مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 01.02.2014

ایران، سوریه و اوکراین محور گفتگوهای کنفرانس امنیتی مونیخ




یوخایم گاوک رئیس جمهوری آلمان کنفرانس امنیتی مونیخ را افتتاح کرد یواخیم گاوک، رئیس جمهوری آلمان، کنفرانس امنیتی سه روزه مونیخ را افتتاح کرد. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، رهبران بیست کشور جهان، ده‌ها تن از سران نهادهای بین المللی و اعضای کمیسیون اروپا و تحلیلگران نظامی در این کنفرانس حضور دارند.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران هم در این کنفرانس حضور دارد. چند نفر از رهبران حاضر در این اجلاس از حامد کرزی، رئیس‌جمهور افغانستان، درخواست کرده‌اند که زودتر کلیک موافقتنامه امنیتی را امضا کند.


این اجلاس استراتژیک که همه ساله برگزار می‌شود قرار است به موضوعات حساس جهانی از جمله جنگ سوریه، بحراین اوکراین، برنامه هسته‌ای ایران و رسوایی اطلاعاتی آمریکا بپردازد.


یواخیم گاوک رئیس جمهوری آلمان در افتتاحیه این کنفرانس از آمادگی بیشتر کشورش برای ایفای نقش مهم‌تر برای مقابله با مشکلات جهانی گفت.


گاوک در سخنرانی افتتاحیه گفت: "آیا ما به اندازه کافی برای ثبات در کشورهای همسایه‌مان در شرق و در آفریقا تلاش کرده‌ایم؟ آیا ما به اندازه کافی برای مبارزه با خطر تروریسم فعالیت کرده‌ایم؟ و اگر ما دلایل قانع کننده‌ای داشته باشیم برای اینکه به متحدانمان کمک نظامی هم بکنیم آیا آماده‌ایم خطرات آن را بپذیریم؟"


او افزود آلمان باید با جدیت و قاطعیت بیشتری در مسائل جهانی درگیر شود.


آلمان، میزبان این کنفرانس، به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا اغلب از اینکه به مناطق بحران نیروی نظامی بفرستد امتناع ورزیده و به همین خاطر هم مورد انتقاد بوده است که چرا نقش نظامی این کشور به اندازه سهم سیاسی و اقتصادی‌اش جدی و پر رنگ نیست.

جان کری وزیر خارجه آمریکا در کنار یوخایم گاوک رئیس جمهوری آلمان


یکی از نگرانی‌های اصلی برای اروپا، نقش آمریکا در آینده جهان است. کشوری که از زمان جنگ جهانی دوم امنیت منطقه‌ای را تضمین کرده ولی حالا بیش از هر زمان دیگری به سمت آسیا متمرکز شده است.


قرار است روز شنبه جان کری، وزیر خارجه و چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا هم در کنفرانس امنیتی مونیخ درباره روابط آمریکا و اروپا سخنرانی کنند، ولی رسوایی‌های اطلاعاتی آمریکا در ماه‌های اخیر بر این اجلاس سایه انداخته است.


جان کری روز جمعه در برلین به این موضوع اشاره کرد که روابط با برلین اخیرا وارد دوره دشواری شده ولی او افزود اولویت‌های امنیتی مشترک دو کشور آنها را به هم نزدیک نگه می‌دارد.


رسوایی اخیر سازمان امنیت ملی آمریکا درباره شنود رهبران و شخصیت‌های کشورهای دوست تا آنجا پیش رفت که مشخص شد این سازمان تلفن‌های آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان را هم شنود می‌کرده و همین موضوع باعث رنجش خاطر مقامات آلمان از آمریکا شده است.

bbc

 

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد