مقاله

 

 

تاریخ انتشار:23.09.2014

اندر مزایای دیپلماسی

به گزارش خبرگزاری آلمان، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، روز دوشنبه اعلام کرده که در مذاکرات هسته‌ای این کشور با شش قدرت جهانی که در حال حاضر در نیویورک در جریان است، شرکت خواهد کرد.

ایران و گروه ۵+۱ تا روز جمعه به مذاکرات خود در سطوح مختلف ادامه خواهند داد تا اختلاف‌ها را پیش از سررسیدن موعد مقرر که روز سوم آذرماه تعیین شده، کمتر کنند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهورحکومت اسلامی ایران و دیود کمرون، نخست‌وزیر بریتانیا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با هم دیدار می‌کنند. این نخستین دیدار و مذاکره دوجانبه این دو کشور پس از پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ خواهد بود.به گزارش روزنامه گاردین، در این دیدار راه‌های مبارزه با گروه حکومت اسلامی بررسی خواهد شد.

به گزارش مشرق ، دکتر حمید ابوطالبی به بهانه سفر رئیس جمهوری به نیویورک برای شرکت در شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در صفحه شخصی خود در توئیتر به تشریح دو گرایش موجود درخصوص آمریکا پرداخته و نوشت: چندین سال پیش که در مرکزتحقیقات استراتژیک دربحث سیاست خارجی دراسناد بالادستی شرکت می کردم دو گرایش مطرح بود:

 یکی تقابل و دیگری تعامل سازنده.


نماینده معرفی شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در سازمان ملل در ادامه با بیان اینکه سرانجام سیاست تعامل سازنده به تصویب مجمع رسید و ابلاغ شد و با تاکید بر اینکه درانتخابات سال گذشته، مردم ایران به شعار"تعامل سازنده،نجات اقتصاد،احیاءاخلاق" رای دادند و رروحانی با تعهد در برابر ملت ایران به ریاست جمهوری رسید نوشت: ازهمان روزانتخاب، پیام‌های تبریک سران کشورها و حضور مثال زدنی رهبران آنهادر مراسم تحلیف ایشان نشان می داد که جهان هم به این سیاست احترام می گذارد.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری با اشاره به گذشت یکسال از دولت تدبیر و امید و اینکه سطح تعاملات ایران وجهان به شکل بی نظیری ارتقاء یافته است تاکید کرد: دراین یکسال و اندی، حامیان گرایش تقابل، که من احترام فراوانی برایشان قائل هستم، در سه حوزه احساس نگرانی می کنند: آمریکا، روسیه، اروپا

او سپس فاش می کند که درزمان ِگرایش ِتقابل، گفتگو با آمریکا درسطح معاونین وزیر در یک کشور عربی، نزدیک به دوسال انجام می گرفته و نامه هایی نیز در سطح سران هم ردوبدل می شده است، با این تفاوت که نه کسی از آن گفتگوها و تبادل نامه ها باخبربود، ونه باخبران امکان اعتراض داشتند.

ابوطالبی با اشاره به تماس تلفنی اوباما با دکتر روحانی که سال گذشته در اولین حضور رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گرفت، نوشت: سطح مذاکرات مخفی معاونین وزیر به مذاکرات شفاف وزرای خارجه ارتقاءیافت، تعاملات ایران و آمریکاعلنی شد، خبرشدگان نگران شدند، و اعتراضات شروع شد.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به عزیمت دکتر روحانی به نیویورک برای شرکت درمجمع عمومی سازمان می نویسد: از زمانی که ایشان درمصاحبه اخیرخود گفت دراین اجلاس شرکت خواهدکرد حدس وگمان هاشروع شد، نامه نگاری ها وسخنرانی ها و پیش بینی ها آغازگشت که مبادا ایشان با اوباما روبرو شود.

نماینده معرفی شده ایران در سازمان ملل این موضوع را یک گام به جلو دانسته و می نویسد: دیگرکسی نگران دیدار وزرای خارجه، یاتماس تلفنی رهبران نیست، آنها ممکن است سال آینده نگران سفرهای رسمی باشند.

ابوطالبی در خصوص نگرانی دوم یعنی روسیه می نویسد: از دیدار روسای جمهور ایران و روسیه که در بیشکک آغازشد تا شانگهای و از آنجا تا دوشنبه، روحانی و پوتین به کرات با یکدیگر دیدارکرده و مذاکره داشته اند. ازجلسه ملاقات گرم و صمیمانه بیش از یکساعت و نیمه روحانی و پوتین در دوشنبه که خارج می شدم، به این فکر بودم که: از امروز مخالفت ها با توسعه روابط و امضاء تفاهمات میان دو کشور به اشکال مختلف شروع خواهد شد؛ همینطور هم شد.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با مطرح کردن احتمال بروز همین اعتراضات در زمان شکل گرفتن روابط ایران و اروپا نوشته است: مثلا اگر امسال دکترروحانی درنیویورک با نخست وزیرانگلیس دیدارکند، حامیان استقلال اسکاتلند برآشفته شده وبه این دیداراعتراض خواهندکرد، یا اگر روسای جمهور ایران و فرانسه مانند سال گذشته درنیویورک ملاقات کنند، دوباره فریاد همان دوستان نگران بلندخواهدشد.

ابوطالبی سپس با خطاب قرار دادن این افراد با عنوان دوستان عزیز می نویسد: سیاست خارجی عرصه منافع و امنیت ملی است؛ برای تامین امنیت ملی و منافع ملی باید دست به هراقدام لازمی زد. اکنون ما دردهه دوم قرن بیست و یکم زندگی می کنیم؛ حتما تاریخ ایران دراین زمان، با تاریخ ایران در دهه دوم و سوم قرن بیستم متفاوت است.

او با اعلام اینکه دکتر روحانی از نیویورک، کشور اوباما به آستاراخان، سرزمین پوتین خواهد رفت نوشت: به توانایی های بالای دیپلماتیک خود باورداشته باشیم. سطح بازیگری ایران که اصلی ترین وبزرگترین قدرت منطقه است، اکنون به تعامل با قدرت های بزرگ جهان رسیده است و این یک افتخارملی است.

دیدار جان کری و جواد ظریف شب گذشته در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، در هتل والدورف استوریا برگزار شد و حدود یک ساعت به طول انجامید.

یک مقام ارشد وزارت امورخارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته که وزیر امور خارجه آمریکا در این دیدار برلزوم پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای ایران تأکید و همچنین در مورد تهدید ناشی از شبه نظامیان دولت اسلامی در سوریه و عراق با همتای ایرانی خود مذاکره کرد.

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان روز یکشنبه سی‌ام شهریور (۲۱ سپتامبر) در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده و به گزارش ایرنا، یک ساعت به طول انجامیده است. آقای ظریف گفته از نظر من و وزیر خارجه عربستان سعودی، این دیدار سرفصل تازه‌ای در روابط دو کشور خواهد بود.


بر اساس گزارش‌ها سعود الفیصل هم پس از پایان این دیدار گفته ایران و عربستان در منطقه کشورهای بانفوذی هستند و همکاری میان آنها اثرات غیرقابل انکاری در استقرار صلح و امنیت منطقه ای و جهانی خواهد داشت
.


یک روز پس از این دیدار هم  روحانی در پیامی به پادشاه عربستان سعودی، فرا رسیدن روز ملی پادشاهی این کشور را به او، دولت و ملت عربستان سعودی تبریک گفته برای "گسترش روزافزون همکاری های برادرانه میان دو کشور" ابراز امیدواری کرده است.

 

یک تیم از طرف روباه گیر کرده در تله ، در شهر ژنواعلام کرد، خانمها، آقايان، : ما چيزي را از دست نداده ايم بلکه کلی چیز به دست آوردیم  در اين سالن مادران شهدا و دختران شهدا و در قبرستان آنجا خود شهدا و جنازه های پیروز داریم که همیشه حضور دارند . آنها حضور دارند و ما را در اين الافی همراهي ميكنند . اين حكم تاريخ است.

 

یک هیئت کسخل به سرپرستی نوری ، امیدهای آلترناتیو ننه ش را سینه زنان شماره کرد واز مریدانش خواست که برایش طول عمر و شله زرد و آب هویج آرزو کنند.... !


به دنبال مواضع سوپر انقلابی مبارزین گیج و ویج قرن 21 علیه صدای آمریکا ، اسماعیل هوشیار هم نوشت : موضع گیری علیه سیاستهای کلان جنگی یا استعماری دولت آمریکا ، مثل جنگهای اخیر و زندانهای مخفی یا کودتای 28 مرداد....کار نیکو و پسندیده ای است . ولی موضع گیری علیه یک رسانه و جیغ و داد بنفش به خاطر هر چیزی ، حکایت دعوای آبنات چوبی سهم بچه هاست....و البته چائیدن هم حق شماست ! به قول خودش : دوسه مثقال خرِيت زخران چيزی نيست....آدمی هست که الحق دوسه خروار خراست !

 

 

تهیه و تنظیم : اسماعیل هوشیار

منابع : اینترنت

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد