مقاله

 

 

تاریخ انتشار : 22.10.2015

چشم انداز تیره پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا

لوئیز رامیرز



تحرکات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در آستانه انتخابات پارلمانی ماه آینده و سرکوب مخالفان سیاسی کرد به سوءظن‌های دیرینه رهبران اروپایی دامن زده است.

به اعتقاد ناظران، به رغم حمایت اخیر آلمان از به جریان انداختن سریع برنامه عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا در ازای حمایت این کشور از حل بحران پناهجویان، احتمال عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا اکنون از هر زمان کمتر شده است.

سیل بی وقفه پناهجویان به اروپا از راه ترکیه موجب شده رهبران اروپایی امتیازهای غیر عادی و بزرگی به آنکارا بدهند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان اوایل هفته جاری با یک بسته پیشنهادی به ترکیه رفت.


دلایل خوبی وجود دارد که اتحادیه اروپا و ترکیه را به همکاری نزدیک با یکدیگر سوق می دهد تا فرایند عضویت ترکیه در اتحادیه را سرعت بدهند، بار مهاجران را به طور مشترک بر دوش بکشند و در امر ویزا و بازگرداندن مهاجران غیرقانونی همکاری کنند. گفتگوها بسیار امید بخش است و ادامه خواهند یافت.

اما هنوز در مورد آمادگی اروپا برای پذیرش عضویت ترکیه تردیدها زیاداست. ترکیه به دو میلیون و نیم پناهجو پناه داده که از هر کشوری در جهان بیشتر است. رجب طیب اردوغان می گوید بعید است امتیازهای ترکیه به اروپا در امر مهاجران، بتواند راه عضویت کشور را هموارتر سازد.

رهبران اروپا پیشتر هم بی میلی خود را برای پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا نشان داده اند. نا آرامی ها در ترکیه، سرکوب اقلیت کرد، و سرکوب رسانه های کشور از جمله علل این بی‌میلی است.

فادی هاکورا از موسسه چتم هاوس می گوید: "از همان آغاز، رابطه دوجانبه با بی‌اعتمادی و ناراحتی همراه بوده و بسیاری از رهبران اروپا با پیوستن ترکیه به اتحادیه مخالفند و در خود ترکیه هم تقاضای عضویت عمدتا انگیزه اقتصادی دارد تا هم سطح کردن وضعیت دموکراسی و حقوق بشر در کشور با اروپا."

اول نوامبر روز انتخابات است و این بار اردوغان امیدوار است با تمهیداتی که انجام داده حزب متبوعش برنده اکثریت شود. نتیجه هر چه که باشد اردوغان از برگ چشم انداز منافع اقتصادی عضویت ترکیه در اتحادیه، ساده تر شدن صدور ویزای کشورهای اروپایی برای شهروندان ترکیه و امتیازهای اروپایی، برای انتخابات و پیروزی حزب خود بهره می‌برد.

voa

........................................

خبرگزاری رویترز از قول دو مقام دولتی ترکیه می‌نویسد کنار رفتن عاجل اسد، خواست ترکیه برای حل بحران سوریه نیست. یکی از این دو گفته است اسد می‌تواند برای شش ماه دیگر در قدرت بماند: "ما این را می‌پذیریم زیرا چنین امری، قطعیت رفتن او را تضمین می‌کند.»


این مقام دولتی افزوده است: «ما در حال گفت‌وگو با آمریکا و سایر شرکای ائتلافی هستیم تا به دیدگاه مشترکی در این زمینه دست یابیم.» او نگفته که شش ماه مورد نظر از چه زمانی شروع و محاسبه می‌شود: «اما ورود به این فاز طولی نخواهد کشید.»


این پرسش که چه بر سر اسد خواهد آمد، موضوع مهمی در بحث‌های کشورهایی است که به نوعی در کشمکش سوریه و ارائه راه‌کار برای حل این بحران درگیر هستند. ترکیه تا کنون به گروهی تعلق داشته که سلب قدرت فوری اسد را طلب می‌کنند. اسد اما از جمله به حمایت ایران و روسیه پشتگرم است.


پوتین به تازگی و در ۱۲ اکتبر با صراحت به شبکه تلویزیونی "وان‌تی‌وی" گفته است که هدف عملیات نظامی کشورش در سوریه "تضمین قدرت مشروع" رژیم بشار اسد است. علاوه بر این، هدف دیگر عملیات نظامی روسیه در سوریه، به گفته او، "فراهم آوردن شرایط برای یک مصالحه سیاسی" است.

dw

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد