مقاله

 

 

تاریخ انتشار:08.01.2015

پیامدهای خطرناک سوء قصد تروریستی امروز در دفتر "شارلی هبدو"

شهلا رستمی


"شارلی هبدو"، هفته نامه فکاهی فرانسوی که در سال 2006 کاریکاتورهای پیامبر اسلام را منتشر کرده بود، مورد یورش دست کم دو مرد مسلح قرار گرفت. در این یورش دوازده تن از جمله دو مامور پلیس کشته شده، شماری نیز زخمی گردیدند که چهار تن آنان در میان مرگ و زندگی به سر می برند.


یورش کنندگان که مجهز به "کلاشنیکف" و راکت انداز بودند، در حین فرار یک اتومبیل را به گروگان گرفتند و یک عابر را زخمی نمودند.
بی درنگ، رئیس جمهوری فرانسه رهسپار محل این هفته نامه شد و همه شهر پاریس و حومه آن به حالت آماده باش حد اکثر در برابر سوء قصد در آمد.


"فرانسوآ هولاند" در این محل گفت که این بدون شک یک عمل تروریستی بوده واز آن به عنوان یک عمل وحشیانه یاد کرد.  گر چه در گذشته در سالهای 1986 و 1995، پاریس شاهد سوء قصد های دیگری بود اما این عمل وحشیانه علیه روزنامه نگاران و در واقع علیه آزادی بیان، آنهم در قلب پاریس، مسئله تروریسم را، با در نظر گرفتن افزایش موج تروریسم در جهان و جنایات گروه دولت اسلامی، وارد بعد دیگری می کند.


به ویژه این که مبارزه با عملیات تروریستی از این رو دشوار تر شده که جوانانی با ملیت اروپائی به داعش یا گروه دولت اسلامی پیوسته اند و به آسانی می توانند در کشورشان سوء قصد انجام دهند. بنابراین مبارزه با آنان نیازمند به افزودن به سرکوب ها و گاه نیز، به گونه ای با زیر پا گذاشتن معیارهای دمکراسی خواهد بود و این خود می تواند به اساس دمکراسی خدشه وارد کند.


از سوی دیگر بالا گرفتن موج تروریسم می تواند هدیه ای مناسب برای حزب راست افراطی خانم "لوپن" باشد که حضور او را به عنوان کاندیدای حاضر در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه پیش بینی می کنند.


گفتنی است که "شارلی هبدو" صفحه نخست آخرین شماره خود را با اشاره به کتاب تازه "میشل هولبک"، "فرمانبرداری"، با این تیتر منتشر کرده بود : " هولبک: در سال 2015 من دندانهایم را از دست خواهم داد و درسال 2022 روزه خواهم گرفت."

از مهدی مظفری، استاد روابط بین الملل، تدوین کننده و یکی از امضاء کنندگان "بیانیه دوازده نفر" در هواداری از "شارلی هبدو" و آزادی بیان در سال 2006، پرسیدم، این سوءقصد تروریستی چه معنائی دارد و افزون بر رسیدن به هدفی چون ایجاد ترس، چه آینده ای را برای آزادی ها و از جمله آزادی بیان پبش بینی می کند ؟

مهدی مظفری این پدیده را بسیار خطرناک توصیف می کند و می گوید که دولت های اروپائی این خطر را جدی نگرفته اند. او همچنین می افزاید که کسانی که علیه "اسلامی شدن اروپا" دست به تظاهرات می زنند، همه به راست افراطی وابسته نیستند، اما از این که مسلمانان می خواهند ضوابط خود را بر جامعه شان تحمیل کنند، خسته شده اند. و اگر دولت تدبیری به کار نبندد، اینها به سوی احزاب افراطی خواهند رفت.

rfi


به گزارش منابع امنیتی، مردان مسلح در ساعت ١١ و ٣٠ دقیقه صبح 07,01.2015  (به وقت محلی) با حمله به دفتر هفته نامه "شارلی هبدو" در پاریس تعدادی از افراد حاضر در ساختمان این هفته نامه را به گلوله بستند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد دو تن از قربانیان این حادثه مرگبار از نیروهای پلیس فرانسه بودند. بر پایه گزارش شاهدان عینی، احتمال دارد تعداد قربانیان این حادثه تیراندازی بیش از تعداد اعلام شده، باشد.

یکی از شاهدان عینی گفته است، حمله کنندگان به دفتر نشریه شارلی هبدو، فریاد "انتقام پیامبر گرفته شد"، سردادند.

خبرگزاری فرانسه در خبری فوری اعلام کرد: رئیس جمهوری فرانسه، فرانسوا هولاند در محل حادثه حاضر شده است.عاملان این حمله مرگبار به سلاح‌های "کلاشنیکف" و "آر پی جی ٧" مجهز بودند.

 

_________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد