مقاله

 

 

تاریخ انتشار :14.08.2015

نگاهی کوتاه به اهم اخبار!

دفتر حیدر العبادی از اظهارات رئیس ستاد مشترک آمریکا درباره احتمال تجزیه عراق انتقاد کرد

دفتر حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، بیانیه رئیس ستاد مشترک آمریکا درباره احتمال تجزیه عراق را محکوم کرد.

اداره مطبوعات دفتر نخست وزیری روز پنجشنبه بیانیه ژنرال ریموند اودیِرنو در این باره را غیرمسئولانه و ناشی از بی اطلاعی درباره واقعیت عراق توصیف کرده است.

رئیس ستاد مشترک آمریکا روز چهارشنبه با دشوار خواندن آشتی میان سنی ها و شیعیان در عراق، تجزیه این کشور را محتمل دانسته و آن را تنها راه حل احتمالی برای رفع این مشکل توصیف کرده بود.

ژنرال اودیِرنو که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ میلادی ( ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹) فرمانده کل نیروهای آمریکایی در عراق بوده، روز جمعه پس از ۳۹ سال حضور در ارتش آمریکا بازنشسته می‌شود و از سمتش به عنوان رئیس ستاد مشترک کناره‌گیری می‌کند

farda,radio


گفتگوها میان حزب حاکم ترکیه و حزب مخالف برای تشکیل دولت ائتلافی به شکست انجامید

احمد داوداوغلو، نخست وزیر ترکیه، روز پنجشنبه اعلام کرد که گفتگوها برای تشکیل دولت ائتلافی میان حزب حاکم عدالت و توسعه و حزب مخالف جمهوریخواه خلق به شکست انجامیده است.

نخست وزیر ترکیه پس از جلسه با کِمال کیلیچ اوغلو،‌رهبر حزب جمهوریخواه خلق، در آنکارا گفت به این نتیجه رسیده است که هیچ مبنایی برای همکاری میان این دو حزب وجود ندارد .

احمد داوداوغلو تنها گزینه باقیمانده برای حل این مشکل را برگزاری انتخابات زودهنگام عنوان کرده است.

ضرب الاجل برای تشکیل دولت جدید ائتلافی در ترکیه پایان هفته آینده اعلام شده است.


................................................

فیدل کاسترو در آستانه بازگشایی سفارت آمریکا هم واشنگتن را سرزنش کرد
 

بی بی سی


فیدل کاسترو رهبر پیشین کوبا با انتشار نامه‌ای سرگشاده و بدون اشاره به بازگشایی سفارت آمریکا در هاوانا باردیگر سیاست های واشنگتن را به باد انتقاد گرفت.


آقای کاسترو در این نامه که به مناسبت تولد ۸۹ سالگی‌اش نوشته، از سیاست خارجی و اقتصادی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون انتقاد کرده و گفته است که واشنگتن میلیون‌ها دلار به هاوانا بدهکار است.


روز جمعه قرار است سفارت آمریکا در هاوانا پس از پنج دهه و با حضور جان کری وزیر خارجه ایالات متحده بازگشایی شود.
به گفته آقای کاسترو، آمریکا برای تحریم های تجاری که از سال ۱۹۶۰ علیه کوبا برقرار کرد باید به این کشور پول بدهد.

فیدل کاسترو روز تولدش را در هاوانا با دوستانش روسای جمهوری بولیوی و ونزوئلا گذراند


مقام های کوبا که تحریم های تجاری را "محاصره" می نامند می گویند اقتصاد این کشور به شدت آسیب دیده است.
ماه قبل سفارت کوبا در واشنگتن با حضور وزیر خارجه این کشور بازگشایی شد.


فیدل کاسترو از زمان وقوع انقلاب کوبا در سال ۱۹۵۹ تا ۲۰۰۶ رهبری این کشور را به عهده داشت و از آن هنگام به سبب ضعف سلامتی مسئولیت های خود را به برادرش رائول واگذار کرده است.


در دسامبر ۲۰۱۴ رائول کاسترو و باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا اعلام کردند که روابط دو کشور پس از سال‌ها قطع رابطه از سر گرفته می شود.


فیدل کاسترو یک ماه بعد در واکنش به این رخداد تاریخی، به شکل تلویحی با نوشتن نامه ای از آن حمایت کرد: "من نه به سیاست آمریکا اعتماد دارم و نه با آنها حرفی زده ام. اما این به معنای این نیست که با حل مسالمت آمیز مشکلات مخالف باشم."

......................................


وزیر انرژی ایالات متحده روز پنجشنبه در یک کنفرانس ویدئویی اینترنتی به میزبانی فدراسیون یهودیان آمریکای شمالی، در دفاع از توافق هسته‌ای چهاردهم ژوئیه بین قدرت‌های جهانی و ایران توضیحاتی ارائه داد و در ادامه به پرسش‌های برخی از شرکت‌کنندگان در این کنفرانس پاسخ داد.

ارنست مونیز، از اعضای ارشد هیئت آمریکا در چارچوب گفتگوهای اخیر شش قدرت جهانی با ایران، ضمن بر شمردن ویژگی‌های فنی توافق به منظور مسدود کردن همه راه‌های دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای، هشدار داد که رد کردن توافق منجر به آسیب دیدن اتحاد میان اعضای گروه ۱+۵ و همچنین اعتبار آمریکا در عرصه دیپلماسی جهانی خواهد شد.

............................................

سفر ظریف؛ از بیروت تا دهلی

وزیر امور خارجه ایران پس از فراغت از مذاکرات هسته‌ای، تور منطقه‌ای خود را با بیروت و دمشق آغاز کرده و سفر هند هم بخشی از این تور است. او قبل از سفر به هند به پاکستان رفت. شاید در این دو سفر پیاپی، ظریف بتواند با انتقال پیام‌هایی، دیدگاه‌های دو همسایه را به هم نزدیک‌تر کند.

وزیر امور خارجه ایران طی یک روز، دیدارهایی رسمی با نخست‌وزیر، وزیر خارجه و وزیر حمل و نقل هند خواهد داشت. ملاقات ظریف با نیتین گادکاری، وزیر حمل و نقل را می‌توان نشانه‌ای از اهمیت پیشبرد پروژه بندر چابهار برای دو کشور دانست.

این دومین سفر محمدجواد ظریف به هند است. او نخستین بار اسفند ۱۳۹۲ به دهلی نو سفر کرده بود.

آزادسازی زندانیان دو کشور نیز از جمله برنامه‌های گفتگوی وزرای امور خارجه ایران و هند است. گارد ساحلی جنوب هند در ایالت کرلا، ۱۵ تیرماه سال گذشته یک قایق ماهیگیری ایرانی با ۱۲ خدمه را توقیف کرد. با وجود پیگیری‌های سفارت ایران در هند، خدمه این کشتی همچنان در زندان هند به سر می‌برند.

سوشما سواراج، وزیر امور خارجه هند نیز اعلام کرده که موضوع هندی‌هایی را که در ایران زندانی هستند با همتای ایرانی خود مطرح می‌کند. ۹ هندی در ایران زندانی هستند که یکی از آنها از دو سال پیش به جرم قاچاق نفت در ایران زندانی است. ایران از هندی‌هایی که خدمه یک کشتی بودند خواسته ۱۹۰ میلیون روپیه (معادل ۳۰ میلیون دلار) خسارت بپردازند. صاحب کشتی، غرامت آزاد کردن کشتی را پرداخت کرده اما حاضر نشده برای خدمه آن پولی بپردازد.

وزیر امور خارجه هند به خانواده‌های زندانیان هندی اطمینان داده که دولت ایران را به کاهش غرامت و آزادی آنها راضی کند.

حالا با باز شدن بازارهای ایران، دهلی نو باید تلاش‌های خود را برای دستیابی به قراردادهای ایران افزایش دهد. هند احتمالا به این واقعیت واقف است که بعد از برداشته شدن تحریم‌ها، ایران دیگر مجبور نیست به سراغ کیفیت هندی برود.
 

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد