مقاله

 

 

تاریخ انتشار:08.01.2015

ادامه مذاکرات اتمی 18 ژانویه 2015 در ژنو



معاون وزارت خارجه ایران اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات اتمی با گروه ۱+۵ در سطح سیاسی و در غیاب جواد ظریف برگزار می‌شود.


عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه ایران خبر داد که دور آتی گفت‌وگوهای هسته‌ای، ۱۸ ژانویه در ژنو برگزار می‌شود. عراقچی گفت پیش از این مذاکرات، دیدارهای دوجانبه‌ای بین معاونان وزارت خارجه ایران و آمریکا و هم‌چنین روسیه صورت خواهد گرفت. او افزود که زمان گفت‌وگوهای دوجانبه در حال هماهنگی است.
 


آخرین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین، ۳ آذر به توافق بر سر تمدید هفت ماهه مذاکرات انجامید. مذاکرات طی هفت روز، پشت درهای بسته و در سطح وزیران خارجه برگزار شدند. هیچ‌ جزییاتی از آن زمان تاکنون در باره این گفت‌وگوها منتشر نشده است. جان کری، وزیر خارجه آمریکا در نشستی مطبوعاتی پس از پایان مذاکرات تاکید کرد که ایران به توافق موقت ژنو پایبند بوده؛ برنامه غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بالا را متوقف کرده و دیگر ذخیره اورانیوم ۲۰درصدی ندارد.

در مذاکرات وین تحریم‌ها به قوت خود باقی ماندند و تنها بر سر آزاد شدن ماهیانه ۷۰۰میلیون دلار دیگر از درآمدهای نفتی بلوکه شده ایران توافق شد.

روز دوم ژانویه ۲۰۱۵، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت ایران و آمریکا سندی تدوین کرده‌اند که ضمن تعیین محدوده توافق نهایی، ایران متعهد به انتقال بخش عمده اورانیوم غنی‌شده خود به روسیه می‌شود. این خبر به سرعت از سوی وزارت خارجه تکذیب شد.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد این‌گونه فضاسازی‌های رسانه‌ای با اغراض خاص سیاسی صورت می‌گیرد و هدف اصلی آن تخریب فضای مذاکرات و پیچیده‌تر کردن حل و فصل موضوعات است.
 


جواد ظریف روز ۱۶ دی برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان پیرامون جزییات مذاکرات وین به مجلس رفت. او از جمله گفت: «در مذاکرات هیچ کس و به هیچ‌وجه راجع به اصل غنی‌سازی صحبت نمی‌کند، تنها موضوع راجع به میزان غنی‌سازی است.» از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در مجلس، ۱۲۵ نفر اظهارات او را قانع‌کننده یافتند و ۸۶ نفر رای مخالف دادند. ظریف تاکید کرد که مذاکرات موجب کاهش تحریم‌ها شده است.


با ادامه کاهش قیمت نفت، صبح روز چهارشنبه در شروع کار بازارهای مالی اروپا قیمت هر بشکه نفت برنت برای ساعاتی به زیر ۵۰ دلار سقوط کرد.این برای نخستین بار در ۵ سال و ونیم اخیر محسوب می‌شود که قیمت این نوع نفت به زیر ۵۰ دلار می‌رسد.

کنگره جدید آمریکا روز سه‌شنبه با اکثریت جمهوری‌خواهان در هر دو مجلس نمایندگان و سنا آغاز به کار کرد.

در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما این برای نخستین بار است که جمهوری‌خواهان اکثریت را در هر دو مجلس قانون‌گذاری به دست می‌گیرند.
در جلسه روز سه‌شنبه، میچ مَک‌کانِل به‌طور رسمی رهبری اکثریت در سنا را بر عهده گرفت و جان بِینر نیز، به رغم مخالفت‌های درون‌حزبی، همچنان در سِمت رئیس مجلس نمایندگان باقی ماند.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، کشمکش‌های کنگره با دولت طی دو سالی که از ریاست جمهوری باراک اوباما باقی ست، در بررسی لوایح معروف اوباما، از جمله لایحه بهداشت عمومی آمریکا، طرح مهاجرت، و آیین‌نامه‌های مربوط به محیط زیست خود را نشان خواهد داد.

در یکصد و چهاردهمین کنگره آمریکا احتمال می رود نمایندگان دو مجلس طرح ایجاد خط لوله نفتي کی استون از کانادا به آمریکا و طرح‌های سخت‌گیرانه‌تر علیه ایران را که از اولویت‌های کنگره جدید آمریکا است، مورد تصویب قرار دهند.از این پس جمهوریخواهان با همراهی تنها شش نماینده غیر جمهوریخواه، می‌توانند هر لایحه‌ای را به قانون تبدیل کنند.

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد