مقاله

 

 

تاریخ انتشار:04.04.2015

تفاوت و شباهتهای جام زهراول و دوم !

hoshyaresmaeil@live.com

 

بالاخره بعد از 10 سال مذاکرات غیر فشرده ، خبرگزاریهای مختلف عمدتا با شادی اعلام کردند که تفاهم شد ، تا جام زهر دوم توسط حکومت اسلامی ایران نوشیده شود ! غرب خیلی محتاطانه شادمانی میکند ، چون تا نوشیدن کامل جام زهر هنوز راهی دارند . اوباما اعلام کرد که بعد از این توافق جهان امن تری خواهیم داشت....یک جمله بسیار آشنا هنگام حمله به عراق ، مرگ بن لادن....و هر قدم دیگری که البته دنیا را فقط ناامن تر کرد ! جان کری می گوید «توافق نهایی بر اساس قول و قرار نخواهد بود، بلکه بر اساس شواهد و مدارک خواهد بود​.»الان فقط تفاهمی کرده اند تا در تابستان توافق را تمام کنند و جام زهر دوم را کامل بنوشند . اگرچه این تصمیم در سال گذشته با مذاکرات مستقیم آمریکا و حکومت اسلامی مُهر تائید خورد ، اما ساختن این جو و فضای شادی را توسط رسانه ها برای دنیای امن تر !!! دست کم نگیرید !

 

 

حسن روحانی رئیس جمهور خامنه ای هم گفت : دولتش نه می‌خواهد با دنیا بجنگد و نه اینکه تسلیم شود ، بلکه خواهان راه سوم و همکاری است . روحانی گفت : مذاکرات هسته‌ای ما پله اول برای تعامل سازنده با جهان است . بحث ما فقط هسته‌ای نیست . این نیست که امروز یک موضوعی به نام هسته‌ای داریم و می‌خواهیم با دنیا مذاکره کنیم و این موضوع تمام بشود ، این پله اول برای رسیدن به تعامل سازنده با جهان است . با همه کشورهایی که رابطه خوب داریم، رابطه صمیمانه‌تر می‌خواهیم با کشورهایی که رابطه سرد داریم، رابطه بهتر می‌خواهیم و اگر با کشورهایی دارای تنش یا احیانا خصومت هستیم پایان تنش و خصومت را می‌خواهیم ...این نگرش روحانی مثل سکه دورویی است که روی دیگرش را عناصر داخلی تشکیل میدهند . حسن روحانی به روح امامش قسم ، وقت نکرد تا از بخش داخلی بگوید و یا با آن شروع و ختم کند ! ولی بی تردید چنین توافقی ، انبوهی موضوعات درش مستتر است که فعلا دیدنی نیست . تبدیل شیطان بزرگ به شیطون بلا جون ، به رسمییت شناختن کشور اسرائیل ، دست دادن با تمام عناصر داخلی وباز کردن جا برای همگان....

 

 

حسن روحانی و کل سیستم ولایت بهتر است فراموش نکند که ، یکی از روشهای اعتماد سازی با عناصر خارجی ، رویکرد نظام با عناصر داخلی است . به زبان ساده تر کشورهای دیگر قصد دارند اعتماد کنند ، شاخص اولیه آنها نحوه رویکرد نظام با عناصر داخلی است ، کشور خارجی مربوطه شعر فارسی هم با گویش شیرین فارسی درهمین زمینه برایت میخواند !...که تو در درون چه کردی حاجی ، که برون خانه آیی دائی....

 

 

جام زهر اول از نظر تاریخی اهمییت داشت ، چون برای اولین بار است که حکومت اسلامی مجبور شد کمی واقع بین شود . جام زهر اول که مربوط به آتش بس جنگ ایران وعراق است ، در سال 1367 و اولین تجربه است ، اما تبعاتش منطقه ای یا جهانی نبود ، به همین دلیل هم کشتارهای 67 توسط همین غرب مهم نبود و یا نادیده گرفته شد . تبعات داخلی از جمله قتل عام زندانیان سیاسی برای غرب هیچوقت مهم نبوده است ، چشمان بابا غوری شان را روی زنجیره ای از ترورهای خارج از ایران هم بستند ! حتی انفجار مقر خودشان توسط سپاه پاسداران را دربیروت مثلا ندیدند چه رسد به باقی ماجرا ! در یک کلام جام زهر اول تبعات داخلی داشت و فلجش کرد ولی تمام کننده نبود . موضوع احمقانه جنگ ایران و عراق یکی از فکرهای بلاهت باری بود که به نام صدور انقلاب رویش تبلیغ میشد ! چنان فضای احمقانه ای ساخته بودند که تابلوی کیلومتر شمار تا کربلا و قدس برای ابلهان بسیجی همه جا نصب شده بود ! و قرار گذاشته بودند تا آخرین خشت خانه های ایران به جنگ ادامه دهند ! اما نشد. و شخص خمینی به معامله آبروی خودش با خدا جام زهر را نوش جان کرد وبلای جنگ از سر مردم ایران شرش کم شد .

 

 

صدور مثلا انقلاب که مثلا قرار بود با آزادی قدس و هرزه گوئین از جاده کربلا محقق شود ، و نهایتا تمام دنیا و کهکشان راه شیری به اسلام شیعه 12 امامی در آید ، رسما سابید به الک ! آنها باید و مجبور به نوشیدن جام زهر اول شدند ، و حتی رفسنجانی در ملاقاتی با شخص خمینی صراحتا اعلام میکند که کفگیر نظام در تمام زمینه ها به ته دیگ خورده است و اگر جام زهر نوشیده نشود و قرار به ادامه جنگ باشد خودش را رسما از کل سیستم کنار میکشد . دقت کنید که رفسنجانی نمیگوید که از جنگ متنفر است ویا جنگ بد است ، بلکه متوجه شده ، که دیگر نمیشود ادامه داد ! یعنی در هر صورت آنها ذاتا تغییرپذیر نیستد بلکه عادت دارند با پس گردنی و زور تصمیم بگیرند . پس آنها مشتاق نوشیدن جام زهر نیستند ولی در حالت جبری خواهند نوشید و نوشیدند !

 

 

جام زهردوم اهمییت تاریخی اش کمی تفاوت میکند . در جام زهر دوم تغییر زورکی درش مستتر است . جام زهر دوم خیلی وسیعتر و عمق تر نظام سیاسی ولات فقیه را وارد فاز تغییر خواهد کرد ، هر چند با سرعت کم . جام زهراول فقط خودش بود و مردم بخت برگشته ایران ! اما درجام زهر دوم تمام غرب به صف شده اند . موضوعات استراتژیکی خیلی مهمتری در میان است . این روش را غرب سالها پیش گفته بود که در مورد نظام سیاسی ایران مد نظرش است . کسینجر گفته بود که ایران آخرین میخ تابوت خاورمیانه قدیم است .

 

 

از نظر سیاست داخلی و سیاست منطقه ای و جهانی ، حکومت اسلامی فعلی باید اقداماتی انجام دهد تا وارد یک روال متعارف شود . حکومت اسلامی در شرایط زمانی متفاوت ، شرایط سیاسی منطقه ای و جهانی قرن 21 و دوران نظم نوین است . همان موقع که جواز مذاکرات مستقیم با شیطان بزرگ توسط ولی فقیه صادر شد آنها تصمیم گرفته بودند ، فقط کمی چانه زنی و عشوه شتری را در مذاکره ضمیمه کارشان کردند . رفسنجانی هم مدت کوتاهی قبل از انتخاب روحانی در مصاحبه ای اشاره مستقیم کرد که عدم دخالت حکومت اسلامی در جاهای دیگر به معنی نابودی شان نیست ! ولی در دراز مدت هست . در اینجا هم اقتصاد خراب ، اولین پارامتر و دلیل نوشیدن جام زهر دوم است . بالاخره سیستم ولایت بعد از 35 سال اذعان میکند که اقتصاد مال خر نیست و امام ره....غلط فرمود !

 

 

من شخصا صحنه های مختلف رسانه ای را فاکتور میگیرم . اینکه حالا چند تا سانتی فیوز در پیتی و چند کیلو اورانیوم مغنی شده و چند سیخ بمب اتم و باقی تیترهای رسانه ای مهم نیست . ولی مهم است که سیستم سیاسی ولایت دست و پای خودش را جمع کند و زیر ضرب این توافق مردم ایران هم یک نفسی در زمینه های مختلف بکشند ! این شکل از تعیین تکلیف ( غیبت عنصر اجتماعی ) شاید گزینه مطلوبی نباشد ، ولی نسبت به گذشته الیگارشی وجنگلی حکومت اسلامی ایران بهتر است . خصلت جام زهر دوم فراگیری آن است . یعنی در تمام زمینه های داخلی ، منطقه ای وجهانی باید روش جدیدی اتخاذ کنند و الا آنها ( نظم نوین جهانی ) حتما روشهای دیگری دارند ! بعد از نوشیدن رسمی جام زهر در همین تابستان 2015 ، منتظر علائم تاثیر زهر میمانیم !

 

 

حسین شریعتمداری ، نماینده خامنه ای  در روزنامه کیهان نیز طی سخنان کوتاهی دراین باره گفت : « اسب زین شده را داده‌ایم و افسار پاره تحویل گرفته‌ایم »....اولا جای شکرش باقی ست که این بار هم مثل همیشه شیپور پیروزی نزدند . منظور شریعتمداری از اسب زین شده هم احتمالا تعدادی دستگاهای فکسنی و قراضه غنی سازی نمیتواند باشد، اینها را توی بازار سید اسماعیل هم میفروشند ! دوما برخلاف نظر شریعتمداری من معتقدم نظام اسلامی و سیاسی ایرانی ، چیزی جدی برای دادن ندارد....به جز تمامییت ارزشی خودش را ، با محصولات اقتصادی و سیاستی ویران شده ، که آن هم در دنیای واقعی اسب زین شده نیست ، خری بیمار و لنگان و مانده در باتلاق است !

 

 

 

 

 

 

اسماعیل هوشیار

03.04.2015

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد