مقاله

 

 

تاریخ انتشار:11.04.2015


خیز سپاه پاسداران برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت سوئیس



دولت فدرال سوئیس یک پالایشگاه ورشکسته را به مزایده گذاشته. شرکت «غدیر» وابسته به سپاه پاسداران و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در بازار اوراق بهادر تهران در این مزایده شرکت کرده است.

در آغاز سال ۲۰۱۵، پس از آنکه شرکت نفت «تامویل» سوئیس اعلام کرد به دلایل اقتصادی قصد دارد فعالیت پالایشگاه کولمبی را متوقف کند، دولت فدرال سوئیس این پالایشگاه را به مزایده گذاشت. اکنون روزنامه «نویه تسوریشر تسایتونگ» گزارش داده است که پنج شرکت از جمله دو شرکت ایرانی «پترو فرهنگ» و «غدیر» خواهان خریدن پالایشگاه کولمبی‌اند.

شرکت نفت «تامویل» و همچنین دولت فدرال سوئیس این خبر را تأیید نکرده‌اند. «تامویل» از شرایط مزایده هم هیچگونه اطلاعی به دست نداده است.

دولت فدرال سوئیس به وال استریت ژورنال اطلاع داده که در این مزایده، یکی از کشورهای تولیدکننده نفت از خاورمیانه هم شرکت کرده است. به گفته دولت فدرال سوئیس کشور یاد شده فعلاً به لحاظ اقتصادی در شرایط تحریم به سر می‌برد.

«نویه تسوریشر تسایتونگ» گزارش می‌دهد که دو شرکت «پترو فرهنگ» و «غدیر» در این مزایده شرکت کرده‌اند و خواهان سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی پالایشگاه کولمبی سوئیس‌اند.

هر دو این شرکت‌ها در زمینه پتروشیمی فعالیت می‌کنند. در این میان شرکت غدیر یکی از شرکت‌های بزرگ در بورس اوراق بهادر تهران است. در گزارشی که در ویکی‌لیکس منتشر شده بود، آمده است که شرکت «غدیر» را سپاه پاسداران در سال‌های دهه ۱۳۷۰ فقط به مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار خریداری کرد، در حالی‌که ارزش واقعی آن در آن زمان دست‌کم چهار میلیارد دلار بود.

احتمال می‌رود که پس از توافق‌نامه جامع هسته‌ای، تحریم‌های اقتصادی از تابستان سال جاری به بعد به تدریج یا یک‌جا لغو شوند. از هم‌اکنون ایران در صدد گسترش سرمایه‌گذاری‌هایش در زمینه صنایع نفت و به دست آوردن بازارهای جدید نفتی‌ست.

هنوز معلوم نیست که پس از تفاهم‌نامه هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی تحریم‌های اقتصادی یک‌جا برداشته شوند. در این صورت معامله دو شرکت ایرانی، از جمله شرکت وابسته به سپاه با دولت سوئیس نیز بلاتکلیف می‌ماند. دولت فدرال سوئیس فقط بخشی از تحریم‌های غرب علیه ایران را به رسمیت شناخته و برای این تحریم‌ها استثنا‌ها و تبصره‌هایی قائل شده است. دولت فدرال سوئیس امید دارد که حتی اگر این معامله سر نگیرد، نفت ایران به جای نفت گینه در پالایشگاه کولمبی تصفیه شود.

zamane,radio

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد