مقاله

 

 

تاریخ انتشار :30.11.2015


توافق سه‌ میلیارد یورویی ترکیه و اروپا بر سر پناهجویان



نخستین کنفراس سران اتحادیه اروپا با ترکیه عمدتا بروی بحران آوارگانی تمرکز کرده است که از راه ترکیه خود را به خاک اروپا می رسانند. رهبران اروپا خواهان آنند که ترکیه مرزهای خود را با اروپا کنترل بیشتری کند. در مقابل، اتحادیه اروپا فصول بیشتری را در مورد پیوستن احتمالی ترکیه به اتحادیه خواهد گشود.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه گفت: “باید هویت افرادی را که از خاک ترکیه عبور می کنند، بررسی کرد. می دانیم که تروریستهایی خارجی از این راه استفاده می کنند…و تروریستهایی هستند که از این راه خود را به خاک اروپا می رسانند…نمونه آنرا در پاریس دیدیم. مهم است که میان ترکیه و اروپا این همکاری ایجاد شود.”

ترکیه کتمان نکرده که در مقابل، خواهان عضویت در اتحادیه اروپاست، اما این امر بدون توافق کامل همه اعضاء میسر نخواهد بود.

مارگیریتا اسفورزا، گزارشگر یورونیوز در بروکسل می گوید: “پیشرفت مذاکرات میان اتحادیه و ترکیه (در مورد عضویت ترکیه) به موقعیت قبرس بستگی دارد. اخیرا روابط میان قبرسی های ترک و قبرسی های یونانی الاصل بهبود یافته است. اروپا و ترکیه امیدوارند بتوانند تا بهار آینده بروی موقعیت قبرس به توافق برسند.”

مبلغ سه میلیاردی که اتحادیه اروپا وعده آنرا به ترکیه داده است، می تواند بنا به نیازهای این کشور تغییر کند. فرانسه مایل است بودجه بیشتری در اختیار ترکیه قرار گیرد.

در این میان، قبرس از پراخت وجه به این صندوق کمک به ترکیه سرباز زد، اما آلمان داوطلب شده که سهم قبرس را بپردازد.

آخرین گزارشها از مرز یونان و مقدونیه حاکی است که دولت مقدونیه تاکنون موفق به ایجاد دیواری آهنین همراه با سیم خاردار بطول سه کیلومتر شده است.

آغاز ساخت این دیوار با درگیری میان پلیس مقدونیه و پناهجویان در روز شنبه همراه بود که بر اثر آن هجده پلیس زخمی شدند.

دولت مقدونیه از اقدام احتمالی این کشور برای ساخت این دیوار در طول بیست و پنج کیلومتر از مرز این کشور با یونان خبر داده است.

بنابر گزارشها، دولت مقدونیه طی چند روز گذشته فقط به اتباع افغان، عراقی و سوری اجازه ورود داده و پناهجویان اتباع دیگر کشورها از جمله اتباع ایرانی همچنان در انتظار ورود به اروپا هستند.

ترکیه سه میلیارد یورو از اتحادیه اروپا خواهد گرفت تا موج ورود پناهجویان سوری به اروپا را کاهش دهد و سواحل خود را نیز در برایر اقدامات قاچاقچی‌ها مصون‌تر سازد. به ازای این تلاش‌ها، مذاکرات مربوط به عضویت ترکیه در اروپا به جریان می‌افتد.

روز یکشنبه ۲۹ نوامبر، نشست ویژه اتحادیه اروپا با پرداخت سه میلیارد یورو کمک مالی به ترکیه موافقت کرد. آن گونه که دونالد توسک، رئیس شورای اروپا در بروکسل اعلام کرد، این پول باید برای پذیرش پناهجویان سوری در ترکیه خرج شود.

ترکیه و اتحادیه اروپا توافق کرده‌‌اند که طرح‌های مشترکی را برای جلوگیری از سیل پناهجویان در مسیر اروپا به اجرا در آورند. ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که بدون همکاری مشترک اروپا و ترکیه، بحران پناهندگی راه حلی نخواهد یافت.

احمد داود اوغلو، نخست وزیر ترکیه پس از پایان اجلاس ویژه اروپا گفت: «این روزی تاریخی و ملاقاتی تاریخی بود.»

پیش‌نویس طرح کمک مالی سه میلیارد یورویی به آنکارا، در ملاقات آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به ترکیه در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۵ مورد بحث قرار گرفته بود. دولت ترکیه با این طرح باید شرایط زیستی دو میلیون پناهجوی سوری را بهبود بخشد و از جمله امکان اقامت قانونی، بیمه درمانی و حق شهروندی آنها را فراهم سازد. ترکیه در اجلاس ویژه اتحادیه اروپا تعهد کرد که بر سواحل خود برای پیشگیری از تحرکات قاچاقچیان انسان، نظارت بیشتری اعمال کند.

اتحادیه اروپا نیز به ازای فراهم شدن چنین شرایطی، تعهد می‌دهد که فرایند صدور ویزا برای شهروندان ترکیه را آسان‌تر کند و روند پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را سرعت بخشد.

يورونيوز
 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد