مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 24.01.2014

 

داووس و اقتصاد و حکومت اسلامی !

hoshyaresmaeil@live.com

 

به گزارش خبرگزاریها ، حسن روحانی از طرف حکومت اسلامی  پس از یک دهه در نشست "داووس" شرکت می کند . داووس شهر یا روستای کوچکی با طبیعت زیبا درسوئیس است . مجمع جهانی اقتصاد ، یکی از سازمان‌های بزرگ اقتصادی سوئیس است که سالانه بیش از 80 میلیون دلار درآمد دارد. این مجمع نخستین بار در سال 1971 در شهر "داووس" سوئیس راه اندازی شد.

 

به نوشته پروفسور کلاوس شواپ، مدیر اجرایی داووس، عنوان همایش بر این نکته تاکید دارد که رهبران جهان باید حرکت لایه های سطحی زمین را بررسی و برای پیش بینی و پاسخ مناسب به زمین لرزه هایی که می دانیم رخ خواهند داد، برنامه ریزی کنند. نابرابری درآمدهاˈ نیز یکی دیگر از محورهای داووس 2014 است. دولت ها و فرستادگان بانک ها، بیشترین اعضای نشست داووس هستند. از میان دو هزار و پانصد شرکت کننده، 288 نفر فرستادگان دولت ها و 230 نفر فرستادگان بانک ها و موسسه های سرمایه ای هستند.
 

 

حسن روحانی رئیس جمهورانتصابی حکومت اسلامی است با 40 مترعمامه و 40 سال سابقه ماموریت جاری شدن احکام خدا . حسن روحانی به هنگام حضور در نشست مجمع جهانی اقتصاد در "داووس" تلاش می کند تا رهبران تجارت جهانی را برای ورود به عرصه اقتصادی ایران متقاعد نماید . اقتصاد حکومت اسلامی همان منار جنبان معروف است . آن توپ شلیک شده برای مسیراستحاله به اندازه کافی شدید بود که دنیا بشنود به جز مردم ایران البته . حالا حسن روحانی در سفر دو روزه به "داووس" با سران و مقامات عالی رتبه برخی کشورهای شرکت کننده در نشست یاد شده، دبیرکل مجمع جهانی اقتصاد، مقامات اقتصادی و صاحبان صنایع و مهم بین المللی دیدار و گفت‌وگو میکند .

 

 

حسن روحانی خاطرنشان ساخت که ایران ظرفیت آن را دارد تا سه دهه آینده جزو ۱۰ قدرت بزرگ اقتصادی جهان باشد . در نشست اقتصادی "داووس" بیش از دوهزار تن از رهبران سیاسی و تجاری، فعالین جامعه مدنی و اعضای انجمن‌های علمی شرکت می کنند. اولاف فایکس تویت، دبیرکل شورای جهانی کلیساها، که در اجلاس داووس حضور یافته است با اشاره به سخنرانی حسن روحانی چنین گفت : حکومت اسلامی  به یک شریک قابل اعتماد برای همه کشورها تبدیل خواهد کرد. ...فریدون خاوند، تحلیل‌گر اقتصادی با اشاره به سخنان روحانی و دعوت او از سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در ایران به رادیو فردا می‌گوید که شرکت‌های اروپایی روی پیشرفت توافقنامه ژنو شرط‌بندی کرده‌اند و به زودی نمایندگان برخی از غول‌های تجاری جهان به ایران خواهند رفت، اما در این میان مسئله تغییر سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی نسبت به بخش خصوصی اهمیت دارد و عامل موفقیت یا شکست آن خواهد بود .

 

 

به عبارتی آرام آرام دم خروس این داستان بیرون میزند. چون بخش خصوصی درموضوع اقتصاد مهم است. اگراین اقتصاد "فوق الیگارشی" حکومت اسلامی شکلی جدید بخواهد بگیرد وبا شرایط جدید تنظیم شود ، الزامات مشخصی میطلبد . امنییت اقتصادی که به امنییت سیاسی و اجتماعی متصل است.... یعنی باید برگردن رو به داخل و مردم ایران . پایه های اقتصاد روی دوش مردم سوار است . تلاش میکنند تا خودشان را با اقتصاد نگه دارند و ناچارند سیاست کنند برای اقتصاد....فقط سیاستی که با طناب دار و سرکوب جامعه بافته میشود برای سرمایه گذار امنییت و سودی ندارد ! سرمایه گذار دنبال امنییت شخصی نیست که عظما گارانتی بدهد......بلکه امنییت و سود سرمایه اش درگرو امنییت همگانی و جامعه است . تا الان که همان موج اعدامها و باقی داستان را کش داده اند ولی به قول معروف بالاخره....

 

 

یاد صحنه ای از فیلم پدرخوانده افتادم . درقسمتی از فیلم ، پدرخوانده جوان برای سرمایه گذاری به کوبای قبل از انقلاب دعوت شده است . درمسیر فرودگاه به کاخ ، صحنه انتحاری جوانی روی نیروهای پلیس را میبیند . وقتی به کاخ میرسد به اطلاع همگان میرساند که ازسرمایه گذاری منصرف شده است . وقتی دلیلش را سوال میکنند میگوید : کشوری که این صحنه برای همه عادی شده ؛ جای مطمئنی برای سرمایه گذاری نیست . این کشور به زودی منفجر میشود . برای سرمایه گذاری مهمترین الزام آن امنییت نسبی و همه جانبه است و امنییتی هم که با سرکوب و فشار زندان تامین شده باشد اساسا امنییت نیست . حالا تصمیم با حکام ایران است . یا باید از داخل باز شوید و یا جامعه در نقطه ای منفجرمیشود . این را آن سرمایه گذار هم حتما میفهمد ! برای نجات اقتصاد باید سیاستی کاملا متفاوت اتخاذ کرد . سیاستی که خواه ناخواه به باز شدن جامعه باید راه ببرد .

 

 

اخوان المسلمین درمصرهم یک سالی زور زد تا خط اقتصادی مورد نظر را پیش ببرد ولی نتوانست . خلاصه اقتصاد خیلی مهمه ، ولی مهمتر اینه که اساسا بدونی اقتصاد پویا یعنی چی و الزاماتش چیست ؟ از دوران طلائی امام ره که اقتصاد مال خر بود...باید همه جانبه عبور کنید ! داووس همان ماه نیست که خمینی درش نشست و اقتصاد را تشریح کرد ! خلاصه اینکه تعامل با جهان و سلامت ورشد اقتصادی مسیرش از وسط ذهن و دل مردم ایران میگذرد . فصل دور زدن و کلاه گذاشتن گذشته است . آقای خامنه ای نمیتوانید مردم ایران را دور بزنید و درخارج از ایران هم سر بقیه کلاه بگذارید !

 

 

 

 

اسماعیل هوشیار

24.01.2014

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد