مقاله

 

 

تاریخ انتشار:09.10.2014

وزیر اطلاعات از جلسه با احزاب دموکرات و کومله خبر داد.



وزیر اطلاعات ایران از جلسه این وزارتخانه با «شورای» احزاب دموکرات و کومله خبر داد و گفت که برگزاری جلسات با احزاب به قول او «معاند» برای به «حداقل رساندن آسیب‌های» آنان است.

وی همچنین با اشاره به دستگیری ۱۳۰ نفر از عوامل گروه‌هایی که او آنها را «تکفیری» خواند از کشف دو جلیقه انفجاری خبر داد که برای انفجار در روز قدس در دو استان کشور تهیه شده بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، محمود علوی، وزیر اطلاعات، که روز سه‌شنبه، ۱۵ مهر، برای پاسخ دادن به سوال ۳۷ نماینده در جلسه علنی مجلس حضور پیدا کرده بود، برگزاری جلسه‌ با اعضای حزب جبهه مشارکت را تکذیب کرد.

وی در عین حال گفت: «وزارت اطلاعات با جریان‌های سیاسی و غیرسیاسی همواره در راستای ماموریت‌های ذاتی زیادی که دارد جلسه دارد.»

نمایندگان سوال‌کننده از وزیر اطلاعات مدعی بودند که بر اساس گزارش یکی از معاونان وزارت اطلاعات به محمدحسن ابوترابی، نایب رئیس مجلس، آقای علوی به درخواست محمود حجتی، وزیر کشاورزی، در جلسه‌ای شرکت کرده که پس از شرکت در آن متوجه شده که اعضای جبهه مشارکت نیز در آن جلسه حضور داشته‌اند.

وزیر اطلاعات تصریح کرد: «ما حتی با شورای حزب منحله دموکرات و کومله جلسه داشته‌ایم. البته با جریان‌های معاند و محارب جلسه تشکیل می‌دهیم که آسیب آنها را به حداقل برساند.»

وی اشاره‌ای به جزئیات جلسه با دو حزب دموکرات و کومله که در کردستان ایران فعالیت دارند و از نظر حکومت جمهوری اسلامی «غیرقانونی» هستند نکرد.

در ۲۲ تیرماه ۱۳۶۸ دکتر عبدالرحمن قاسملو، دبیرکل آن زمان حزب دموکرات کردستان ایران، و دو تن از نزدیکانش به نام عبدالله قادری و فاضل رسول، در جریان دیداری پنهانی با نمایندگانی از سوی دولت جمهوری اسلامی در شهر وین، پایتخت اتریش، به قتل رسیدند.

آقای علوی در ادامه سخنان خود درباره پاسخ وزارت اطلاعات به استعلام برای انتصاب افراد گفت که ملاک این وزارتخانه پرونده افراد است.

وی گفت که اگر فردی مورد مشخص و مسلمی نداشته باشد، وزارت اطلاعات بیهوده با آبروی افراد بازی نمی‌کند.

آقای علوی تصریح کرد: «وزارت اطلاعات در این بین فقط اعلام‌کننده‌ جواب مثبت یا منفی است، اما اعمال از عهده‌ وزارت اطلاعات برداشته شده و در حوزه‌ اختیارات این وزارتخانه نیست.»

جواد کریمی قدوسی، از نمایندگان سوال‌کننده از وزیر اطلاعات، در سخنان خود در مجلس به عدم مخالفت وزارت اطلاعات با انتصاب محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم و همچنین عدم مخالفت این وزارتخانه با فرمانداران و استاندارانی اعتراض کرده بود که او آنها را منتسب به «فتنه» می‌خواند.

در ادبیات مقامات جمهوری اسلامی به اعتراض‌های بعد از اعلام نتیجه انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۸۸ «فتنه» و به میرحسین موسوی و مهدی کروبی «سران فتنه» گفته می‌شود.

پس از سخنان وزیر اطلاعات، جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد، مدعی شد که در دولت حسن روحانی افراد به گفته او «فتنه‌گر» به کار گرفته شده و این افراد قصد «کودتای دیگری» در کشور دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی خطاب به وزیر اطلاعات گفت: «اخیرا نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه نوشته‌اید و درخواست رفع ممنوع‌الخروجی برای دو نفر از افرادی که در راس فتنه بودند را کردید که در حال حاضر یکی از این افراد در انگلیس است.»

وزیر اطلاعات در ادامه سخنان خود از دستگیری ۱۳۰ نفر از عوامل گروه‌های «تکفیری» خبر داد.

رسانه‌های ایران روز ۲۳ خرداد به نقل از یکی از معاونان وزیر اطلاعات به نام «خزائی» از بازداشت ۳۰ نفر از عوامل گروه «داعش» ظرف مدت یک ماه خبر داده بودند.

وزیر اطلاعات همچنین از کشف دو جلیقه انفجاری که برای انفجار در روز قدس در دو استان کشور تهیه شده بود خبر داد، اما اشاره‌ای به نام این دو استان و جزئیات موضوع نکرد.

در پی گفته وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در روز سه‌شنبه مبنی بر برگزاری جلسه با «شورای احزاب دموکرات و کومله»، نمایندگان این دو حزب کردستان ایران در گفت‌وگو با رادیوفردا این اتفاق را تکذیب کردند.

farda,radio


مذاکره هسته‌ای هفته آینده در وین از سر گرفته می‌شود.


سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ تا پیش از پایان هفته آینده مذاکرات دوجانبه و چندجانبه‌ای را در وین برگزار خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مرضیه افخم، روز چهارشنبه ۱۶ مهر با اعلام این مطلب گفت: «البته جزئیات آن از نظر زمان قطعی را بعداً اعلام خواهیم کرد.»

پیش از این، روز هفتم مهرماه، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، خبر داده بود که گفت‌وگوهای ایران با گروه ۱+۵ به‌زودی در وین یا ژنو از سر گرفته می‌شود و گفته‌بود که «اختلافات در خصوص موضوعات مهم هنوز باقی است.»
 

مجاهدین خلق: "سپند" در خفا برنامۀ تسلیحات اتمی را ادامه می‌دهد.


خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که "سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی"- وابسته به وزارت دفاع ایران، مخفیانه «جا به جا شده» تا از بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در امان بماند.سازمان مجاهدین خلق ادعا می‌کند که بخش نظامی برنامۀ اتمی ایران زیر نظر سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی (سپند)، قرار دارد.

سازمان مجاهدین قبلاً در یکی از سایت‌های خود به اسم "همبستگی ملی" از تشکیل "سپند" در سال ١٣٨٩خبر داده بود. در این سایت آمده است که «فرماندهی برنامۀ تسليحات اتمي" به عهدۀ "سازمان پژوهشهای نوين دفاعی - سپند» است. این سایت می‌افزاید که رياست این سازمان «همچنان با محسن فخری‌زاده مهابادی» است. در قسمت "زیرمجموعه‌ها"ی سایت رسمی وزارت دفاع جمهوری اسلامی (دفاع‌نیوز)، نامی از "سپند" نیامده و فقط به مؤسسه تحقیقات دفاعی اشاره شده است. اما بیش از یک سال قبل، خبرگزاری مهر از قول دکتر محمد ابراهیمی، رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی، نقل کرده بود که «نمایندۀ سازمان پژوهش‌های نوين دفاعی (سپند) اعلام کرد که بزودی آزمایشگاه مرجعی در حوزه تشعشعات فضایی راه اندازی خواهد کرد».

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که از روز ۲٩ اوت گذشته (٧ شهریور)، تحریم‌های جدید آمریکایی شامل "سپند" شده است. این خبرگزاری از قول سازمان مجاهدین می‌افزاید که محسن فخری‌زاده- مغز متفکر سازمان پژوهش‌های نوين دفاعی، از سال‌ها پیش در خفا زندگی می‌کند. قبلاً مطبوعات غربی از جمله روزنامۀ فرانسوی لوموند، در مورد شخصیت مرموز فخری‌زاده مطالبی منتشر کرده بودند.

بر اساس اطلاعات اخیر سازمان مجاهدین، انتقال "سپند" به مکانی سری در ماه ژوییۀ گذشته (تیر، مرداد) انجام گرفته اما بخشی از کارمندان اداری در محل قبلی باقی مانده تا بازرسان بین‌المللی را فریب دهند.
افشین علوی- یکی از مسئولان سازمان مجاهدین، به خبرگزاری فرانسه گفته که این اقدامات نشان می‌دهد که تهران قصد رها کردن جنبۀ نظامی برنامۀ اتمی‌اش را ندارد.

سازمان مجاهدین خلق قبلاً نیز در مورد برنامۀ اتمی ایران افشاگری‌هایی کرده که کلاً درست ارزیابی شده است. برخی تحلیل‌گران این احتمال را مطرح کرده‌اند که سرویس‌های اطلاعاتی غربی یا اسرائیلی، برای رسانه‌ای کردن بخشی از اطلاعات خود در مورد برنامۀ اتمی ایران، سازمان مجاهدین خلق را واسطه قرار می‌دهند.

گزارش جدید سازمان مجاهدین در حالی منتشر می‌شود که بنا به اظهارات مقامات جمهوری اسلامی، مذاکرات اتمی احتمالاً تا یک هفتۀ دیگر در وین از سر گرفته خواهد شد. از طرف دیگر سایت آیت‌الله خامنه‌ای مجدداً بر "خطوط قرمز" مذاکرات تأکید کرده و یازده خط قرمز را در این مورد برشمرده است.


در ارتباط با ادامۀ مذاکرات هسته‌ای، علی کشتگر می‌گوید: "آنچه که روزنامۀ کیهان شریعتمداری و نیروهای تندرو جمهوری اسلامی می‌گویند، آنچه که سازمان مجاهدین می‌گوید و می‌کند، آنچه که دست راستی‌های دولت اسرائیل و نومحافظه‌کاران آمریکایی می‌گویند، همگی یک نقطۀ مشترک دارند و آن این که شکست مذاکرات اتمی را به نفع خود می‌دانند"...

rfi

هنری کیسینجر در کتاب تازه اش به روابط ایران و آمریکا اشاره می‌کند و مانند بسیاری تحلیلگران، بهبود روابط را منوط به حل مسئله اتمی ایران می‌داند.به نظر کیسینجر، گرایش طرفین مذاکره کننده بازتاب فهم‌های متفاوت از نظم جهانی است.

مذاکره کنندگان ایرانی به کرات گفته اند که حتی در صورت حمله نظامی حاضر به کنار گذاشتن برنامه اتمی شان نیستند و مذاکره کنندگان غربی هم معتقدند مدافعان حمله نظامی خطرات رشد قابلیت هسته‌ای در ایران را کوچک جلوه می‌دهند. «هر بن‌بستی نیازمند یک پیشنهاد تازه است.»

کیسینجر می گوید «در ایران، مسئله هسته‌ای یکی از جنبه‌های کلی مبارزه بر سر نظم منطقه‌ای و برتری ایدئولوژیکی در خاورمیانه است و روش‌هایی که برای پیشبرد آن به کار گرفته می‌شود به گستردگی دو سر طیف جنگ و صلح است.» روش‌هایی آمیخته از مانورهای نظامی متعدد تا فعالیت های تبلیغاتی و مذاکرات اتمی.

در این شرایط چه نوع توافقی باید با ایران صورت بگیرد؟ کیسینجر می گوید «توافق باید بتواند با دورنمایی که تهران به دنبال آن است. هماوردی کند. ایران می خواهد دست کم راهبردی را پیگیری کند که تعدیل کننده تنش‌ها باشد اما در عین حال زیرساخت‌های مهم اتمی را همزمان حفظ کند و دارای حداکثر آزادی عمل باشد.»

کیسینجر می گوید ایران باید تعداد سانتریفوژهایش را به حدی برساند که برای مصارف برنامه هسته‌ای غیرنظامی مورد نیاز است و مابقی را باید از دور خارج کند. کیسینجر همچنین معتقد است برای بهبود روابط با ایران، آمریکا باید آماده فهم ژئوپولتیک ایران شود و بنا بر اصل وستفالی بر عدم مداخله در امور ایران پایبند باشد.


________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد