مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 04.07.2014

 

ادامه سریال مذاکرات غرب و حکومت اسلامی ایران

عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، شامگاه پنجشنبه، در نشست خبری خود، از احتمال آغاز نگارش متن توافق نهایی در سطح معاونان، از صبح روز جمعه خبر داد.

هنری سولسکی مدیر اجرایی مرکز آموزش سیاست‌گذاری منع تولید و تکثیر در واشنگتن می‌گوید، مشکل حل نشده دیگر درباره مدت زمانی خواهد بود که توافق جامع از اعتبار برخوردار است و به قوت خود باقی خواهد ماند. در واقع این اختلاف می‌تواند به عدم توافق نهایی منجر شود.

آمریکا از یک توافق ۲۰ ساله حمایت می‌کند، در حالی که ایران درباره یک موافقتنامه ۳ ساله حرف می‌زند، چارچوب زمانی کوتاهی که به تردیدها درباره مقاصد ایران دامن می‌زند. برای مثال، آیا ایران در پی یک توافق کوتاه مدت است تا فرصت یابد از زیر فشار تحریم‌ها شانه خالی کند و اقتصاد خود را سامان دهد، و سپس دوباره بتواند در ظرف چندسال به پیگیری توسعه برنامه هسته‌ای اش بازگردد؟

ولی برخی از تحلیلگران امور ایران می‌گویند که ارجحیت ایران برای یک توافق کوتاه مدت می‌تواند به خاطر آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی باشد که هشتمین دهه عمر خود را سپری می‌کند و ممکن است برای چند سال دیگر در قدرت باشد. این تحلیلگران در ادامه می‌گویند خامنه‌ای شاید مردد باشد توافقی را امضا کند که برای سال‌ها، پس از کناره‌گیری ازقدرت، از اعتبار برخوردار باشد و به قوت خود باقی بماند.

در رویدادهای اخیر عراق و از همان روزهای آغازین جنگ میان نیروهای پیشمرگه و داعش، بلافاصله اغلب احزاب کرد ایران حمایت خود را از اقلیم کردستان اعلام کردند و برخی از آنان گفتند، در صورت درخواست حکومت اقلیم، حاضرند نیروهای خود را به مناطق جنگ برای کمک اعزام کنند.

با توجه به روابط این دو منطقه، پیش‌بینی می‌شود، مسئله‌ برگزاری همه‌پرسی در کردستان عراق انعکاس‌هایی هم در کردستان ایران داشته باشد؛ چیزی که ابعاد آن هنوز مشخص نیست. تجربه تاریخی اما نشان می‌دهد که فشار و سرکوب حکومت قادر نیست مانع بازتاب رویدادها و دیدگاه در رابطه با سرنوشت عمومی خلق کرد در کردستان ایران شود.

عصر امروز خبر رسید که کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد خانم ناوی پیلای اعلام کرده است که بدلیل نگران کننده بودن وضعیت حقوق بشر در ایران باید این موضوع نیز در گفتگوهای هسته ای مورد توجه قرار گیرد. از نظر خانم پیلای اعدام مجرمان و برخی پرونده های قضائی در لیست نقض حقوق بشر قرار دارند.

به گزارش خبر گزاری ها نشست سه جانبه ایران در وین با سه کشور آلمان ، انگلیس و فرانسه عصر امروز به پایان رسید و در ساعت پنج بعد از ظهر مذاکره با هیات نمایندگی روس آغاز گردید.

ششمین دور مذاکرات میان ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک از دیروز آغاز شده و بطور فشرده ای ادامه دارد.
این رایزنی های دو جانبه ، سه جانبه و چهار جانبه امروز هم ادامه یافت و رسانه های تهران فضای حاکم بر مذاکرات را " خوب " توصیف می کنند.

محمدجواد ظریف روز پنجشنبه در پیامی در صفحه فیسبوک خود نوشت: «با توجه به پیچیدگی و به هم پیوستگی موضوعات متعددی که برای رسیدن به تفاهم جامع باید مورد توافق قرار گیرند، واقعا دشوار است نتیجه مذاکرات را پیش بینی کرد.»

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران گفته که اگر توافق نهایی تا ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر) حاصل نشود، توافق موقت شش ماه دیگر تمدید می‌شود.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا اما هشدارداده که ایالات متحده و شرکایش تحت هیچ شرایطی تمدید قرارداد ژنو را نمی‌پذیرند زیرا مذاکرات را طولانی و فرسایشی می‌کنند.


پایگاه خبری «المانیتور» از احتمال پیوستن جان کری و سایر وزیران امور خارجه کشورهای ۱+۵ به مذاکرات «وین ۶» خبر داده است. واشنگتن پست نیز به این احتمال پرداخته و در گزارشی می‌نویسد که جان کری سعی دارد تلاش‌های اوباما برای به سرانجام رساندن مذاکرات را برجسته سازد.


مذاکرات وین «۶» با مدت زمانی ۱۸ روزه، طولانی‌ترین مذاکرات اتمی ایران و ۱+۵ هستند.

 

منبع : اینترنت


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد