مقاله

 

 

تاریخ انتشار:07.05.2015


تروریزم اسلامی ، اینبار در ایالت تگزاس امریکا و بحثها بر سر "حدود " آزادی بیان

سعید صالحی نیا


salehinia@aol.com
6 می 2015
مقدمه:


درست زمانی که در بوستون ، جوان تروریست اسلامی بمب گذار در حال محاکمه است تا مجاراتش تعیین شود، در سوی دیگر امریکا ، دو نفر تروریست اسلامی که قصد داشتند به نمایشگاه کاریکاتور محمد حمله کنند ، توسط پلیس که برای نگهبانی از نمایشگاه استخدام شده بود ، کشته شدند.


این چندمین بار است که تروریستهای اسلامی مردم امریکا را مورد حمله قرار می دهند تا اسلامشان را به کرسی بنشانند. اینبار اما شبکه داعش بعد از یکی دو روز ادعا کرد که این حمله تحت پوشش و حمایت این فرقه اسلامی انجام شده و "هنوز مردم امریکا باید شاهد صحنه های بعدی باشند".


بعد از انتشار خبر حمله تروریستی به نمایشگاه کاریکاتور محمد ، شبکه های مدیای حاکم ، عکس العملهائی نشان دادند و بحث بر سر آزادی بیان که یکی از مبانی قانون اساسی امریکاست ، داغ گردید.
در این مقاله به این موضوع نگاهی می اندازم:

(1)حمله تروریستهای اسلامی به نمایشگاه کاریکاتور محمد

گروهی که گفته می شود ضد اسلامی است و گرایشات راست سیاسی دارد، در حومه شهر دالاس تگزاس نمایشگاهی برگزار کرد که در آن هنرمندان ، کاریکاتورهای محمد را به مسابقه گذاشته بودند. این گروه اعلام کرد که نزدیک به 15 هزار دلار خرج کرده تا سرویس امنیتی استخدام کند چرا که نگران حمله تروریستهای اسلامی بوده.(*)
در جریان برگزاری این نمایشگاه ، دو نفر بنامهای التون سیمسون و نادیر صوفی تلاش کردند وارد محوطه نمایشگاه شوند تا مثل موارد پاریس و کپبنهاک بتوانند با گلوله بستن به مردم و خونپاشی "درسی به دشمنان محمد" بدهند.خوشبختانه اینبار ، تنها قربانی این جنایت سازمانیافته خودشان بودند.


بعد از انتشار اخبار این حادثه، روشن شد که این دو نفر ، در ایالت همسایه ، آریزونا هم اطاق بودند و برای حمله به این نمایشگاه خود را سازمان داده بودند و 6 اسلحه و جلیقه ضد گلوله با خود همراه داشتند. هدف اینها کشتن هر چه بیشتر از مردم شرکت کننده در این نمایشگاه بود. همینطور اعلام شد که اف بی آی ، یکی از این دو تروریست را بنام سیمسون، از سال 2010 دنبال می کرده و می شناخته و فرد دیگر ، یعنی صوفی ناشناخته بوده.


دو روز بعد از انتشار خبر این حمله نافرجام، شبکه داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفت و اعلام کرد که "این تازه اول ماجراست و موارد دیگر در راه خواهد بود".
اطلاعات منتظره در حال حاضر حاکی از اینست که احتمالا این دو تروریست بدون ارتباط مستقیم با داعش طرح خود را انجام داده اند و فقط همفکری ایدئولوژیک با تروریزم اسلامی داشته اند.

(2)عکس العمل مدیای حاکم در مقابل این حمله تروریستی:

در سی ان ان که مدیای نماینده گرایشات نزدیک به حزب دموکرات است، تاکیید بر این بود که "درست است که در امریکا آزی بیان هست اما اینکار درستی نیست که احساسات مسلمانها را تحریک بکنیم". از این زاویه تلاش کردند بواقع گناه حمله تروریستها را به گردن برگزار کنندگان نمایشگاه بیندازند که "ضد اسلام" هستند و نباید باشند! لذا درک اینها از آزادی بیان اینست که آزادی بیان باید محدود باشد به عدم توهین به مقدسات!


از سوی دیگر ، دونالد ترامپ، سرمایه دار دست راستی معروف امریکا هم در شبکه فاکس عین همین موضع را تکرار کرد و گفت که "او هم خیلی به آزادی بیان اعتقاد دارد اما اینکار یعنی گذاشتن نمایشگاه ضد محمد ، کار احمقانه ای است و بیخودی احساسات مسلمانها را تحریک می کند."!
بواقع جناح های اصلی حاکم بر امریکا عموما تلاش کردند که از این واقعه این نتیجه را بگیرند که تحریک احساسات مسلمانها کار زشتی است هر چند که تروریستهای اسلامی هم کار بدی کردند!


وجه دیگر تبلیغات حاکم روی این متمرکز شد که نشان دهند که همه اسلامیها تروریست نیستند و گروههای اسلامی هم هستند که در عین محکوم کردن این عمل تروریستی ، مسخره کردن محمد را عملی نادرست و محکوم می دانند! اینهم وجه دیگر سیاستهای حاکمیت امریکاست که اسلام را از زیر فشار به حق مردم بیرون بکشد و حرکات تروریستهای اسلامی را از اسلام جدا نگه دارد! کاری حساب شده برای نگه داشتن متحدین ارتجاعی اسلامی خصوصا در خاورمیانه!

(2)"تحریک احساسات مردم" مبنا برای محدود کردن آزادی بیان!

ظاهرا چه در اروپا و چه در امریکا متدی تبلیغاتی هست که می خواهد جلوی ازادی نقد مذهب را بگیرد.زیر عنوان مبارزه با "انتشار تنفر" و تحریک احساسات مردم، استدلال می کنند که نقد مذهب و مسخره کردن سمبلهای مذهبی ، باید ممنوع شود و حتی تعقیب قانونی گردد. می گویند که چون احساسات مردم مسلمان و مذهبی تحریک می شود ادمها باید زبان خود را نگه دارند! سفسطه ای است که باید همه جا پاسخ بگیرد.
سوال اینست که کی تعیین می کند چه موضوعاتی "احساسات مردم را تحریک می کند"؟ ایا همین استدلال چندین صد سال باعث تداوم دوران قرون وظبا در غرب نبود؟ ایا با همین استدلال حکومتهای مذهبی و ایدئولوژیک سرکوب نکردند؟ ابتدا حوزه ای تعیین می کنند که اسمش "احساسات مردم" است و بعد اون حوزه می شود خظ قرمز ! اگر زورشان برسد سرکوب مستقیم می کنند و اگر نرسد ، حمایت غیر مستقیم می کنند از گروههای تروریستی که زیر نام مذهب به ترور مخالف می پردازند.


واقعیت تاسفبار اینست که تاریخ جهان امروز در حال برگشت به یک یبربریت فرهنگی سیاسی است.دستاوردهای مدرنیته و انسانگرائی و تعقل و نقد و آزادی بیان سنگریست که دارند بهش تهاجم می کنند.سنگر آزادی بیان را بنام "تحریک احساسات مردم" دارند مورد تهاجم قرار می دهند.

(3)حمایت از آزادی بدون قید شرط بیان وظیفه همه آزادیخواهان و انسانگرایان:

همه آزادیخواهان و انسانگرایان باید به مبارزه با محدودیتهای توسعه یافته بر علیه بیان انسانها برخیزند.هر جا در هر گفتمان با سفسطه های عوامل ارتجاع فرهنگی و سیاسی در هر لباس و قیافه باید مواجه شد. نه فقط مذهب بلکه همه ایدئولوژیها و باورها را باید بتواند نقد کرد و مسخره کرد.همه شخصیتهای صاحب قدرت را باید بتوان زیر سوال برد.جامعه تا این حق را تثبیت نکند نمی تواند حتی به نانش به زندگی روزمره اش برسد.آزادی بیان شرظ مقدم رسیدن به سایر حقوق انسانی است.


آنها که در مقابل کاریکاتورها و نقدها "تحریک" می شوند یاد بگیرند که تحریک نشوند.یاد بگیرند متمدنانه به پاسخ بنشینند و در مناظره ها شرکت کنند.یاد بگیرند که به شعور مردم تکیه کنند.با زور و قلدری بهترین اعتقدات هم می پوسند.بهترین آمال و آرزوها هم با تهدید و زورگوئی و سرکوب به لجن کشیده می شوند.تاریخ این را نشان داده که حقیقت تنها در تضارب افکار و در معرض نقد قرار گرفتن دائم است که رشد می کند و باور اجتماعی ناشی از آزادی ، جامعه را در تثبیت حق سرنوشتش یاری می دهد.


نبرد ارتجاع فرهنگی و سیاسی با آزادی بیان را باید بخشی دانست از تلاش حاکمیت ارتجاعی جهان معاصر برای در بند نگه داشتن بشریت درون زنچیرهای نظام سرمایه داری.اینها لازم و لزوم همند.استثمار جمعی انسانیت نمی تواند در شرایط آزادی بدون قید و شسرط بیان تحقق یابد.اینترنت ، حتی تلفنهای اسمارت که دست مردم است، فیسبوک ، ارتباط انسانها دارد دنیا را متحول می کند و تلاش برای به عقب کشیدن انسانها . دعوا فقط بر سر آزادی بیان ضد اسلامیها نیست.دعوا بر سر تداوم نظم ضد انسانی جهان معاصر است. باید اصل دعوا را فهمید و بی تفاوت نبود.


منابع دیگر:
(*)اخبار مربوط به تروریزم اسلامی در تگزاس
http://www.cnn.com/2015/05/05/us/garland-texas-prophet-mohammed-contest-shooting/index.html
http://www.infowars.com/austin-texas-braces-for-al-qaeda-terrorist-attack/
 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد