مقاله

 

 

تاریخ انتشار:09.07.2015

اختلاف اصلی میان ایران و کشورهای گروه ١+۵ به لغو تحریم فروش سلاح مربوط می‌شود



"فدریکا موگرینی"، همچنین گفت که همگی تلاش می کنیم در ساعات آینده و یا در روزهای آینده به یک توافق دست یابیم. خانم موگرینی به سختی و فشرده بودن مذاکرات کنونی اشاره کرد و گفت، تا کنون درباره بسیاری از مسائل به تفاهم رسیده‌ایم، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد.

مذاکرات، بگفتۀ خانم "ماری هارف" سخنگوی هیئت نمایندگی آمریکا، تا روز جمعه ١٠ ژوئیه / ١٩ تیر تمدید شده است.

از جمله نکاتی که طرفین شرکت کننده در مذاکرات بر سر آن به توافق نرسیده اند لغو تحریم‌های برقرار شده در زمینه فروش سلاح به ایران، مجازات‌های مربوط به برنامۀ موشکی این کشور و نیز مسئلۀ زمان بر چیدن مجازات‌های مالی است.

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، به آژانس خبری این کشور "اینترفاکس"، گفته است که مهمترین موضوع مورد اختلاف، لغو تحریم‌های برقرار شده توسط سازمان ملل متحد در زمینۀ فروش سلاح به ایران است. این تحریم ها در سال ٢٠١٠ بر قرار شد.

"لوران فابیوس" وزیر امور خارجۀ فرانسه، لحظاتی پیش، قبل از ترک وین بر دشواری مذاکرات و ضرورت ادامه آن تأکید کرد: «گفتگو در بارۀ برنامۀ هسته ای ایران، همچنانکه پیش‌بینی می‌شد آسان نیست و گاه با تنش همراه است، اما مذاکرات ادامه دارد. موضوعات مورد بحث را می شناسید: فرانسه بر ضرورت محدود کردن تحقیقات و تولیدات هسته ای تأکید می کند. مجازات‌ها و نیز برقراری مجدد آنها در صورتی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند و همچنین بعد احتمالی برنامه اتمی ایران، دیگر موضوعات گفتگوها را تشکیل می‌دهد. دستوراتی که به هیئت مذاکره کنندۀ فرانسه داده شده، همان قاطعیت سازنده است، زیرا این تنها راه رسیدن به یک توافق قابل اطمینان است».

rfi

وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی عضو گروه ۱+۵ به وین باز می‌گردند تا از آخرین فرصت‌ها برای نهایی کردن توافق جامع احتمالی با ایران استفاده کنند.
بر اساس مصوبه کنگره آمریکا، اگر توافق مذکور دیرتر از نهم ژوئیه (فردا) حاصل شود، فرآیند بررسی آن دو برابر طول خواهد کشید.


گزارش شده که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا دیروز به سناتورهای دموکرات گفته که احتمال حصول توافق کمتر از ۵۰ درصد است.


او به سناتورها اطمینان داده که آمریکا به یک "توافق بد" رضایت نمی دهد و آمادگی دارد که اگر توافق مطلوب به دست نیامد، مذاکرات را با دست خالی ترک کند.

بی بی سی

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد