مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 22.06.2014

درادامه بحران و حضورداعش در عراق !

جان کری در کنفرانس مطبوعاتی با وزیر خارجه زلاند نو گفت: ما می دانیم هیچ راه حل نظامی به تنهایی برای بحران عراق وجود ندارد. بنا به درخواست رئیس جمهور هفته آینده قدم بعدی را در این تلاشهای دیپلوماتیک برخواهم داشت و به اروپا و خاورمیانه سفر خواهم کرد تا با طرفهایمان رو در رو صحبت کنم.

در بیانیه‌ای که وزارت خارجه آمریکا در این مورد منتشر کرده آمده است جان کری سفرش را آغاز کرد . سفر شش روزه جهت رایزنی با هم‌پیمانان و متحدان برای یافتن راهی برای کمک به تامین امنیت، ثبات و تشکیل دولتی فراگیر در عراق، بحث درباره چالش‌های امنیتی خاورمیانه و شرکت در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو انجام می‌شود.

بنا بر این بیانیه جان کری «در پاریس با متحدان منطقه‌ای و هم‌پیمانان در خلیج [فارس] بر سر چالش‌های امنیتی خاورمیانه، از جمله عراق و سوریه، دیدار می‌کند».

 

"سرمنشا اصلی بحران کنونی عراق سیاست های نوری مالکی است و آمریکا از دولت و مسئولان کنونی عراق راضی نیست."
هیلاری کلینتون

باراک اوباما: آنچه امروز در سوریه اتفاق افتاده یک بخش آن بخاطر ایران است. ایران باید توجه کند. من با ایرانیان زیادی صحبت کردم، هرج و مرج در نزدیکی مرزهای ایران به نفع ایران و اقتصاد این کشور نیست.

باراک اوباما گفت: اگر ایران برای حمایت از شیعیان عراق وارد شود می تواند معادلات را برهم بزند. ما به رهبران عراق گفته ایم که تلاش کنید اختلافات قومی را کاهش دهید.

باراک اوباما: بهترین خبر خوب درباره عراق این است که رهبران عراق می گویند متعهد هستند که از طریق پارلمان، دولتی تشکیل بدهند که بهتر عمل کنند. آنها زمان زیادی ندارند، چون داعش کشور را دچار بحران کرده است.

باراک اوباما گفت: ما چشم داشتی به خاک و منابع عراق نداریم. عراق کشور مستقلی است و تنها ما سعی کردیم بهترین توصیه ها را به آنها بدهیم. حالا که آنها به بحران رسیده اند، راه حل ساده ای وجود ندارد.

باراک اوباما می گوید در زمان درگیری ها در سوریه، آمریکا این نگرانی ها را داشت که در میان مخالفان اسد در سوریه، تندروهایی حضور داشتند که اکنون در عراق فعالیت دارند.

باراک اوباما: ما بیش از چهار هزار سرباز در عراق از دست داده ایم. ما هیچ تمایلی برای دخالت نظامی در عراق نداریم.

باراک اوباما: نیروهای عراقی باید به خود بیاییند و نگذارند که «داعش» برای خود جایگاهی بسازد.

آقای اوباما اشاره به نام نوری المالکی نکرد اما گفت که رهبری می تواند عراق را رهبری کند که بتواند با همه گروه ها همکاری کند. در روزهای اخیر انتقادات از دولت مالکی در آمریکا افزایش یافته است.

باراک اوباما: ما با کشورهای دیگر درباره عراق مشورت می کنیم و از همه کشورها خواسته ایم که به تمامیت ارضی عراق و مرزهای این کشور احترام بگذراند.باراک اوباما اعلام کرد ۳۰۰ مشاور نظامی آمریکا به عراق اعزام می شوند تا به عراقی ها کمک کنند.  رئیس جمهوری آمریکا می گوید با شورای امنیت ملی آمریکا جلسه ای داشته است.

«صالح المطلک»، معاون نخست وزیر عراق گفت: نیازی به کمک های ایران نداریم و قادر به حمایت از اماکن مقدس خود هستیم. پیشتر مقام های ایران اعلام کرده بودند آماده حفاظت از اماکن مقدس عراق هستند.

تلویزیون «دهلی نو» در گزارشی اشاره دارد که بعد از بحران عراق، این نگرانی مطرح شده که آیا افغانستان کشور بعدی خواهد بود که دچار بحران می شود. قرار است آمریکا نیروهای خود را از این کشور خارج کند و از سوی دیگر این روزها اختلافاتی بر سر نحوه برگزاری دور دوم انتخابات در افغانستان شکل گرفته است.

«فاکس نیوز» به نقل از شاهدان عینی خبر داده که پرچم پیکارجویان داعش بر فراز بزرگترین پالایشگاه عراق دیده می شود. مقام های دولت عراق هنوز این خبر را تایید نکرده اند.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران ، تسلط داعش بر مناطق سنی‌نشین عراق را بزرگترین تهدید منطقه‌ای علیه ایران دانسته و به مقامات جمهوری اسلامی توصیه کرده برای حل بحران عراق با بازیگران کلیدی منطقه مانند آمریکا همکاری کنند.

گزارشگران سی ان ان می گویند وزارت دفاع آمریکا طرحی برای اعزام نیروهای ویژه به عراق دارد. این گزارشگران می گویند این کماندو های ارتش و نیروی دریایی حدود صد نفر خواهند بود.


عربستان سعودی اتهام نوری المالکی، نخست وزیر عراق، مبنی بر آن که ریاض از پیکارجویان داعش در آن کشور حمایت می کند را رد کرد.


نانسی پلوسی، رهبر اقلیت حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا، به شبکه خبری ان بی سی گفت با رئیس جمهوری آمریکا هم عقیده است و برخورد با داعش نیاز به اجازه کنگره ندارد.



وال استريت ژورنال 20ژوئن 2014 (30خرداد 93) درگزارشي از بغداد نوشت: بانفوذترين مقام مذهبي عراق روز جمعه از نخست وزير نوري مالكي خواست كه كنار برود.

سخنگوي سيستاني در نماز جمعه كربلا بدون نام بردن از مالکی فراخوان فوق را بيان كرد. احمد الصافي گفت كه زمان براي يك دولت جديد در عراق فرا رسيده است.
وي در اعلام اين بيانه گفت: «ضروري است كه طرفهاي برنده در انتخابات، يك گفتگو را شروع كنند تا يك دولت كار آمد تشكيل شود كه از حمايت سراسري برخوردار باشد و از اشتباهاتي صورت گرفته درگذشته، اجتناب كند و بتواند افق جديدي را براي عراقي با آينده بهتر باز كند».

 

رفسنجانی : ”روسها در طول تاریخ روابطشان با ایران همواره دوستی ناپایدار و منفعت طلب بوده اند و مطمئناً در اولین فرصتی که سود بیشتری در روابط خصمانه با ما ببینند چشمها را به روی لبخندهای دیپلوماتیک می بندند“ ، و از طرفی ”جنگ طلبهای آمریکایی“ در راه هستند....دیپلماسی ما حق اشتباه محاسبه مجدد ندارد چون زمان نداریم....

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد