مقاله

 

 

تاریخ انتشار:20.03.2015

یمینزه سازی عراق، ‌واقعیت فاشیسم

عباس منصوران


در پی تشنج‌ زایی‌های دو بلوک سرمایه‌ی جهانی - ایالات متحده آمریکای شمالی(ا. م. امریکا) و اروپای غربی از سویی و در سوی دیگر بلوک ارواسیا به رهبری روسیه غرق در بحران- سران سپاه به پشتوانه نئوتزاریسم روسیه و تئوری الکساندر دوگین، در اسفند ماه ۱۳۹۳ در تبلیغات نظامی حکومت اسلامی،‌ در ادامه سلطه بر سوریه و جنوب لنبان و یمن، آتش افروز جنگی نیابتی و ویرانگر و هولناک دیگری می‌شوند.


الکساندر دوگین پیشبرنده تئوری بلوک اروپا آسیا (ارواسیا)، در سال ۹۱ در میزگردی در ایران در نهاد خبری حکومت اسلامی به آشکارا اعلام کرده بود:
«ارواسیا جایگزین امپریالیسم امریکاست نه بدل اروپا»


«…امریکا، آتلانتیک و هژمونی ارزش‌های غربی مفاهیمی چون حقوق بشر، دموکراسی، آزادی بازار، پیشرفت فناوری و… را در برمی‌گیرد. اینها همه چالش‌های بزرگی برای تمدن‌هایی چون روسیه، چین، هند و ایران است و چون این یک چالش بزرگ است و در سایه کلی این چالش است که یک چیز کوچکی به نام اسرائیل و لابی کوچکی به نام لابی اسرائیل وجود دارد که اصلاً می‌توانم بگویم مثل شبح است.
در ایران و در جهان اسلام کاملاً امکان دارد که به عامل صهیونیسم از دیدگاه دیگری نگاه کنند و این نگاه به آنها امکان بسیج نیروها را بدهد…»([i]) بر مبنای شعارهای پوپولیستی «ضد آمریکایی» و «ضد صهیونیستی» است که حکومت اسلامی معنا یافت. با این معنا از همان فردای قیام ۵۷ به بسیج نیرو پرداخت تا بیش و پیش از همه جنبش کارگری و طبقه کارگر و مخالفین طبقاتی و سیاسی خویش را سرکوب کند.
سیاست حکومت اسلامی همان است که در آغاز بود، تشنج آفرینی و بی ثبات سازی و بحران آفرینی برای سرقت در بازاری آشفته. این راه‌کار با کد «همه روزها عاشورا و همه جا کربلا»،‌ از همان آغاز سال۵۸ در حمله به کردستان و سپس به عراق کلید خورد. از همین روی، جانشین فرماند کل سپاه در پی مانور نظامی حکومت اسلامی در متن گفتگوهای هسته‌ای، دستور می‌یابد تا بگوید:


«مجبوریم به انهدام و یا تصرف ناوهای هواپیمابر آمریکایی بیاندیشیم» و به «تجهیز پهپادهای سپاه به موشک‌های هوشمند.» اشاره این «سردار»‌ به بمباران ماکت مقوایی یک ناو آمریکایی در مانور دریایی سپاه‌ در فوریه سال ۲۰۱۵ می‌باشد.


به گزارش مشرق، خبرگزاری باند سپاه، «سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه خبر، دستاوردهای نظامی و دفاعی سپاه پاسداران را تشریح کرد. وی روشن ساخت: ما مجبور بودیم فضای تفکر خود را برای مقابله با بزرگ‌ترین قدرت‌های جهانی که صاحب استراتژی، قدرت، و تجربه هستند، پیشرفته‌ترین سلاح‌های جهان را در اختیار و تجربه کشورهای بزرگی را در کارنامه خود داشته و تجربیات شکست دادن یک امپراتوری مثل شوروی در جنگ سرد را در اختیار دارند، به گونه ای تطبیق دهیم که از دفاع از ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی در برابر دشمنی با این ابعاد اطمینان حاصل کنیم... ما فضای تفکر خود را در مقابل یک دشمن با مقیاس جهانی ترسیم و مفروضات راهبردهای نظامی خود را بر این اساس طراحی کردیم که ما احتمالا در آینده با ائتلافی جهانی درگیر خواهیم شد؛ این یک فرض مسلم در راهبردهای سپاه بود... امروز موشک‌های بالستیک ما می‌توانند هزاران کیلومتر پرواز کنند و هر هدفی در منطقه را با هر شدت و دقت دلخواهی را مورد اصابت قرار دهند...


جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به تعداد موشک‌هایی که در سپاه در اختیار دارد، گفت: ما آن‌قدر سیستم‌های پرتاب و موشک‌های زمین به زمین در اختیار داریم که امروز برای نگهداری و انبار کردن آن‌ها با مشکل کمبود فضا مواجه هستیم و این یک واقعیت است.»([ii]) این شعارها در لحظاتی داده می‌شود که قاسم سلیمانی ممنوع‌ شده از سوی ا. م آمریکا و اتحادیه اروپا، به همراه دهها فرمانده سپاه از سوی آمریکا، در کنار فرمانده کل ارتش آمریکا، یعنی ژنرال دمپسی در عراق بسیج شده‌اند. در آنسوی این عبای قبیح چرکین و ریش ریش، آشکار است که حضور آشکار سپاه و فرماندهانش درعراق،‌ بدون ملاحظه‌ی سران ا. م آمریکا نمی‌تواند باشد. روسیه در آن سوی سودای خویش را با صدور بمب وموشک می‌جوید.


سفر "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهوری روسیه در تاریخ 12 آگوست (21 مرداد ماه ۱۳۹۳) به ایران زمینه ساز چنین سیاستی بود: «دو مسئله مهم برای روسیه را مورد بررسی قرار دهد که یکی از آنها فروش سامانه‌های موشکی «آنتی-2500» به ایران به‌ازای سامانه موشکی «اس-300» است.
سامانه دفاع موشکی آنتی-2500 که توانایی آن را دارد تا همزمان 24 هواپیما را در برد 200 کیلومتری در هم کوبد و یا با حمله 16 موشک بالستیک همزمان رویارویی کند. سامانه موشکی روس، با دو ویژگی مهم "برد بلند" و "ارتفاع بالا" توانایی رویارویی با موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز و ایستادگی در برابر جنگ الکترونیک و حملات سایبری را داراست.
گزارش می شود که پیش از این روسیه دو سامانه از «آنتی ـ 2500» را به ونزوئلا فروخته و در تلاش است که سامانه‌های دیگری را هم به کشورهای "هند و ترکیه" بفروشد.


اگرچه مقامات نظامی روس هنوز درباره این خبر هیچ واکنشی نشان نداده‌اند اما "کامرسانت" گزارش داده که سیستم‌های موشکی پدافند هوایی"آنتی 2500" از لحاظ حقوقی مشمول فرمان رئیس‌جمهوری روسیه در سال 2010 نمی‌شود.» ([iii])


و در پی همین سیاست است که فرمانده کل سپاه جکومت اسلامی در اوج هیاهوی توافق با غرب و ا. م. آمریکا، از «صدور انقلاب» و «پیش روندگی انقلاب» و ماموریت سپاه سخن می‌گوید.


«جعفری فرمانده کل سپاه در جمع فرماندهان و پاسداران انقلاب اسلامی، روز چهار شنبه ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۳ گفت: مقام معظم رهبری در دیداری که در محضرشان بودیم فرمودند: حفظ انقلاب یعنی حفظ پیش روندگی انقلاب و همین مأموریت اصلی سپاه پاسداران است. تنها نیرویی که باید بتواند انقلاب را حفظ کند سپاه است.»


وی در ادامه گفت: «با توجه به این مأموریت سپاه پاسداران باید پیرامون دستاوردهای انقلاب اسلامی سخن بگوییم. الحمدالله انقلاب اسلامی با سرعت خوبی در حال پیشرفت است و نمونه آن صدور روز افزون انقلاب اسلامی می باشد. مرحله صدور انقلاب اسلامی، امروز وارد فصل جدیدی شده است و یکی از مصداق های آن همین نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا است که می بینیم با استقبال خوبی در خارج از کشور موجه بوده است.»([iv])


اینک، پس از۳۶ سال پیشبرد ترور و سرکوب، نخستین بار است که شهرهای سنی نشین عربی و کردستان را این‌گونه، جولانگاه سپاه خود قرار داده است.


با حضور فرمانده سپاه قدس، قاسم سلیمانی، فرمانده سرکوب مقاومت و قتل بیش از ۲۰۰ هزار انسان در سوریه، و بسیج و فرماندهی بیش از ۳۰ هزار نیروی مسلح شیعی در عراق به بهانه جنگ با داعش در استان صلاح‌الدین در کنار ارتش آمریکا، در راستای یمنیزه سازی عراق است. صدور انقلاب اسلامی، که روزی در جنگ ۸ ساله رقم می‌خورد، ‌امروزه با همان هدف‌ها- سرکوب خیزش‌های داخلی و کارگری، و انحرا نیرو،‌انرژی و ذهن جامعه به ‌جبهه‌ جنگی ارتجاعی، ‌امروز با کم هزینه‌ترین سیاست، به سود حکومت اسلامی ایران در عراق، ‌مادیت‌ می‌یابد. بی سبب نیست که در اردیبشهت ماه سال ۱۳۹۳ «سردار سید یحیی صفوی»، بنا به گزارش سایت تابناک،‌نهاد وابسته به باند هاشمی، «در مراسمی ‏که به مناسبت سالگرد ‏‌آغاز عملیات بیت‌المقدس و آزادی خرمشهر در سال ۶۱، با حضور پیشکسوتان جهاد و شهادت و پرسنل سپاه ‏در محل سپاه صاحب الزمان استان اصفهان (عج) برگزار شده بود، در‌باره تغییر شرایط منطقه در سال‌های اخیر گفته است: قدرت نفوذ ایران از محور ایران، عراق و سوریه تا مدیترانه رسیده و این سومین بار است که قدرت نفوذ ایران تا مدیترانه گسترده شده است. خط دفاعی ما دیگر شلمچه نیست، مرز دفاعی ما جنوب لبنان با اسراییل است و عمق دفاع استراتژیک ما تا کنار مدیترانه و بالای سر اسراییل رسیده است. نگرانی غربی‌ها از توسعه نفوذ قدرت ایران از خلیج فارس تا مدیترانه است.» ([v])


این سخنان را، شیخ علی یونسی، وزیر اطلاعات پیشین دوران خاتمی و مشاور حسن روحانی در امور « قوم‌ها و اقلیت های دینی» به بیانی دیگر گفت: «در حال حاضر عراق نه فقط حوزه تمدنی نفوذ ماست بلکه هویت، فرهنگ، مرکز و پایتخت ماست و این مسأله هم برای امروز است و هم گذشته. چرا که جغرافیای ایران و عراق غیر قابل تجزیه است و فرهنگ ما غیرقابل تفکیک است. پس ما یا باید با هم بجنگیم و یا یکی شویم».([vi]) یونسی، با دو گزینه یا جنگ همانند جنگ ۸ ساله برای اشغال یا تسلیم عراق در همین اشغال خاموش را پیش روی عراق می‌گذارد.


این همان استراتژی خمینی و همقطاران اوست. ایران با یک امام هشتم،‌ و جمکران، چاهی ساختگی که هیچ ندا و پاسخی از ژرفای آن با تمامی تلاش مهدویون از‌آن برنیامد دریافته است که هرگز نمی‌تواند نه هموزن مکه و مدینه‌ با خانه خدا و قبرهای امامان در بقیع باشد و نه در ردیف اهمیت عراق با دهها امام و نیمه امام با نجف و کربلایش برآید. اینک سوریه و بخش مهمی از عراق، زیر چکمه‌های سپاه قدس است. سپاه، ‌با دست یابی به سلاح هسته‌ای است که می تواند حاکمیت خود و سهم خواهی خویش را به‌سان بزرگترین تصاحب کنندگان حوزه‌های اقتصادی و مالی و نگهبانان چاه‌ّهای نفت و گاز و بازار سرمایه هم امروز و فردا با رحلت فقیه در حال رحیل برآورده سازد.


دسیسه‌ی این حضور، تجهیز و تسلیح و آماده سازی ارتشی شیعی در عراق است برای پیوست بخش شیعه نشین عراق، تا همانند جنوب لبنان در دست حسن نصرالله تا مقتدایی یا هر صدر دیگری از حوزه و نظام حکومت اسلامی پروانیده و پروار شود. حکومت اسلامی ایران، در این حضور و اشغال نظامی، به آن انجام می‌اندیشد که عراق سرانجام به سه بخش جدا یا فدراتیو تقسیم شود و او از هم اکنون سهم خود را با توجه به حضور بیشترین شمار شیعیان، زیر نفوذ آورد. حکومت اسلامی ایران، با این حضور نظامی،‌ همزمان در پی چندین هدف است:
مهار اقلیم کردستان در عراق و همراهی با دولت‌ کردستان و سرکوب به ویژه در کردستان ایران. مهار و سرکوب جنبش کارگری و سوسیالیستی در سراسر ایران، سرکوب نیروهای انقلابی و پایگاه‌های همانند حزب کمونیست و کومله- سازمان منطقه‌ای این حزب، اخلال در تثبیت عراق، ایجاد اخلال در تثبیت بهره برداری و صادرات نفت و گاز و دراین سرزمین با جایگاه دومین میدان و صادرکننده نفت جهان.

 اخلال در عربستان و اقتصاد این کشور و نیز پیشبرد اهداف اقتصادی و سیاسی خویش در حوزه خلیج فارس، دخالت و حضور در بحرین، فلسطین و لبنان و حضور نظامی در سوریه و یمن ونیز در آفریقا. در این راستاست که عربستان، به تنگنا می افتد و ایران اسلامی و با پیوست بخش شیعه‌ نشین عراق و سوریه، ام‌القراء مسلمین دستکم شیعه می‌شود با الیگارشی ویرانگری همانند روس و کره شمالی،‌ با کنار زدن باندهای رقیب در ایران از جمله ولی فقیه بی پایه و خاندانش، آنگاه که به جای ولی فقیه به بمب مجهز شد و با بمب اتمی و سپاه حزب‌الله در همه منطقه، بیشتر ترور آفرین گردید.


ترکیه در این میان، کوتاه مدت در ائتلاف با ا. م. آمریکا، اسلام خویش و نوعثمانیسم را در منطقه می‌گستراند و نفت ارزان از اقلیم درمانده و عراق از هم پاشیده به یغما می‌برد. کردستان را ناتوان و به ویژه با پ ک ک و سران‌اش به سازشی می‌رسد و یا مجال سرکوب بیشتری می‌یابد. ا. م. آمریکا در این میان، بر این ارزیابی است که عراق حتا شیعیان‌اش هرگز با ایران دردرازای تاریخ و حتا همین برهه اخیر با سپاه بدر و مهدی‌ ووو با فرزندان و بازماندگان آیت‌الله حکیم، یگانه نشد و امت واحده نبوده، با شیعیانی که نه چون «برادر» بل‌که همواره خویش را عرب ‌دانسته که با عجم دشمنی دیرینه دارد. سران شیعی، و بورژوازی این ایدئولوژی، در برهه‌ نخست وزیری مالکی،‌ این دست نشانده ا م آمریکا و حکومت اسلامی ایران، چندان فرمان پذیر نبودند. ا م آمریکا،‌هنوز برآن سیاست دیالوگ است که در پی توافق هسته‌ای و تحریم، با جناح باندِ رقیب سپاه،‌ یعنی اصلاح طلبان و میانه بازان «معتدل» به داد وستد دست یابد و آنان را به بلوک خود بکشاند و با سران سپاه ناتوان شده از بحران به مردابی کشانیده، سرانجام به هماوایی برسد. ا م آمریکا، همکاری نظامی و سیاسی حکومت اسلامی را در براندازی طالبان در افغانستان و نیز در عراق در سرنگونی صدام تجربه کرده و اینک با توجه به برخورداری از پشتوانه دولت اقلیم و بخش عرب سنی نشین و نیز شیعیان و رهبرانی همانند آیت‌الله سیستانی و حکیم‌ها و دیگران در سوی خویش، مجال ماندگاری به ایران را نخواهد داد و سرانجام پس از داعش، بسیج ارتش شیعی، به حاکمان دلال کمپرادور اسلامی ایران فرمان‌ پذیر نخواهد ماند. ژنرال مارتین دمپسی فرمانده کل ارتش ا. م. آمریکا، از سویی هم اکنون به ویژه ذهن قبایل عرب سنی را آماده می‌سازد که «در حال حاضر حضور ایران در عراق و هرگونه اتحاد عراق و ایران مشکل‌ساز نیست.» و می‌افزاید: « ولی آنچه واقعا مهم است، این است که اینها همه به کدام سو می‌رود؛ و ما با دقت بر آن نظارت داریم».


و همزمان وقیحانه می‌گوید:«ایران درحال حاضر نقشی مثبت در جنگ علیه داعش بازی می کند» و بلادرنگ برای پس از داعش،‌ به تداوم جنگی هولناک می‌نشیند که :« اما این نگرانی وجود دارد که پس از نابودی افراط گرایان داعش، شبه نظامیان شیعه چه رفتاری با سنی ها و کردها خواهند داشت».


وزیر خارجه آمریکا،‌کری نیز می گوید:‌ «ما می‌دانیم که ایران در عراق فعال است و فعالیت‌های ایران و گروه‌های شیعه نزدیک به این کشور در شمال و شرق عراق را زیر نظر داشته و به خوبی از آنها اطلاع داریم. ما در این باره با نخست‌وزیر عراق صحبت کرده‌ایم و وی فعالیت نظامی ایران در عراق را تایید کرده است.»([viii]) و سرانجام اینکه از نظر وی: «ایران نیز در عراق منافعی دارد و ما این مساله را درک می‌کنیم. آنها علیه داعش می‌جنگند و ما نیز علیه این گروه هستیم اما هیچ‌گونه هماهنگی‌درباره پرونده عراق و مبارزه با داعش میان ایران و آمریکا انجام نشده است. هر کشوری به نحوی علیه داعش می‌جنگد.»


همزمان با حضور و همکاری با سپاه حکومت اسلامی، حکومت ا م آمریکا، در حال بسیج نیرویی نظامی متشکل از ارتشی از مصر، عربستان، کویت، اردن و امارات متحد عربی است. این سیاست کهنه،‌ جنگ داخلی می تواند به سود سرمایه‌ جهانی و بلوک آن در غرب باشد.
در میدان کنونی عراق، حکومت اسلامی در ایران با قاسم سلیمانی‌اش، و افزون بر سی هزار بسیجی شیعه عراقی، اهداف ارتجاعی/ طبقاتی و ویرانگرانه خود را می‌‌جوید، همانگونه که ارتش ا م آمریکا،‌ روسیه پوتینی، ترکیه نئوعثمانی، رهبران حاکم در اقلیم کردستان و دلالان و شیوخ حاکم و مسلط در عراق. در این میان طبقه کارگر،‌ تهی دستان و به طور کلی حکومت شوندگان‌اند که سوخت وساز یک جنایت می‌شوند.

 وظیفه ماست که آگاهانه و مسئولانه در برابر آنچه در این حضور نظامی سپاه سرکوب ایران جاری است، بر خیزیم و گام برداریم، با تلاش‌های آگاه‌گرانه، با آماده‌سازی خویش و جامعه، با اتحادعمل‌در میدان کارزار و نه روی کاغذ با نیروها و عناصر مسئول و قابل اعتماد. فاشیسم هولناک‌ و ویرانگر حکومت اسلامی ایران در منطقه نه یک شبح، بل‌‌که واقعیتی میدانی است. این واقعیت مسلح، امروز بدون بمب هسته‌ای و فردا ویرانگرانه تر با انرژی هسته‌ای و سلاح‌های کشتار جمعی در منطقه، نه در راه که در برابر روی در حال گسترش است، ‌سرطانی که باید برچیده شود.


عباس منصوران
۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۹۳/ ۱۶ مارس۲۰۱۵
[i]) مجله جوان «میزگرد با ۳ کارشناس برجسته روس»،۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱
ttp://javanonline.ir/fa/news
[ii](ttp://khabarnamehiran.persianblog.ir/tag
[iii](http://khabarnamehiran.persianblog.ir/tag.
[iv]( http://khabarnamehiran.persianblog.ir/1393/12/
[v] (http://www.tabnak.ir/fa/news/474671
[vi]) خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی یونسی، یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳. http://www.radiofarda.com/content/f12-iran-yunesi-says-iraq-is-center-of-iran-culture/26888125.html
[vii](http://www.radiofarda.com/content/f35_dempsey_iran_iraq/26786073.html
بیستم دی ماه ۱۳۹۳ ژنرال دمپسی.
)[viii](http://www.tabnak.ir/fa/news/483610/ 5

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد