مقاله

 

 

تاریخ انتشار:08.11.2013

وزیران امورخارجه آمریکا و حکومت اسلامی بار دیگر با هم دیدار می کنند

voa


جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا روز جمعه به ژنو می رود تا در حاشیه مذاکرات مربوط به برنامه اتمی ایران با محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران دیدار و گفتگو کند.

خبر ناگهانی این دیدار آتی همزمان با انتشار گزارش هایی مبنی بر پیشرفت در زمینه محدود شدن غنی سازی اورانیوم در ایران، در ازای برداشتن برخی از تحریم ها مرتبط با برنامه هسته ای منتشر می شود.

جان کری و محمد جواد ظریف با کترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار می کنند. یک سخنگوی اتحادیه اروپا گفت مذاکرات اتمی با ایران وارد یک «مرحله جدی» شده است.

جان کری و محمد جواد ظریف نخستین بار در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر، با یکدیگر ملاقات کردند که بعدا به تماس تلفنی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران منجر شد.

از زمان وقوع انقلاب اسلامی در ایران دیداری در این سطح بین دو مقام ایرانی و آمریکایی صورت نگرفته بود.

یک مقام ارشد کابینه باراک اوباما با جان کری به ژنو می رود تا به کاهش اختلافات در مذاکرات کمک کند.

یک مقام ارشد آمریکایی دیگر نیز می گوید ایده اصلی این مذاکرات توقف موقت برنامه اتمی ایران، مثلا برای ۶ ماه، است تا زمان برای مذاکراتی که به یک توافق بلند مدت بیانجامد، ایجاد شود. در ازای آن، این مقام گفت جامعه جهانی برخی از تحریم ها علیه ایران را بر می دارد.

آقای کری از اسرائیل به سوئیس می رود. وزیر امورخارجه آمریکا به شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل روز چهارشنبه گفت «در مورد ایران چشمان ما کاملا باز است.»

وزیر امورخارجه آمریکا گفت «امید ما این است که ایران متوجه شود که این یک تعهد ساده است: به دنیا نشان دهید که به دنبال یک برنامه صلح آمیز هستید. این سخت نیست. خیلی از کشورهای دیگر این کار را انجام می دهند. ما دوستان خود و منافع آنها را به خاطر داریم و همانطوری که پیش می رویم محتاط و مراقبت هستیم.»

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با تردید درباره صداقت ایران می گوید فشار های بین المللی باید بر ایران افزایش یابد چرا که به گفته او، ایران فعالیت غنی سازی اورانیوم را افزایش می دهد.

نتانیاهو می خواهد ایران وادار شود که راکتور پلوتونیوم خود را تعطیل کند و آنچه او برنامه تسلیحات اتمی می خواند را به طور کامل کنار بگذارد.

نتانیاهو می گوید: «اگر این امر (به طور کامل) حاصل شود من از آن استقبال می کنم. من نسبت به هر نوع توافق جزئی که به ایران اجازه دهد آن قابلیت ها را نگه دارد و کاهش تحریم ها آغاز شود خیلی نگرانم.»

اسرائیل می گوید برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی حق حمله نظامی به ایران را برای خود محفوظ نگه می دارد. ایران می گوید هیچ قصدی برای تولید سلاح اتمی ندارد. اما بخشی از برنامه اتمی ایران به گفته کارشناسان فراتر آن چیزی است که برای تولید انرژی اتمی نیاز است.
 


خبرگزاری حکومتی : همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات هسته ای در ژنو، شایعه‌ای توسط آمریکا مطرح شده که جمهوری اسلامی پذیرفته است به صورت موقت تمامی فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق کند.

برخی از خبرنگاران آمریکایی با هدف تحت الشعاع قرار دادن روند مذاکرات شایعه پذیرش تعلیق موقت تمام فعالیت های هسته ای از سوی جمهوری اسلامی را مطرح می کنند.

یک خبرنگار آمریکایی در جمع خبرنگاران غربی با طرح این ادعا مدعی شد که هیئت مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی پیشنهاد توقف غنی سازی را به صورت موقت و برگشت پذیر به مدت 6 ماه را پذیرفته است.

جنگ روانی آمریکایی‌ها در ژنو در شرایطی است که مقامات و اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند که غنی سازی خط قرمز ماست و به هیچ وجه توقف کامل و محل غنی سازی، قابل مذاکره نخواهد بود.
 


در اقدامی بی‌سابقه در تاریخ خبرگزاری فارس، این رسانه تصاویری «خنده رو» و «مثبت» از مقامات آمریکایی را منتشر کرده است. در این تصاویر آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا، ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و مایکل مَن، سخنگوی کا‌ترین اشتون، سوژه‌های ویژه عکاس خبرگزاری فارس‌اند.


در زمانی که لحن مذاکره‌کنندگان هسته‌ای تفاوت زیادی با تیم قبلی به مدیریت سعید جلیلی دارد، نمایندگان قدرت‌های ۱+۵ امیدوارند اولین نشانه‌های عقب‌نشینی جمهوری اسلامی در ۱۰ سال اخیر را ببینند.

به گزارش ان‌بی‌سی از ژنو، یک مقام آمریکایی گفته است که انتظار دارد برای نخستین بار در چند دهه اخیر با ایران به تفاهمی اولیه برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای‌اش دست بیابند.

۶ قدرت‌ بزرگ انتظار دارند که جمهوری اسلامی، غنی‌سازی اورانیوم را متوقف و ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده‌اش را کاهش دهد و نهایتا ظرفیت غنی‌سازی را به حداقل برساند.

در مقابل، جمهوری اسلامی خواستار متوقف شدن تحریم‌ها و بازگشت فروش نفت به وضعیت پیش از تحریم‌ها است.

جواد ظریف، وزیر خارجه ایران اظهار امیدواری کرده بود که طرفین به تفاهمی اولیه در ژنو دست یابند.

با این حال، عراقچی، معاون وزیر خارجه و یکی از مذاکره‌کنندگان تاکید کرده است که تعلیق غنی‌سازی، خط قرمز ایران است.

از طرف دیگر، و بنا به گزارش رادیو فردا، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، مخالفت دولتش را با دستیابی طرفین به یک توافق اعلام کرده و رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی در ژنو را «اشتباهی تاریخی» خوانده است.


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد