مقاله

 

 

تاریخ انتشار :20.12.2015

گسترش دیالوگها حول "آزادی مذهب"، اسلام و تروریزم اسلامی در امریکا با چه اهدافی؟


سعید صالحی نیا


salehinia@aol.com
19 دسامبر 2015
مقدمه:


فضای سیاسی در امریکا تحت تاثیر عوامل مختلف هر روز بیشتر رادیکال می شود و مباحث بنیادی بیشتر در این فضا در مقابل جامعه قرار می گیرند. طبیعتا جامعه امریکا و جوامع "دموکراسی" در دوران انتخابات ، سیاسی تر هستند. طبقه حاکمه در دوران رقابتهای انتخاباتی بطور موقت بخشی از اختلافات خود را جلوی جامعه می گذارد و مردم را به "شرکت در انتخابات" فرا می خواند. وقتی خرش از پل گذشت و مردم را در حد لازمه به صندوقها کشاندند ، "نماینده مردم" انتخاب شد ، دوباره طبقه حاکمه با ادعای نمایندگی مردم ، سیاستهای خودش را پیش می برد.


این روند با ویژگیهای دیگری تقاطع کرده.یکی اینکه بحران سرمایه داری هنوز پشت سر گذاشته نشده.هر چند که افق پایان این دوره از بحران نزدیکتر است. همانطور که در مقاله قبلی اشاره کردم با ساختن بحران منطقه ای در خاورمیانه و پائین کشیدن تاریخی قیمت نفت و بنزین در امریکا، با پائین کشیدن قیمت نیروی کار و استخدامهای دوباره با حقوقهای نازل، نرخ بیکاری را به سرعت دارند پائین می کشند. اما هنوز جامعه زیر فشار بی سابقه فقر و بیکاری و بی افقی اکثریت ، درجا می زند و طبقه رویای "طبقه متوسط" بر نگشته است.


محور سوم: توسعه تروریزم اسلامی به کشورهای غربی و مشخصا امریکاست. هسته های تروریست وابسته به القاعده و داعش و الشباب مثل قارچ در امریکا طی سالهای گذشته رشد کرده اند و توسعه مساجد اسلامی در امریکا ابزار توسعه این فرقه های تروریست بوده. بخشی حاشیه ای از جامعه امریکا در کنار مهاجرین افریقائی و منطقه خاورمیانه که در جذب شدن در فرهنگ غربی ناتوان هستند ، بستر جامعه شناسی و روانشناسی مناسب برای رشد هسته های تروریستی را فراهم آورده اند. طی سالهای اخیر عملیات تروریستی اسلامیها در بوستون و اخیرا در سنت برنادوی کالیفرنیا، در کنار عملیات تروریستی "خانگی" و افشای جنایات پلیس نسبت به مردم ، همگی وضعیت روانی خاصی را در امریکا جلو کشیده که جامعه احساس امنیت نمی کند.


در بستر تقاطع عوامل ذکر شده، در جریان انتخابات ریاست جمهوری امریکا معضل تروریزم اسلامی به یکی از موضوعات درگیریهای سیاسی بین احزاب دموکرات و جمهوریخواه تبدیل شده. در این مقاله مقداری روی این بحثها متمرکز می شوم :


(1)قطب بندی دموکرات و جمهوریخواه در مورد برخورد به ماهیت تروریزم اسلامی:

تا قبل از دوران اخیر، حاکمیت امریکا و هر دو جناحش تلاش داشتند که کلمه تروریزم را به اسلام نچسبانند. حکومت امریکا ارتباطات تنگاتنگ با حکومتهای "اسلامی" خاورمیانه داشته .حکومت عربستان و شیخ نشینها در امریکا به بخشی از نهاد مالی حامی حکومت امریکا تبدیل شده اند. لذا حکومت امریکا بطور کلی از اعلام مخالفت با اسلام و چسباندن تروریزم به اسلام گریز داشت.
انتخابات اخیر امریکا ، فضائی ساخت که مسئله برخورد به تروریزم اسلامی به جلوی صحنه کشیده شود. اوباما و حزب دموکرات همچنان از اعلام ماهیت اسلامی تروریزم می گریزد. بخشی از حزب جمهوریخواه اما به صراحت کلمه "تروریزم اسلامی" را به محاوره خود تبدیل کرده .
شبکه فاکس که وسیعترین بیننده را در امریکا دارد و متعلق به گرایش راست جمهوریخواه است، در طول ماههای اخیر ، عدم تمایل حکومت اوباما به بکارگیری لفظ تروریزم اسلامی را موضوع حمله به او قرار داده و کاندیدهای ریاست جمهوری امریکا هم در کمپینهاشان این کلمه را تکرار می کنند.
دونالد ترامپ اخیرا اعلام کرده که ورود مسلمانها به امریکا بطور موقت باید متوقف شود تا نظام امنیتی بتواند بر سنجش آنها مسلط شود.
حکومت اوباما و کنگره امریکا هم در حین اینکه فاصله خود را از دونالد ترامپ اعلام کرده اند، مدتی است خصوصا در مورد دادن ویزا به مسلمانان منطقه خاورمیانه خود داری می کنند. سخت گیری در مورد مسلمانان اغاز شده و احتمالا گسترده تر خواهد شد.

مخالفین دونالد ترامپ و حزب دموکرات به او ایراد می گیرند که او می خواهد "آزادی مذهب" را که سنت جامعه امریکاست زیر سوال ببرد . می گویند که اسلام هم یک دین است مثل سایر ادیان و نباید مسلمان ها را از حقوق برابرشان با سایر مردم امریکا محروم کرد.

(2)جناح های حکومت امریکا چه نمی خواهند؟

اول: گریز طبقه حاکمه امریکا از نقد مذهب:
از دید من هر دو جناح حکومت امریکا بطور فعالی تلاش دارند مسئله اسلام و نقد مذهب بطور کلی در جامعه امریکا مطرح نشود.حکومت امریکا پاسدار "آزادی مذاهب" بوده و تلاشش همیشه این بوده که نقد مذهب به مدیای اصلی وارد نشود. تحت شعار "عدم توهین به اعتقادات مذهبی" بطور عملی یک سانسور غیر رسمی در مورد منتقدین به مذاهب اعمال شده.

دوم: محدود کردن برخورد امنیتی به تروریستهای اسلامی :
جناحی از حزب جمهوریخواه که این روزها "تروریزم اسلامی" را دشمن اعلام می کند، هدفش نقد اسلام و نقد مذهب نیست.هدفش توسعه جو وحشت و کره گرفتن از تروریستهای اسلامی برای پیروزی در انتخابات است. هدفش ایجاد و تداوم فضای وحشت در میان مردم است.توسعه فضای امنیتی است.
"پرچم مبارزه با تروریزم اسلامی" ابزار فریب افکار عمومیست . ابزار توسعه مسلمان ستیزی است.ابزار توسعه نژاد پرستی و شکستن بحران سرمایه داری روی سر "خارجی ها" و "مسلمانها" و "غیر قانونیها" و "مگزیکی ها"ست!


(3)راه حل چیست و چگونه باید با ادعاهای دروغین راست "ضد تروریست اسلامی" مبارزه کرد؟

از دید من تکان دادن پرچم "ضد تروریزم اسلامی" توسط راست امریکا همانقدر دروغین است که پوشاندن ماهیت اسلامی شبکه جهانی تروریزم اسلامی توسط اوباما و دموکراتها. هیچ کدام از اینها دنبال روشن شدن واقعیت نیستند. هردو دنبال منافع طبقاتی خود هستند.


راه حل اینست که نقد اجتماعی اسلام را با نقد اجتماعی کلیت مذهب فراخوان بدهیم.اعلام کنیم که رنسانسی دیگر در غرب باید اغاز شود. راه حل اینست که نقد مذاهب را با سرکوب حقوق انسانی صاحبان مذاهب یکی نگیریم. مسلمانها مثل سایر انسانها در سطح حقوق مدنی کاملا برابرند . برابر باید اعلام شوند.حقوق شهروندی ربطی به اعتقادات انسانها ندارد.


راه جل اینست که حامیان واقعی شبکه تروریستی اسلامی را باید افشا کرد.چه در حکومت امریکا و چه در سایر حکومتهای غربی! راه حل اینست که جلوی سرکوب ازادیها و پلیسی کردن جامعه را زیر پوشش مبارزه با تروریزم اسلامی باید گرفت!


راه حل اینست که مچ راستها را باید باز کرد وقتی لولوی تروریزم اسلامی را هوا می کنند تا ماهیت اسلام و سایر مذاهب پوشیده بماند. نباید گذاشت راست نژاد پرست پیروز مبارزه با تروریزم اسلامی بشود.


راه حل اینست که جنبش مبارزه برای مظالبات روزمره مردم جنبش ضد وال استریت را به جنبش رنسانس فرهنگی گره بزنیم.جناح های موجود حکومت امریکا هیچکدام راست نمی گویند! در فریب افکار عمومی شریکند.فریب بازیهای انتخاباتیشان را نباید خورد!

منابع بیشتر:

“خوش و بش “پوتین و دونالد ترامپ به چه معناست و سیاست خارجی حکومت امریکا به کدام سو می رود؟
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56918
گسترش عملیات تروریستی داعش به امریکا و تاثیرش بر نتایح انتخابات ریاست جمهوری سال ٢٠١۶
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=56783
دونالد ترامپ مظهر نئوریگانیزم همچنان به جلو می خزد!
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۲۳-دونالد-ترامپ-مظهر-نئوریگانیزم-همچنان-به-جلو-می-خزد
بروز پدیده هائی مثل دونالد ترامپ و برنی ساندرز در انتخابات رئیس جمهوری امریکا علامت چیست؟

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١٥/813-بروز-پدیده-هائی-مثل-دونالد-ترامپ-و-برنی-ساندرز-در-انتخابات-رئیس-جمهوری-امریکا-علامت-چیست؟

شماره 77: مصاحبه با سعید صالحی نیا: موضوع: پدیده های نو در جنگ انتخاباتی امریکا و تکلیف مردم،با مدیریت سیمین مجد

https://www.youtube.com/watch?v=xgkYK-mVWK8&feature=youtu.be


 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد