مقاله

 

 

تاریخ انتشار :10.09.2015

چرا آمریکا از تغییر رژیم به تعمیر رژیم رسید؟

احمد وحدت‌خواه


جو بایدن معاون اوباما گفته است مخالفان قرارداد هسته ای در پی سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی هستند.

در این سخن کوتاه یک حقیقت و یک دروغ نهفته است. نخست (حقیقت) اینکه بنا بر این نظریه، دولت اوباما هیچگاه‪ ‬برنامه ای برای براندازی رژیم جمهوری اسلامی نداشته و ندارد، و دیگر (دروغ) اینکه هر کس با این قرار داد به هر دلیلی مخالف باشد خواهان سرنگونی رژیم است .

از دروغ گویی وارثان ناحق جورج واشنگتن ها که بگذریم، تلاش های تاریخی حکومت دموکراتهای آمریکا برای سرپا نگاه داشتن جمهوری اسلامی برای اهل نظر و سیاست موضوع تازه ای نیست.

آخوند قدرت الله علیخانی از نزدیکان فکری هاشمی رفسنجانی که پیش از انقلاب با او در زندان سیاسی شاه هم بند بوده در ذکر خاطرات خود از آن دوران به وب سایت سهام نیوز گفته است:

در زندان اوین زیر سایه علما خوش می‌گذشت. علما درس، تفسیر و سیاست داشتند. بعضی شب‌ها همه جمع می‌شدند و مجبور به شعرخوانی بودیم. آقای هاشمی از« همه بدصداتر بود و زیربار نمی‌رفت، اما بالاخره مجبور به خواندن شدند. خاطرات شیرینی بود. در ایام آخر من و عسگراولادی، کچویی و لاجوردی به بند بالا در جوار مجاهدین منتقل شدیم. ‫…‬ قبل از این‌که به بند بالا برویم زمزمه حقوق‌ بشر و کارتر مطرح شد. تا جایی‌که بادامچیان از باب مزاح می‌گفت جیمی جون برای آزادی ما آمده است. در همان مقطع تصمیم گرفتند اولین گروه حدودا ۵٠ نفری را آزاد کنند. من، انواری، آقای کروبی، عسگراولادی، شهید عراقی، کچویی، لاجوردی، اسدالله بادامچیان و پسر لاهوتی جزء این گروه بودیم. ما را به سالن شهربانی بردند و به‌عنوان عفو ملوکانه عکس گرفتند. تعدادی از چپی‌ها صحبت کردند. کم‌کم موج تظاهرات و حضور مردم در صحنه منجر به آزادی بقیه شد».

سلف آن «جیمی جون» امروز آقای باراک اوباما هستند که در جریان جنبش سبز در کشور ما وزیر خارجه ایشان خانم هیلاری کلینتون در پاسخ به پرسشی از سوی خبرنگار سی ان ان که چرا دولت ایشان از این جنبش دموکراسی خواهی دفاع نکرد گفت «کسی از ما تقاضای کمک نکرده بود‫!‬»

این هم یک دروغ دیگر از سیاستمداری که قرار است سکان ظاهرا بزرگترین دموکراسی جهان را سال آینده به دست بگیرد‫.‬ زیرا از قضای روزگار آن کسی که در حقیقت از دولت اوباما تقاضای کمک کرده بود و پاسخ مثبت آن را هم گرفته بود رژیم ولایت فقیه بود که به پاس سرکوب آن جنبش به طرف معامله واشنگتن در قضیه بحران هسته ای در آمد‫.‬

البته امروز دیگر مشخص شده است که موضوع مذاکرات بر سر بحران هسته ای رژیم تنها پوششی برای بازگشت آمریکا به صحنه سیاست ایران بوده است. امری که زمان ثابت خواهد کرد که آیا چنین راهبردی از سوی طرفین با توجه به ماهیت سازشکارانه و حتی توطئه آمیز آن امکان موفقیت دارد یا نه.

با این حال واشنگتن از یکسو با توجه به حضور نیروهای متضاد در ساختار قدرت و زمینه های گسترده برای رشد دوباره جنبش دموکراسی خواهی در ایران همه تخم مرغ های خود را در سبد جمهوری اسلامی نگذاشته است.

تا آنجا که به نیروهای حاکمیت مربوط می شود واشنگتن با حمایت از نیروهای «میانه رو» ی رژیم در غالب دولت حسن روحانی بر بستر قرارداد هسته ای به سوی تثبیت و تبدیل آنها به هم پیمانان جدید منطقه ای خود عمل میکند. از سوی دیگر با حضور بخش قابل توجهی از نیروهای نظامی و امنیتی در ساختار قدرت رژیم، آمریکا برای بوجود آوردن یک توازن نظامی در خاورمیانه در شرایط عقب نشینی خود از منطقه، در صورت غلبه کامل آنها بر ارکان قدرت سیاسی در ایران به آنها لبیک خواهد گفت.


از دموکراسی جفرسونی تا استبداد فرعونی!

روانشاد عمر شریف معروفیت و محبوبیت جهانی خود را پس از بازی در فیلم تاریخی «دکتر ژیواگو» بدست آورده بود که این اثر هم به دست کارگردان توانای انگلیسی دیوید لین فقید بر پرده سینما نقش بست. اما آفریننده این رمان که بازگو کننده مصیبت های وارده بر ملت روسیه در اثر انقلاب بلشویکی ۱۹۱۷ است یعنی بوریس پاسترناک نصیحتی برای مردم دنیا کرده است که شاید کمتر از آثار برجسته او مورد توجه قرار گرفته باشد.

او در تعریف انقلاب ها آنها را تلاشی برای کسب آزادی و رفاه بیشتر معرفی میکند که از قضا در نهایت به نابودی هر مختصر آزادی و رفاه موجود قبل از آن ها منجر می شود.

انقلاب اسلامی نیز از این قاعده کلی مستثنی نبوده و آثار خونبار و ویرانگر آن امروز نیازی به توصیف ندارد. اما دردناکتر از همه جنبه های این انقلاب شوم مورد «آزادیخواهی» آن بوده است که بررسی این شیادی تاریخی که شاعر و سخنسرای بزرگ نادر پور از آن به عنوان «صبح دروغین» یاد می کند میتواند چراغی برای راه آینده جویندگان این آرمان بزرگ انسانی باشد.

رضا مرعشی از اعضای شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) در مقاله ای در مطبوعات غربی در دفاع از توافق هسته ای این موضوع را به این شکل بیان می کند که برای اکثر ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی هر امتیازی که به عمر این رژیم بیافزاید مردود است زیرا انقلاب اسلامی به جای آوردن «دموکراسی جفرسونی» تنها به جابجایی یک حکومت بیگانه با حقوق و آزادیهای سیاسی و مدنی افراد جامعه خود با یک حکومت مشابه انجامیده است.

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد