر می رسد که مهدی سامع تنها فردی بوده باشد که با پرویز معتمد ملاقات کرده است. شاید افراد دیگری هم طعمه او بودند و یا شدند اما پرویز معتمد و دوستانش فقط این یکی را در جهت مخالفت با سازمان مجاهدین خلق افشا کردند تا اینگونه القا کنند که یکی از متحدان مجاهدین حتی با قاتل رهبر و ده‌ها تن از یاران سابقش هم قهوه می نوشد و پولش را از جیب مجاهدینی می پردازد که رهبرانش توسط همین فرد و همکارانش شناسایی، دستگیر، شکنجه و اعدام شدند.

 امیدوارم همۀ کسانی که پرویز معتمد به آنها درخواست ملاقات داده و آنها درخواستش را پذیرفتند و یا نپذیرفتند، جزئیاتِ درخواست و یا ملاقات را انتشار دهند تا درسی برای همه ما باشد. از پیروان راستین حمید اشرف و یاران صدیق عباس جمشیدی هم انتظار می رود که سازمان اطلاعات و امنیت فرانسه را وادار به انتشار گزارشِ علنی فعالیت پرویز معتمد در فرانسه نمایند. یقیناً چنین اقدامی نتیجه مطلوب خواهد داد و این به سود جنبش است. باشد که چنین شود.

 


شبکه من و تو: دعوت پادشاه عربستان از مریم رجوی برای مناسک حج

شراره عزیزی

دوشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۵

شبکه من و تو به دعوت ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی، «مریم رجوی» رییس شورای ملی مقاومت (شاخه اجرایی سازمان مجاهدین خلق) برای انجام مناسک حج به این کشور سفر می کند.

در ماه‌های اخیر ارتباط مقامات عربستان سعودی با سازمان مجاهدین خلق واکنش هایی را به همراه داشته است. حضور ترکی الفیصل، شاهزاده عربستانی و رییس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان در اجتماع اعضای سازمان مجاهدین خلق در پاریس، و استفاده از واژه «مرحوم مسعود رجوی» گمانه زنی‌ها را درباره احتمال مرگ «مسعود رجوی» افزایش داد.

دیدار محمود عباس با مریم رجوی سه هفته پس از حضور ترکی الفیصل در نشست سالانه مجاهدین خلق در پاریس نیز محل بحث بود و بسیاری از کارشناسان و تحلیل‌گران از روابط نزدیک دولت عربستان با تشکیلات خودگردان فلسطین و حمایت سعودی‌ها از این دیدار خبر دادند.

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد