مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 12.07.2014

مذاکره کننده ارشد پیشین هسته ای حکومت اسلامی ایران مطرح کرد

راه دور نروید ؛ داعش در ایران حکومت می کند . فرمانده انتظامی استان فارس از اجرای حکم شلاق ۲ روزه خوار با جرم شرب خمر در ملاعام خبر داد. سردار گودرزی گفت: این دو روزه خوار نیز ظهر جمعه در ملاعام شلاق خوردند.

جان کری، روز یکشنبه (۱۳ ژوئیه/۲۲ تیر) برای پیوستن به مذاکرات اتمی، به وین می‌رود. سخنگوی وزیر خارجه آمریکا گفت، او در صدد آزمودن آمادگی ایران برای تصمیم نهایی است.


لوران فابیوس ، ویلیام هیگ، و فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیران خارجه فرانسه و بریتانیا و آلمان هم در مذاکرات حضور می‌یابند. هیگ در توئیتر خود نوشته که می‌خواهد برای بررسی پیشرفت‌ مذاکره با ایران، به همتایان خود ملحق شود.


وزیر خارجه روسیه، سرگئی لاورف اما در این جمع حضور نمی‌یابد. لاوروف در حال حاضر ولادیمیر پوتین را در سفر چند روزه به آمریکای لاتین همراهی می‌کند. خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، کری به دلیل سفر افغانستان روز یکشنبه وارد وین می‌شود اما وزیران خارجه کشورهای اروپایی از شنبه ۱۲ ژوئیه در وین خواهند بود.


مذاکرات تعیین‌کننده ایران و گروه ۱+۵ از هفته گذشته در وین آغاز شده و قرار است به توافق جامع در مورد برنامه‌ هسته‌ای ایران بیانجامد.


احمد جنتی، خطیب نماز جمعه‌ی این هفته‌ی تهران در صحبت‌های خود گفت که "فنته‌گرها" بار دیگر با "اعتدال" امیدوار شدند و به اسم اعتدال به آن‌ها "چراغ سبز" نشان داده می‌شود.

جنتی افزود:«عناصر مطرود و محکومیت‌دار و زندان‌رفته راهشان باز شده و پست‌ها را اشغال کرده‌اند و از جمله می‌توان به پست‌هایشان در دانشگاه اشاره کرد.»

این روحانی تندرو دولت را متهم کرد که افرادی را که در "غائله ۱۸ تیر" یا "فنته ۸۸" نقش داشتند، بدون استعلام از مراجع قانونی در دانشگاه‌ها به کار گمارده‌است.

.........................................................................


گمانه‌زنی"موسویان"درباره گام‌بعدی مذاکرات‌ایران‌و1+5


در صورتی که دیپلماسی شکست بخورد و مذاکرات هسته ای نتیجه بخش نباشد و به راه حلی دائمی نیانجامد این موضوع در نهایت می تواند باعث تشدید تنش و حتی بروز جنگ شود.
 

گروه سیاسی تدبیر : سید "حسین موسویان" مذاکره کننده ارشد پیشین تیم هسته ای ایران با انتشار مقاله ای در نشریه "الشرق الاوسط" ضمن هشدار درباره تبعات شکست احتمالی مذاکرات ایران و 1+5، دستیابی به توافق هسته ای نهایی و جامع میان ایران و 1+5 را راهی به سوی تقویت تحقق ایده منطقه عاری از تسلیحات هسته ای دانسته است.

به گزارش "تدبیر"، نشریه "الشرق الاوسط" با انتشار مقاله سید "حسین موسویان" مذاکره کننده ارشد پیشین تیم هسته ای ایران نظرات او درباره گام های بعدی مذاکرات هسته ای را بازتاب داده است.


"موسویان" با ابراز امیدواری درباره نتیجه بخش بودن دور جدید مذاکرات هسته ای در وین می نویسد:"پس از یک دهه شکست مذاکرات هسته ای، ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در نهایت در ماه نوامبر گذشته به توافق موقت هسته ای دست یافتند. این توافق امیدها برای ادامه مذاکرات به منظور رسیدن به توافق متقابل، طولانی مدت و دستیابی به راه حلی جامع را افزایش داده است تا از طریق آن این اطمینان در جامعه بین المللی ایجاد شود که برنامه هسته ای ایران ماهیت صلح آمیز دارد. در بعد کلان تر، موفقیت مذاکرات هسته ای با ایران می تواند تاثیری عمیق بر روند خلع سلاح هسته ای داشته باشد. این موضوع می توان گامی مهم به سوی ایجا منطقه عاری از تسلیحات هسته ای در خاورمیانه باشد. در عرصه نظری، ایران محدودیت های اعمال شده بر برنامه غنی سازی اورانیوم و بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات هسته ای را پذیرفته است.


در مقابل قدرت های جهانی متعهد شده اند تا در مقابل تحریم ها را حذف کنند و به حق فناوری هسته ای ایران برای مصارف صلح آمیز احترام بگذارند این حق غنی سازی اورانیوم و عادی شدن پرونده هسته ای ایران را شامل می شود."

"موسویان" در ادامه با هشدار به طرفین مذاکره کننده درباره عدم پیشرفت مذاکرات هسته ای می نویسد:"در صورتی که دیپلماسی شکست بخورد و مذاکرات هسته ای نتیجه بخش نباشد و به راه حلی دائمی نیانجامد این موضوع در نهایت می تواند باعث تشدید تنش و حتی بروز جنگ شود. ایران در آن صورت مجبور خواهد شد از معاهده منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی (ان پی تی) خارج شود. اکنون همه طرفین مخالف رسیدن به چنین مرحله ای هستند. اتحادیه اروپا و امریکا خواستار دستیابی به توافق با ایران هستند اما مخالفان این موضوع چه در تهران و چه در واشنگتن بار دیگر فعال شده اند."

"موسویان" در پایان مقاله خود خاطر نشان می سازد که توافق نهایی هسته ای ایران و 1+5 می تواند الگویی مناسب برای سایر کشورهای در راه رسیدن به منطقه عاری از تسلیحات هسته ای باشد.

................................................


لایحه‌ صلح با کردها در مجلس ترکیه تصویب شد


مجلس ترکیه، در آستانه‌ی انتخابات ریاست جمهوری این کشور طرح لایحه‌‌ی صلح با کردها را به تصویب رساند. با این اقدام دولت رجب طیب اردوغان‌، شرایط حقوقی و قانونی برقراری صلح با حزب ممنوعه‌ی کارگران کردستان را فراهم آورد.

رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه، طرح لایحه‌ی قانونی "صلح با کردها" را در روزهای پایانی ماه ژوئن به مجلس این کشور تسلیم کرده بود. بر اساس این لایحه‌ی ‌۶ ‌‌ماده‌ای، اعضای حزب ممنوعه‌ی "پ ک ک" با تسلیم اسلحه‌های خود به دولت، از تضمین‌های قانونی معافیت از پی‌گرد و امکانات اجتماعی بهره‌مند می‌شوند. در این لایحه هم‌چنین مصونیت قانونی برای شرکت‌کنندگان در گفت‌وگوهای صلح میان عبدالله اوجالان، رهبر "پ ک ک" و دولت در نظر گرفته شده است.

جذب آرای دشمنان ۳۰ ساله

کارشناسان معتقدند که این اقدام دولت اردوغان، به منظور جذب آرای کردها در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور در ماه اوت صورت گرفته است. مجلس ترکیه با تصویب این لایحه، یکی از خواست‌های اصلی عبدالله اوجالان را که ۱۵ سال است در زندان بسر می‌برد، برآورده کرده است. اولاجان تصویب این لایحه را یک "پیشرفت تاریخی" ارزیابی کرده است.

دولت اردوغان از دسامبر ۲۰۱۲ با اوجالان در حال گفت‌وگو برای پایان‌دان به درگیری‌های خونینی است که از ۳۰ سال پیش میان حزب "پ ک ک" و دولت مرکزی آغاز شده است. بنا بر آمار رسمی، در این درگیری‌ها بیش از ۴۰ هزار تن کشته شده‌اند. "پ ک ک" در ماه مارس سال ۲۰۱۳ آتش‌بس اعلام کرد.

این حزب از سال ۱۹۸۴ برای خودمختاری کردستان ترکیه و احقاق حقوق اقلیت کرد مبارزه می‌کند.


dw


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد