مقاله

 

 

تاریخ انتشار :26.12.2015

نقش بهائیت در تحکیم قدرت سیاسی رژیم محمد رضا شاه پهلوی
بخش یازدهم از نقد بهائیت از دیدگاه چپ سوسیالیستی و مدرن
از: سعید صالحی نیا


salehinia@aol.com
25 دسامبر 2015
مقدمه:


در مقالات قبلی توضیح دادم (1) که بهائیت یک تلاش مذهبی بود برای "پروتستانیزه کردن" اسلام و حذف برخی از احکام اسلامی که نمی توانست در نظام سرمایه داری اجرا شود. طبقه متوسط شهر نشین که بتدریج از درون جامعه سنتی دوران فاجار بیرون می زد، با نگاهی به اروپا و رشد سرمایه داری و مفاهیم فرهنگیش، تلاش کرد اسلام "مدرن" بسازد .اما به سرعت مورد خشم اخوندهای شیعه قرار گرفت و این شد که جسینعلی (بهاء الله) بعد از تاخیری 10 ساله (بقول حامیش آقای فردوسی) یادش آمد که نسیم خداوندی بهش خورده و بجای تصحیح اسلام باید دعوی پیامبری کند!


"دعوت بهائیت" از جمله به حاکمان زمانه، و وعده دادن معجزه به ناصرالدین شاه، اگر در دربارش راهش بدهد، گرفتن نشان از پادشاه انگلیس، حمایت گسترده متحدین حکومت انگلیس برای جابجا کردن مقر فرماندهی بهائیت به اسرائیل ، مسیری است که مدعیان این دید برداشتند و تبدیل شدند به یک دکان دیگر فریب افکار عمومی برای حفظ نظام موجود سرمایه داری .


توضیح دادم که ادعای بهائیان در مورد اینکه در سیاست دخالت نمی کنند یا "اجازه دخالت" از سوی پیامبر مقدسشان ندارند" دروغست. توضیح دادم که بهائیان اتفاقا با تکرار ادعای بیطرفی و سکوت در سیاست ، در کنار حاکمان زمان ایستاده اند.


نمونه ثابت پاسال ، بزرگترین سرمایه دار دوران محمد رضا شاه که ارتباط تنگاتنگ با رهبران بهائی از یکسو و با دربار پهلوی از سوی دیگر داشت را شکافتم که ثابت می کند تا چه اندازه ادعای "سیاسی نبودن" بهائیان دروغست.


در این مقاله می خواهم به چند "پاسخ" بهائیان در مورد تاریخ واقعی شرکت بهائیان در دربار پهلوی اشاره ای داشته باشم:

(1)"دفاعیه بهائیان " در مورد امثال ثابت پاسال و سایر بهائیان حامی پهلوی چیست؟

در جریان مناظره با اقای فردوسی از حامیان بهائیت در فیسبوک ایشان فرمودند که " حالا یک بهائی بد پیدا شد. مگر کمونیستها از میانشان بد نبود؟"! در سایتهای بهائی هم می خوانیم که "آقا این بهائیان کله گنده زمان پهلوی خودشان بهائی نبودند بلکه فک و فامیلشان بهائی بوده"! مثلا در مورد فویدا نخست وزیر محمد رضا شاه می گویند که هویدا پدر بزرگش و پدرش بهائی بودند اما هویدا مسلمان بود! لذا استراتژی بهائیان اینست که ضمن پذیرش بهائی بودن فک و فامیل بهائیان حامی پهلوی "خود انها را مسلمان" بخوانند!


اینها دو متدیست که در جریان بررسیهای من بعنوان "دفاعیه" از سوی بهائیان مطرح شده. حالا ببینیم وسعت نفوذ و فعالیت بهائیان در قدرت محمد رضا پهلوی چه حدودی بوده؟


(2)دامنه نفوذ و همکاری بهائیان در قدرت دوران پهلوی:

بر طبق بررسیهای تاریخ معاصر، خصوصا بعد از کودتای 28 مرداد و در دو دهه اخر رژیم محمد رضا شاه ، نفوذ و قدرت بهائیان در دربار پهلوی به شدت افزایش یافت و بهائیان به بالاترین مقامات سیاسی و حتی نظامی و مالی رژیم پهلوی تبدیل شدند:


"سپهبد عبدالکریم ایادی، عنصر مشهور بهائی، در مقام پزشک مخصوص شاه و رئیس بهداری ارتش نفوذی تام در دربار پهلوی یافت و پست مهم نخست‌وزیری نیز به مدت نزدیک به 14 سال در اختیار عباس هویدا (فرزند همان عین‌الملک) قرار گرفت.


افزون بر این دو، می‌توان سیاهه‌ای بلند از مقامات مهم سیاسی و نظامی و امنیتی رژیم در نیمه دوم سلطنت محمد‌رضا ارائه داد که توسط اعضای این فرقه اشغال شده است. همچون: منصور روحانی (وزیر آب و برق و نیز کشاورزی)، عباس آرام (وزیر خارجه)، سپهبد اسدا.. صنیعی (آجودان مخصوص محمد‌رضا در زمان ولیعهدی و وزیر جنگ و نیز وزیر تولیدات کشاورزی و مواد مصرفی در زمان سلطنت وی)، غلامرضا کیان‌پور (وزیر دادگستری)، منوچهر تسلیمی (وزیر بازرگانی و اطلاعات)، دکتر منوچهر شاهقلی پسر سرهنگ شاهقلی موذن بهائیها (وزیر بهداری و علوم)، هوشنگ نهاوندی (وزیر علوم، رئیس دانشگاه تهران و شیراز، رئیس دفتر فرح و یکی از ارکان حزب شه ساخته رستاخیز)، فرخ‌رو پارسای (وزیر آموزش و پرورش)، سپهبد پرویز خسروانی (فرمانده ژاندارمری ناحیه مرکز در جریان کشتار 15 خرداد 1342، آجودان فرح، معاون نخست‌وزیر و رئیس سازمان تربیت بدنی و مدیر عامل باشگاه تاج بعد از بازنشستگی)، دکتر شاپور راسخ (رئیس سازمان برنامه و بودجه)، پرویز ثابتی (معاون سازمان امنیت و «مقام امنیتی» مشهور)، ارتشبد جعفر شفقت (رئیس ستاد ارتش)، سپهبد علی‌محمد خادمی (رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل هواپیمایی ملی ایران «هما») ودر رده‌های پایین‌تر: مهتدی، از بهائیان کاشان (عضو دفتر مخصوص فرح پهلوی)، ایرج آهی (رئیس دفتر شهرام سپهری‌نیا پسر اشرف)، نویدی (معاوف دکتر اقبال رئیس شرکت نفت)، ایرج وحیدی (معاون شهرسازی و مسکن)، منوچهر وحیدی برادر وی (معاون شهرسازی و مسکن)، مهندس مجد (معاون فنی وزارت کار)، پرتو اعظم (مدیر کل امور اجتماعی وزارت کار)، خانم نبیل (عضو دفتر دکتر نهاوندی)، و...


برآنچه گفتیم، باید ارتباط دیرین و تنگاتنگ میان برخی از نخست‌وزیران عصر پهلوی نظیر حسین علاء و اسدالله علم با بهائیان و محافل آنها را افزود و چهره‌هایی چون هژبر یزدانی (سرمایه‌دار «لمپن مآب» مشهور)، ‌حبیب ثابت میلیونر مشهور، مشهور به ثابت پاسال (رئیس محفل ملی بهائیان ایران، صاحب پیشین رادیو تلویزیون و نیز مالک کارخانه پپسی کولا)، مهندس ارجمند (رئیس کارخانه ارج)، عباس رادمهر (رئیس کارگزینی بانک پارس) و مهدی میثاقیه (سرمایه‌دار و صاحب استودیو میثاقیه) را نیز که بر شریانهای اقتصادی و هنری کشور در آن روزگار چنگ انداخته بودند بدان اضافه کرد.


در آن میانه، مناصب و مقامات فرهنگی کشور آماج حمله خاص بهائیان قرار داشت و در این باره، علاوه بر وزارت پیشگانی چون: دکتر منوچهرشاهقلی (وزیر علوم)، هوشنگ نهاوندی (وزیر علوم و رئیس دانشگاههای شیراز و تهران) و فرخ‌رو پارسا (وزیر آموزش و پروش) که فوقاً از آنها یاد شد، می‌توان به اسامی زیر اشاره کرد: ذبیح قربانی، بهائی فراماسون (رئیس دانشگاه شیراز)، مهندس هوشنگ سیحون (رئیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران)، دکتر علی محمد‌ ورقا (مدیر گروه جغرافی دانشگاه تربیت معلم)، دکتر ایرج ایمن، (رئیس مؤسسه تحقیقات تربیتی همان دانشگاه)، دکتر علی توانگر و دکتر منجذب (استادان دانشکده اراک در زمان پهلوی) و....


حضور وابستگان به فرقه در مصادر مهم و حساس سیاسی، فرهنگی، ‌نظامی و... ضمناً بستر مساعدی را برای گسترش فعالیت تبلیغی ایجاد کرد که از آن تا می‌توانستند سود جستند. "

همانطور که خواننده مشاهده می کند، محمد رضا پهلوی از بهائیان برای توسعه قدرت خود استفاده برد. نظام تبلیغاتی رژیم پهلوی را دستگاه تلویزیون ملی) بهائیان پایه گذاشتند و مقالات ارشد حکومت پهلوی از بهائیان انتخاب شدند.


رژیم پهلوی با وجود اینکه اعلام کرده بود که "دین رسمی ایران شیعه است" بتدریج از بهائیان و فراماسونرها در دستگاهش استفاده "بهینه برد"!


آنهائی که ادعا می کنند "بهائیان در سیاست اجازه ندارند دخالت کنند" چه پاسخ دارند؟

(3)پاسخ به "دفاعیات بهائیان" در موضوع شرکت فعال بهائیان در حکومت پهلوی:

اول: اینکه "گناه یک بهائی بد را به گردن بهائیان نباید نوشت" : طبیعتا آمار نشان نمی دهد که این "یک بهائی بد" بود! آمار نشان می دهد که یک قشر بزرگ در حاشیه طبقه حاکمه را بهائیان صاحب قدرت تشکیل دادند که در قدرت دادن به رژیم پهلوی فعال بودند! راستی اون "رهبران مقدس بهائیت و مراکز بهائیت در ایران و اسرائیل آنزمان کجا بودند تا به این بهائیان درباری یاد آور شوند که "در سیاست اجازه ندارید دخالت کنید"؟


از دید من اتفاقا رهبری بهائیت آگاهانه دخالت بهائیان در قدرت سیاسی را ترویج و حمایت می کرد را که بهائیان [واب "ایران بهائی" را می دیدند و مبیبینند! خواب می بینند که ایران زمانی بشود کشور بهائی!

دوم: اینکه فک و فامیل این موجودات بهائی بودند اما خودشان نبودند هم شگرد فرقه هاست! فرقه ها معمولا نزدیک قدرت می شوند، تعلقشان را انکار می کنند.زیر آبی می روند! "تقیه" می کنند! سوال اینست که آیا حکومت پهلوی هم همینجور در مورد این فک و فامیلها و فرزندانشان قضاوت می کرد؟ موارد نادرتری که بهائیان تقیه نکردند مثل ثابت پاسال چطور؟


واقعیت اینست که محمد رضا پهلوی کاملا دانسته از مهره های بهائی استفاده می کرد همانطور که از مهره های فراماسونر استفاده می کرد. در بسیاری مواقع این مهره ها هم عناصر فراماسونر بودند و هم بهائی!
خلاصه کنم:

در این بخش نشان دادم که بهائیت و بهائیان دروغ می گویند در سیاست دخالت ندارند.هر جا بتوانند بخشی از حکومتها می شوند. در زمان محمد رضا پهلوی بهائیان به قدرت سیاسی خزیدند و مثل فراماسونری بخشی شدند از توطئه حکومت بر علیه مردم! تا توانستند از مال مردم چپاول کردند . "تقیه" کردند آنجا که لازم بود اما دم خروسشان همه جا پیدا بود!


بقول دکتر میلانی تاریخدان معاصر ایران، در دو دهه آخر رژیم محمد رضا شاه ، ساواک گزارش می داد که "مردم فکر می کنند بهائیان زیادی در قدرت پهلوی شریک هستند"!(2)


نقد بهائیت بعنوان یک نمونه از مذهب و دین بعنوان یک گرایش سیاسی راست ، وظیفه همه آزادیخواهان است.تاریخ مدرنیته با نقد همه جانبه و بی رودربایستی از موضع انسان محوری و چپ ، زمینه را برای رنسانس فرهنگی سیاسی آماده خواهد ساخت.بدون این رنسانس ، امکان پیروزی انقلاب وجود ندارد.


(1)آرشیو نقدهای این نویسنده به بهائیت:

بهائیت در عمل کجای مبارزه طبقاتی ایستاده است؟(بررسی زندگی حبیب الله ثابت (معروف به ثابت پاسال ) بخش دهم
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56850
بهائیت و فراخوان گریز از شرکت در مبارزه سیاسی (بخش نهم)
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56791
بهائیت ، دین “ایجاد تعادل در نظام سرمایه داری (بخش هشتم)!”
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56670
آیا “نقد بهائیت” به نفع رژیم اسلامیست؟ (بخش هفتم)
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56625
بهائیت، آویزان شدن به عرفان ، ضدیت با منطق گرائی و عقل گرائی مدرن (بخش6)
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56535
(بخش ۵)“معجزه های بهائیت”، ّبهاء الله نوستروداموس ایرانی! تکرار بازی با توهم در اذهان مردم
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56445
(بخش۴)“دفاعیات یک بهائی ” از منطق پیامبر شدن حسینعلی نوری
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56422
وقتی میرزا حسینعلی، “بهاء الله” می شود(بخش۳
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56359
استدلال مضحک بهائیان در مقابله با همجنسگرائی نمونه دیگر درک پیش مدرن بهائیت (بخش ۲
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56335
 


 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد