مقاله

 

 

تاریخ انتشار:07.11.2014


نامه نگاری اوباما و «منافع مشترک با رژیم»

علی ناظر



حدود یکماه پیش در سرسخن ماهنامه دیدگاه سوم (شماره 9)، به این جمله محمد جواد ظریف اشاره شده بود "اگر اوباما وعده‌ای بدهد، قول او را می پذیریم و محترم می‌شماریم (20 سپتامبر 2014)". با برجسته کردن تناقض آن با گفته خامنه ای که ""ما دولت ایالات متحده آمریکا را دولتی غیرقابل اعتماد می‌دانیم؛ دولتی خودبرتربین، دولتی غیرمنطقی و عهدشکن، دولتی سخت در پنجه تصرف و اقتدار شبکه صهیونیسم بین‌المللی که به خاطر رعایت خواسته‌ها و منافع نامشروع شبکه صهیونیستی بین‌المللی مجبورند با رژیم غاصب و جعلی اشغال‌کننده فلسطین مماشات کنند، در مقابل او نرمش نشان بدهند، اسمش را می‌گذارند منافع آمریکا، در حالی که به کلی منافع ملی آمریکا با آنچه امروز اینها در حمایت از رژیم جعلی انجام می‌دهند، منافات دارد؛ از همه دنیا دولت ایالات متحده آمریکا باج می‌گیرد و به رژیم جعلی صهیونیستی باج می‌دهد"، پرسیده شده بود که ظریف " در حال بازی در زمین چه کسی است؟

امروز بی بی سی در یک خبر فوری، با نقل قول از وال استریت ژورنال، گزارش می کند که "اوباما نامه‌ای محرمانه به آیت‌الله خامنه‌ای نوشته است (6 نوامبر 2014)"

البته، اینگونه نامه نگاریها یک امر عادی دیپلماتیک و بخشی از مذاکرات پیچیده است. امروز اوباما به خامنه ای نامه می نویسد، همانطور که دیروز گورباچوف به خمینی نامه نوشت. اما در این نامه نگاریها، اعلام مواضع طرفین حائز اهمیت است، بخصوص که این خبر پس از 13 آبان و سالگرد اشغال سفارت آمریکا، و پیروزی حزب جمهوریخواهان در آمریکا، علنی شده است.


آیا پاسخ خامنه ای به اوباما از همان غلظتی برخوردار خواهد بود که نامه خمینی به گورباچف؟ آیا منافع مشترکی که اوباما از آن سخن می گوید در این مقطع از زمان، با منافع رژیم اسلامی، منطبق و " مشترک" شده اند؟ بدون شک، در عرض امروز یا فردا، و بنا به رسم همیشگی، سخنگوی وزارت خارجه رژیم اسلامی، دریافت نامه را تکذیب می کند، و داد و ستد ها پشت پرده انجام خواهد شد. اما و با توجه به موضع جواد ظریف، این سوال بجاست که آیا اوباما در این نامه به خامنه ای "وعده"ای داده است، و آیا رژیم اینبار آن وعده را "محترم" می شمارد؟

بعدالتحریر: با تشکر بینهایت از یکی از خوانندگان محترم، که این جمله مرا "امروز اوباما به خامنه ای نامه می نویسد، همانطور که دیروز گورباچوف به خمینی نامه نوشت" تصحیح فرموده اند که گورباچف به خمینی نامه ننوشت.


تدقیق متن بالا و ترتیب نامه نگاری گورباچف و خمینی اینچنین بوده:

در اولین روز سال 1989 میلادی ـ 11 دی 1367 خمینی به گورباچف نامه نوشته و او را از مرگ کمونیسم با خبر می کند. 8 هفته بعد، هفتم اسفند 1367، وزیر خارجه وقت شوروی در حسینیه جماران، پاسخ گورباچف را به خمینی می رساند.

بنا به این ترتیب مراسلات، خمینی نخست به گورباچف و سپس گورباچف در پاسخ به نامه خمینی نامه نوشته است. به هر صورت، این نامه نگاریها، همیشه انجام می شده است.


15 آبان 1393

http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2014/11/141106_l45_obama_khamenei_letter

http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2014/09/140920_l12_iran_nuclear_talks_nyc_zarif_obama

 


کاخ سفید درباره نامه اوباما: سیاست ما در قبال ایران تغییری نکرده است



در حالی که رییس مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید که اعتقادی به حضور ایران در ائتلاف بین‌المللی علیه گروه خلافت اسلامی ندارد، سخنگوی کاخ سفید نیز اطمینان داده که سیاست واشینگتن در قبال ایران هیچ تغییری نکرده است.

این اظهارات واکنشی به گزارش روزنامه وال استریت جورنال در روز پنج‌شنبه ۱۵ آبان است که نوشته بود باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، با ارسال نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی منافع مشترک دو کشور در برابر گروه خلافت اسلامی یا داعش را یادآور شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به پرسشی درباره این نامه‌ از اظهار نظر خودداری کرد و گفت: «من در موقعیتی نیستم که درباره نامه‌نگاری‌های رییس جمهوری با هیچ یک از رهبران جهان صحبت کنم».

آقای ارنست اما افزود که او می‌تواند بگوید «سیاستی که رییس جمهوری و دولت او در قبال ایران اعلام کرده، تغییر نکرده است» و ایالات متحده «هیچ همکاری نظامی» با ایران در مبارزه علیه گروه خلافت اسلامی نخواهد داشت.

به گفته او، آمریکا اطلاعات خود درباره گروه خلافت اسلامی را با ایران به اشتراک نخواهد گذاشت، اما در این باره گفت‌وگوهایی در حاشیه مذاکرات هسته‌ای انجام شده که ناظر به منافع آنها بوده است.

این اظهارات همزمان با واکنش جان بینر، رییس مجلس نمایندگان آمریکا در رابطه با گزارش وال استریت جورنال بیان شده است.

آقای بینر در این باره اظهار داشت که او به رهبران ایران اعتماد ندارد و معتقد نیست که ایالات متحده نیازی به حضور ایران در کمپین مبارزه علیه گروه خلافت اسلامی داشته باشد.

وی همچنین درباره مذاکرات هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران نیز ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات جدی باشد. با این حال آقای بینر گفته که در این زمینه هم تردیدهایی دارد.

این در حالی است که باراک اوباما روز چهارشنبه از ارائه طرحی به ایران سخن گفت که تهران بر اساس آن می‌تواند نیازهای خود به انرژی را تامین می‌کند، طرحی که آمریکا آن را به منظور دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با ایران تهیه کرده است.

farda,rafdio

 

www.youtube.com/watch?v=i0M6n8ARaMU&feature=youtu.be


________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد