مقاله

 

 

تاریخ انتشار :13.09.2015

کشوری فقیر که به "نیویورک آسیا" تبدیل شد


سایت "خرد": سنگاپور کشوری است که با گذشت تنها پنجاه سال از استقلالش به سرعت برق آسایی توانسته با گذار از فقر "لقب نیویورک آسیا" را از آنِ خود کند. کشوری فقیر که در مدت کوتاهی از هیچ به ثروتی عظیم رسید.

سنگاپور جزیره کوچکی است در جنوب شرقی آسیا که مابین مالزی و اندونزی در کنار تنگه مالاکا قرار گرفته و مساحت حدود ۷۱۶ کیلو متر مربع است. وسعت این کشور کوچک کمتر از نصف وسعت جزیره قشم در تنگه هرمز با مساحتی در حدود ۱۴۹۱ کیلومتر مربع می باشد.

در ۲۳ مارس ۲۰۱۵ لی کوان یو رهبر و بنیان گذار سنگاپور در سن ۹۲ سالگی درگذشت. وی از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۹۰ نخست وزیر سنگاپور بود. وی تا آخر عمر همچنان در سمت رهبری حزب حاکم و سمت هایی مانند وزیر ارشد در کابینه رهبری معنوی و نفوذ خویش را در اداره سنگاپور حفظ کرد. به یقین می توان گفت که افکار و نقش راهبردی او در توسعه و پیشرفت سنگاپور اساسی و تردید ناپذیر داشته است.

وقتی لی کوان یو در سنگاپور به قدرت رسید در آمد سرانه سنگاپور چیزی در حدود ۵۰۰ دلار بود. اما وقتی وی از دنیا رفت در آمد سرانه این کشور بیش از ۷۵۰۰۰ هزار دلار گزارش شده است. رهبری ، آرا و افکار وی سنگاپور را از یک جزیره ناشناخته و بندری فقیر به یکی از قطب های مهم اقتصادی جهان در جنوب شرقی آسیا تبدیل نمود.

آمار ها نشان می دهد که تولید ناخالص داخلی این دولت - شهر ۵/۵ میلیون نفری در سال ۲۰۱۴ در حدود ۳۰۰ میلیارد دلار بوده است. وقتی تولید نا خالص داخلی سنگاپور با کشور اندونزی در همسایگی آن با وسعتی بیش از یک میلیون و نهصد هزار کیلومتر مربع و جمعیتی در حدود ۲۶۰ میلیون نفر و یا با کشوری ۱۸۰ میلیون نفری پاکستان مقایسه شود می توان به کار بزرگی در سنگاپور رخ داده بیشتر پی برد.

تولید ناخالص داخلی اندونزی در سال ۲۰۱۳، ۸۹۵ میلیارد دلار و پاکستان تنها ۲۳۲ میلیارد دلار یعنی ۷۰ میلیارد دلار کمتر از سنگاپور بوده است. صادرات سنگاپور در سال ۲۰۱۴، ۵۱۸ میلیارد دلار و واردات آن ۴۶۳ میلیارد دلار بوده که صادرات آن عموما فرآورده های ساخته شده و خصوصا الکترونیکی بوده است.

حکومت اسلامی ایران هم تصمیم گرفت تا با امر به معروف تبدیل به واشنگتن شود !

معاون ستاد مرکزی امر به معروف و نهی از منکر از تشکیل ۴۶۰۰ گروه ده نفره‌ی امر به معروف برای تذکر زبانی در کشور خبر داد.

نیروهای جذب‌شده در حوزه‌های سازمانی، مساجد، هیأت‌های مذهبی و اصناف، پس از آموزش‌های لازم برای تذکر زبانی، فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

مهدی امینی، معاون تشکل‌های مردمی ستاد مرکزی امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر، ۱۸ شهریور در کارگاه آموزشی یک‌روزه‌ی «طلایه‌داران امر به معروف و نهی از منکر» در سمنان، درباره‌ی قانون حمایت از آمران به معروف و نحوه‌ی سازماندهی نیروهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر توضیحاتی داد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، امینی از جذب و سازماندهی گروه‌های ۱۰ نفره‌ی امر به معروف و نهی از منکر برای تذکر زبانی خبر داد و گفت: «با سازماندهی گروه‌های امر به معروف و نهی از منکر، چهار هزار و ششصد گروه برای تذکر زبانی در کشور تشکیل می‌شود.»
او اعلام کرد که با تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، حالا «نیروهای جذب‌شده در حوزه‌های سازمانی، مساجد، هیأت‌های مذهبی و اصناف، پس از آموزش‌های لازم برای تذکر زبانی، فعالیت خود را آغاز می‌کنند
 

عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی و چین گفته: به اتاق‌های بازرگانی تذکر می‌دهم هدف هیات‌های تجاری اروپايی به ایران را مشخص کنند زیرا وقتی بین دو کشور مبادلات تجاری وجود ندارد تشکیل اتاق مشترک و سفر هیات‌های تجاری بی‌معنی است.

وی که در همایش فرصت های متقابل تجاری و سرمایه گذاری جمهوری اسلامی و روسیه سخن می گفت، افزود: در روزهای اخیر حدود هزار نفر از کشورهای اروپایی به ایران سفر کردند که این سوال پیش می‌آید هدف از سفر این هیئت‌های تجاری چیست و نکند برای تاراج کردن سرمایه‌های کشور به ایران سفر می‌کنند.

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد