مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 06.04.2014


انتظارات آمریکا از انتخابات افغانستان
 درنگاه مطبوعات فرانسه


روزنامه لیبراسیون، در گزارشی ابتدا تهدید نظامی طالبان علیه برگزاری انتخابات امروز و در نتیجه بیرون رفتن ناظران خارجی از افغانستان، قبل از برگزاری انتخابات را یکی از دشواری های عمده سومین دور انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان دانسته و سپس می نویسد نتایج انتخابات امروز هرچه باشد حد اقل تا دو هفته دیگر اعلام نخواهد شد.

لیبراسیون سپس از قول سخنگوی "کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان" می نویسد: علیرغم مسدود ماندن نزدیک به یک دهم مراکز انتخاباتی بدلایل امنیتی، «نباید فراموش کرد که در کشوری جنگ‌زده مثل افغانستان، ٩٠ درصد مراکز انتخاباتی فعال بوده اند».

لیبراسیون با یادآوری این موضوع که در انتخابات سال ٢٠٠٩، شمار رأی دهندگان به ٣٨ درصد می رسید، پیش بینی می‌کند که رقم رأی دهندگان در انتخابات کنونی، به ندرت بیشتر خواهد بود.


روزنامه فیگارو در یک مقاله تحلیلی درباره پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان، انتظارات آمریکا از نتایج این انتخابات را بررسی کرده است.

مقاله نویس فیگارو در ابتدا از "رونالد نومن"- سفیر پیشین آمریکا در افغانستان، نقل قول می کند و می نویسد: نامزدان عمده انتخابات کنونی « کسانی خواهند بود که روابط ما با آنها، بسیار بهتر از روابط ما با حامد کرزی خواهد بود.»

فیگارو در ادامه می نویسد: این اظهارات صریح سفیر پیشین آمریکا در افغانستان در اصل نشان میدهد که یکی از انتظارات اصلی واشنگتن از این انتخابات، «امضای موافقتنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا است» که ادامه حضور نیروهای آمریکایی بعد از سال ٢٠١٤ در افغانستان را ممکن خواهد ساخت.

به نوشته فیگارو، نامزدان پیشتاز این انتخابات که "اشرف غنی احمدزی"- اقتصاددان، و دو وزیر پیشین وزارت خارجه دولت حامد کرزی یعنی عبدالله عبدالله و زلمی رسول را شامل می گردد، وعده سپرده اند که این موافقتنامه امنیتی را که مدتها است از سوی حامد کرزی- رئیس جمهور کنونی، معلق گذاشته شده استامضا کنند.

فیگارو سپس به این موضوع اشاره می کند که به نظر نمیرسد تهدید باراک اوباما- رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر «گزینه صفر» یا خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان بعد از سال ٢٠١٤، خیلی‌ جدی باشد.

یک گزارش منتشر شده از سوی دو نهاد تحقیقاتی بین المللی یعنی "بنیادجرمن- مارشال" و "بنیاد تحقیقات استراتژیک" نشان میدهد که اگرچه در شرایط کنونی، افغانستان «ارزش استراتژیک» خود را ازدست داده است «اما این نگرانی همچنان وجود دارد که مبادا این کشور دوباره به یک پناهگاه تروریستی مبدل گردد.»

به همین دلیل است که آمریکا سعی دارد در چارچوب یک موافقتنامه امنیتی، بین ۵ تا ١٠ هزار سرباز خود را برای آموزش ارتش افغانستان و تعقیب شبکه القاعده در منطقه، در این کشور حفظ کند.

فیگارو سپس به یکی از اختلافات اصلی میان حامد کرزی و دولت آمریکا در امضای موافقتنامه اشاره می کند و می نویسد: حامد کرزی اصرار داشت که در پاسخ به «حملات نظامی و تروریستی» از جانب پاکستان و موافقتنامه امنیتی، اقدام متقابل آمریکا علیه پاکستان را تضمین کند اما دشواری اصلی این است که آمریکا برای خروج از افغانستان و برای ادامه عملیات خود علیه القاعده، به دولت پاکستان نیاز دارد.

در حالیکه در جریان سیزده سال جنگ میان نیروهای تروریستی و جامعه بین المللی، هیچکدام به پیروزی قاطع نرسیده‌اند، هدف اصلی باراک اوباما- رئیس جمهور آمریکا، آن است که از یک خطر فوری امنیتی جلوگیری کند و افغانستان را در دراز مدت باثبات بسازد اما آیا چنین هدفی با «حفظ یک نیروی محدود در افغانستان» امکان پذیر خواهد بود؟

از سوی دیگر، آمریکا از این هم نگران است که خروج نیروهایش از افغانستان، محدودیت عملیات هواپیمای بدون سرنشین این کشور در منطقه را بدنبال داشته باشد و واشنگتن را مجبور کند در جستجوی پایگاه‌های دیگری در آسیای میانه برآید.

فیگارو اظهار نگرانی می کند در صورتی که انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از مشروعیت کافی برخوردار نباشد، کنگره آمریکا که پیشتر کمک‌های واشنگتن به افغانستان به نصف کاهش داده، باردیگر این کمک هارا محدود تر کند. آنهم در حالیکه از سال ٢٠١۵ به بعد، هزینه ارتش افغانستان سالانه به ۵ میلیارد دلار بالغ خواهد شد و از آن جمله آمریکا باید بیشتر از٣میلیارد دلار آن را بعهده بگیرد.

رادیو فرانسه

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد