مقاله

 

 

تاریخ انتشار:14.04.2015

لیبراسیون: عربستان سعودی یمن را حیاط خلوت خود میداند

شاهرخ بهزادی


لیبراسیون مینویسد در گیری های یمن، سومین درگیری بزرگ منطقه خاورمیانه است. در یمن همانند دو کشور سوریه و عراق، نقش همان بازیگران منطقه ای و بین المللی را می بینیم. اما در باره یمن، عربستان سعودی دیگر مبادرت به یک جنگ نیابتی نمی کند و رسماً در یمن مداخله نظامی کرده است.عربستان سعودی و کشورهای عربی خلیج فارس یمن را به چشم حیاط خلوت خود می بینند و به خود اجازه میدهند تا به هر شکل ممکن، این حیاط خلوت را حفظ نمایند.

بسیاری از گزارش ها و مقالات روزنامه های امروز فرانسه به ورود هیلاری کلینتون وزیر امور خارجۀ پیشین آمریکا به کارزار انتخاباتی و اعلام رسمی نامزدی اش در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا اختصاص یافته است.

روزنامه لیبراسیون درتیتر بزرگ صفحه اول خود نوشته است: "هیلاری کلینتون، بانوی اول آمریکا."
فیگارو و لیبراسیون، این دو روزنامه بزرگ صبح فرانسه مینویسند که هیلاری 24 سال پس از همسرش، بیل کلینتون، بیش از پیش مصممانه تلاش میکند تا سرنوشت خود را با مقام ریاست جمهوری آمریکا پیوند زند. براساس نظرسنجی ها، بیش از 60 درصد رای دهندگان حزب دموکرات آمریکا هیلاری کلینتون را بهترین نامزد این حزب برای انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا میدانند. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر سال 2016 برگزار خواهد شد.

در گزاش ها و مقالات بین المللی، روزنامه لیبراسیون گزارشی دارد از اوضاع وخیم انسانی و هرج و مرج در یمن و نقش عربستان سعودی در اوضاع بحرانی این کشور.

هرج و مرج و فاجعه انسانی یمن را تهدید میکند.

لیبراسیون مینویسد، یمن، کشوری است که طعمه جنگ داخلی شده و مداخله خارجی و توسعه نیروهای جهادی، آینده این کشور را تهدید میکند. شورشیان حوثی و بمباران های نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی یمن را به سوی یک فاجعه انسانی سوق میدهد.

ده روز پس از آغاز مداخله نظامی عربستان سعودی، تنها در شهر عدن حداقل 200 تن کشته و بیش از 1000 تن دیگر زخمی شده اند. رئیس هیات اعزامی سازمان پزشکان بدون مرز در یمن میگوید که هر روزه به بیمارستان این سازمان در حدود 50 زخمی مراجعه میکنند که برخی از روزها این تعداد به 100 زخمی میرسد. با تشدید بمباران های جنگنده های سعودی، بسیاری از زخمی شدگان نمیتوانند جا به جا شده و خود را به بیمارستان برسانند.

در همین حال، صدها مرکز درمانی به دلیل فقدان پرسنل در یمن بسته شده اند و اصولاً نمیتوانند پذیرای مردم باشند. فقط یازده مرکز درمانی در شهر صنعا بسته شده است.
لیبراسیون گزارش میدهد که مراکز درمانی صلیب سرخ و سازمان پزشکان بدون مرز در یمن تلاش میکنند تا در این شرایط بحرانی حداقل شرایط درمانی را برای آنانی که در شهر هستند فراهم کنند. با این وجود، بسیاری از شهروندان یمنی نمیتوانند از حداقل کمک های درمانی و بهداشتی لازم استفاده نمایند.

هنچنین، شرایط کنونی، تداوم تمامی سرویس های اجتماعی در یمن را تهدید میکند. برنامه واکسیناسیون رها گردیده و ریسک اپیدمی و گسترش بیماری ها، ساکنان یمن را تهدید میکند.


لیبراسیون مینویسد که 60 در صد جمعیت کشور یمن در زیر خط فقر زندگی میکنند. در شرایط کنونی مخاطره غذایی اکثریت جمعیت این کشور را تهدید میکند. کمبود آب، برق، سوخت و بنزین شرایط را بیش از پیش مشکل کرده است. مردم بی پناه، حتی از ترس بمباران های نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در اردو گاه پناهندگان نیز در امان نیستند.

لیبراسیون مینویسد که سازمان های غیر حکومتی فعال در یمن، هنوز ذخیره مواد غذایی و داردویی در اختیار دارند و حداکثر میتوانند تا مدت یک ماه دیگر تاب بیاورند. ولی نباید فراموش کرد که با گسترش درگیری ها و بمباران ها و بسته بوده راه های ارتباطی، خطر بروز یک فاجعه انسانی، یمن را تهدید میکند.

عربستان سعودی یمن را حیاط خلوت خود میداند

لیبراسیون مینویسد که پیش از بروز جنگ داخلی در یمن، دو درگیری منطقه ای دیگر در خاورمیانه بروز کرده و هنوز در جریان است. درگیری های سوریه وعراق. در گیری های یمن، سومین درگیری بزرگ منطقه خاورمیانه است. این روزنامه مینویسد که در هر سه جنگ منطقه ای، سه بازیگر عمده وجود دارند. نخست، رژِیم موجود در کشور که از سوی متحدان خارجی اش حمایت میشود. دوم، گروه های شورشی که از سوی کشورهای خارجی حمایت میشوند. و بالاخره جنبش های جهاد گرا، مانند القاعده و گروه دولت اسلامی که در هرسه صحنه جنگ، در حال گسترش و پیش روی هستند.

لیبراسیون مینویسد که در یمن همانند دو کشور سوریه و عراق، نقش همان بازیگران منطقه ای و بین المللی را میبینیم. اما در باره یمن، یک موضوع فرق کرده و آن عبارت از آنست که عربستان سعودی دیگر مبادرت به یک جنگ نیابتی نمی کند و رسماً در یمن مداخله نظامی کرده است. در کنار عربستان سعودی، بخش بزرگی از کشورهای سنی منطقه در ائتلافی که عربستان سعودی برای مداخله نظامی در یمن مبتکر آن بوده، شرکت کرده اند.

در بین این ائتلاف، عربستان سعودی و کشورهای عربی خلیج فارس که به این ائتلاف پیوسته اند، یمن را به چشم حیاط خلوت خود می بینند و به خود اجازه میدهند تا به هر شکل ممکن، این حیاط خلوت را که از نقطه نظر تاریخی و اساطیری برای آنها جنبه نمادین دارد، در حیطه نظارت خود، حفظ نمایند.

rfi

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد