مقاله

 

 

تاریخ انتشار:10.01.2015


نگاهی چند جانبه به ماجرای حمله تروریستی "اسلامیها" در فرانسه

 سعید صالحی نیا



نوشته شده به تاریخ 20 دی 1393
Salehinia@aol.com
9 ژانویه 2015
مقدمه:


متعاقب حمله تروریستی "اسلامیها" در پاریس، که مشخص شد توسط دو گروه دو نفره بطور همزمان انجام شد و احتمالا ماهها سازماندهی شاخه یمن القاعده پشت سرش بود، فعالین سیاسی و فرهنگی و مدیای سراسر دنیا در این مورد موضع گرفتند . دیدگاههای متضاد و متفاوتی در مورد این حادثه که گفته می شود یک بدل مشابه حمله به برجهای دوقلوی امریکا از جهت سیاسی بوده ارائه شده و هنوز هم ارائه می شود.


برخی از موضع دفاع از آزادی بیان و حمایت از نشریه شارلی ابدو به این ماجرا نگاه می کنند و حمله "اسلامیها" را از زوایه تناقض و دشمنی جریانات اسلام سیاسی با بیان آزاد ، مورد بررسی قرار می دهند که البته موضعی اصولی است ولی ناکامل.

برخی دیگر، دنبال ساختن تئوری توطئه دیگری هستند که طی آن، خود حکومتهای "امپریالیستی" پشت این قضیه هستند و این تاتری است که قرار است متعاقبش صحنه های دیگری اتفاق بیفتد.


گروهی دیگر، تاکیید می کنند که حکومتهای "امپریالیستی غرب" بیشتر جنایت کرده اند و حامیان آزادی بیان را به "لیبرالیزم و راست روی محکوم می کنند!


اینست که بحث و جدل سر این ماجرا مثل سایر موضوعات به محلی برای درگیری گرایشات سیاسی و فرهنگی متضاد در جامعه تبدیل شده و از این نظر ، طبیعی هم هست که اینگونه باشد.


در این مقاله کوتاه، من تلاش می کنم با متد چند جانبه گرا به این ماجرا نگاهی بیندازم. برتری این متد اینست که بر اساس این فرض استوار است که پیدایش و رشد یک پدیده ، هرگز به یک عامل یا علت بسته نیست. راه حلها و متد برخورد به آن پدیده هم طبعا راه حلهای چند جانبه خواهند بود. این متد هم اکنون در علم دنبال می شود و علوم بسوی تلفیق گرایش می یابند تا بتوانند تصویری کاملتر و همه جانبه تر از پدیده ها و علتهاشان ارائه دهند و نهایتا یک "حقیقت چند جانبه" در ذهنیت اجتماعی شکل یابد :

(1)خلاصه داستان حمله اخیر تروریستی در فرانسه:

داستان در ورژن مطبوعاتیش این است که طی دو روز اخیر دو حمله که ابتدا جدا فرض می شد در شهر پاریس اتفاق افتاد.یک حمله توسط دو برادر بنامهای رشید و سعید کواچی به دفتر نشریه شارلی ابدو که منجر به کشته شدن ده نویسنده و هیئت تحریره آن منجمله سردبیر آن شد و دیگری حمله به دو پلیس توسط یک مرد (کولیبالی) و زن(بومدین) که بعدا مشخص شد این 4 نفر هم را می شناختند و روشنتر شد که حداقل تماسهائی با شاخه القاعده در یمن داشتند.


متعاقب حمله اولیه این دو گروه، هردو از دست پلیس گریختند .یک گروه (گروه برادران کواچی) به کارگاه چاپخانه گریختند و انجا ابتدا گروکان گرفتند و بعد توسط پبیس کشته شدند و گروگان انها آزاد شد. گروه دیگرهم گریخت و جناب کولیبالی به فروشگاهی حمله کرد و 4 گروگان را کشت و بعد توسط پلیس فرانسه کشته شد.گفته می شود دوست دختر ایشان همچنان فراریست.


متعاقب این واقعه تظاهرات بزرگی در پاریس در حمایت از قربانیان تروریزم اسلامی آغاز گردید و قرار است تظاهرات وسیعتری در روز یکشنبه این هفته به دعوت جناب هولاند (رئیس جمهور منتخب حزب سوسیالیست فرانسه از سال 2012) برای نشان دادن "اتحاد مردم فرانسه" انجام شود. از سوی دیگر امروز بعد از حدود 48 ساعت، گروه القاعده در یمن (که از سازمانیافته ترین شاخه های القاعده است) رسما مسئولیت این جملات را به عهده گرفت.


مدیای حاکم بر کشورهای غربی ، خصوصا مدیای آمریکا این روزها شب و روزشان شده ارائه "گزارشات ویژه" در این موضوع . عموما هدف اینست که این حمله تروریستی را محکوم کنند و حداکثر بحث "آزادی بیان" و ارتباط این دو حمله با القاعده را برجسته کنند. بنظر می رسد تلاشی سیستماتیک در جریانست که مثل داستان داعش صحنه سازی خاصی پیش برود.

(2)موضوع آزادی بیان و دشمنی نیروهای اسلام سیاسی با آزادی بیان و جهاد مقدس بر علیه غرب و دستاوردهایش:

تاریخا تاریخ اسلام از همان ابتدا با عدم تحمل مخالف و کشتار مخالف گره خورده.محمد دستور قتل مخالفین خود را در مدینه صادر کرد از جمله شعرائی که او را هجو می کردند (طبق تایید تاریخ طبری).. نشریه شارلی ابدو (2) که یک نشریه چپ و ضد مذهب است نزدیک به 50 سال در حال انتشار در فرانسه است و هدفش انتشار کاریکاتورها و مباحث انتقادی بر علیه مذاهب و شخصیتهای سیاسی عموما از دیدگاه طنز است. مدتها مورد حمله اسلامیهای ساکن فرانسه بوده و به دفترش حمله شده .


حمله اخیر اسلامیها و کشتار ده نفر از نویسندگان و کارکنان این نشریه ، یک عمل برنامه ریزی شده در ادامه زنچیره حملات قبلی است.این حمله احتمالا چند سالیست طرح شده بود و انجام آن به این تاریخ کشیده شد. حمله ای جنایتکارانه و بربریتی مشخص بر علیه قلم و آزادی بیان که به حق باید محکوم شود و ریشه های آن بررسی شود. ایستادن در کنار آزادی بیان بخشی از حمایت از تمدن و انسانگرائی معاصر است که در دوران اخیر مورد تهاجم همه جانبه بربریتی مذهبی قرار گرفته.


هیچگونه اما و اگری هم در این موضوع قابل قبول نیست.آزادی بیان ، اعم از اینکه فرد یا گروهی چه بگوید، باید محترم شمرده شود. همین حق را حتی در مدیا ی حاکم بر غرب خصوصا امریکا زیر سوال می برند و مردم را به "احترام به مذاهب" و خودسانسوری دعوت می کنند!
از سوی بخشی از "چپ" هم آزادی بیان را طبق معمول "موضوعی فرعی " و بورژوائی می نامند و در کنار تروریستهای اسلامی می ایستند! اینها باید افشا شوند و دفاع از آزادی بیان تبلیغ و ترویج شود.جامعه آزاد یعنی جامعه ای که آزادی بیان مخالف را محترم بشناسد .حتی وقتی مخالف در اقلیت باشد یا اشتباه کند! حتی وقتی مخالف ضد اعتقاد اکثریت جامعه باشد.

(2)استفاده سیاسی حکومتهای غرب و حکومت امریکا از این حمله تروریستی:

از واقعه حمله تروریستی اسلامیها در فرانسه طبعا حکومتها و طبقات حاکمه نهایت استفاده را خواهند کرد.همانطور که از حمله تروریستی به برجهای دوقلوی نیویورک حکومت امریکا برای تهاجم سراسری به خاورمیانه استفاده "بهینه" کرد و گروعی را واداشت بگویند که اصلا این حمله ذر خود امریکا طرح شده! من شخصا فکر می کنم که استفاده کردن حکومتهای غربی از شرایط را باید از عامل وقایع بودن انها جدا کرد. بدون وجود بستر مادی ، حکومتهای غربی و عواملشان نمی توانند صحنه سازی کنند. تئوری توطئه را باید اینجوری فهمید که بر بستر شرایط این حکومتها حتما بار خود را می بندند و در این کار بسیار ماهر شده اند.


از هم اکنون تلاشها برای تقویت همکاریهای اطلاعاتی بین حکومت امریکا و فرانسه و اروپا در جریانست. حکومت فرانسه بعنوان طلایه دار "اروپای مشترک" تاریخا تلاش داشته از سیاستهای حکومت امریکا فاصله بگیرد اما الان این واقعه اینها را به هم نزدیکتر کرده و نزدیکتر خواهد کرد.


از سوی دیگر، حکومت فرانسه از ایت واقعه استفاده می کند که خد را ناحی جامعه معرفی کند و مخالفتها را با خودش جهت دهد.همین الان هم رئیس جمهور حاکمیت فرانسه فراخوان "اتحاد " حول فرانسه داده! در حالیکه جامعه فرانسه مثل سایر جوامع غربی غرق بحرانهای اقتصادی و توسعه فقر و تضادهای رو به رشد است.این مائده بزرگی است برای این حاکمان!

(3)رشد رقابت جریانات بین المللی تروریستی اسلام سیاسی:

رشد سرطانی داعش در منطقه خاورمیانه در طی دوران اخیر و ایجاد کشوری در منطقه خاورمیانه توسط این فرقه، سایر شاخه های تروریزم اسلامی را به تقلا واداشته.القاعده که تا همین چند سال پیش شاخه های سرطانیش را از پاکستان به سایر کشورها منتقل کرده بود و رهبرانش یکی یکی توسط حکومت امریکا ترور می شدند ، سرانجام در یمن به سطح پایدارتری سازمان یافته . انشعاب از این سازمان تروریستی به گروه داعش ضربه سختی به اعتبار القاعده زد و جریان یارگیری و عضو گیری و گرفتن کمکهای مالی جهانی را مشکل کرد.


در این کانتکس مهم بود که القاعده ، "خودی" نشان دهد و اظهار وجودی در سطج جهانی بکند تا مشتریانش بدانند که نمرده و روی پاست! این حرکت تروریستی از سوی این شاخه اسلام سیاسی سازمان یافته برای جلب افکار برای چنگ اندازی به صحنه جمعیت مسلمان اروپا که طبق برخی آمار ، بیش از یک در صدش حامی این گرایشات است! یک در صدی که اگر در ملیونها ملیون مسلمان ساکن اروپا ضرب شود ، از لشگری ارتجاعی در قلب اروپا خبر می دهد که سیاست اروپا را هم به خظر می اندازد!

(4)یارگیری از توده حاشیه ای و لمپن ساکن اروپا برای جریانات تروریستی و "جنگ مقدس"

قبلا در مقاله ای (1) روی روانشناسی اجتماعی مغز شوئی و عضو گیری گروههای تروریستی اسلامی بحثهائی داشتم. چه در نمونه برادران بمب گذار بوستون و چه در مورد این تروریستهای فرانسوی ما شاه یک پاترن و پروفایل بسیار مشابه هستیم:
جوانانی عموما از نسل دوم یا سوم مهاجر به اروپا یا امریکا از طبقات پائین و حاشیه ای که در بستر رشد تبعیض نژادی و بحران اقتصادی سرمایه داری ناتوان بوده اند که در جامعه جذب شوند.عموما سابقه بزهکاری و استفاده از مواد مخدر دارند ، عموما توسط "امام های مساجد" جذب شده اند و تحویل شبکه های پیچیده اسلامی داده شده اند و سر از یمن و عراق و سوریه و افغانستان در آورده اند برای آموزشهای نظامی و عقیدتی و "تحول" یافته اند و آماده برای "شهادت در راه خدا"


فرانسه دارای بزرگترین جمعیت "مسلمان" در اروپای غربیست.نزدیک به 5 میلیون "مسلمان" در این کشور ساکن هستند که از کشورهای مختلف از جمله الجزیره و مرامش و تونس و ترکیه طی چند نسل به فرانسه جهت زندگی بهتر مهاجرت کرده اند و به رغم ادعاهای حکومتی جامعه نتوانسته اینها را جذب کند.طبق امار سال 2010 شانس یک مسلمان در فرانسه برای یافتن کار کمتر از 50 در صد شانس یک مسیحی است! بیکاری و حاشیه نشینی و زندگی در گتوهای مسلمان نشین و شورشهائی مثل شورش وسیع فرانسه در سال 2005 و دهه 80 و 90 نشان از رشد مبارزات جامعه "مسلمان" بر علیه نظام سرمایه داری فرانسه شده که در آن "خارجی" بنام "مسلمان" تحمل نمی شود و مرتب به حاشیه کشیده می شود.


مثل همیشه بحرانهای اقتصادی و فقر به نژاد پرستی می انجامد و جامعه "خارجی پذیر" را به "خارجی ستیز" تبدیل می کند.
در اخبار آمده که برادران کواچی ، در فرانسه بدنیا امدند و والدین انها زمانی که این برادران کودک بودند ، مرده اند و این دو یتیم توسط موسسات حمایت از کودکان بزرگ شده اند. یکی از این دو برادر سابقه زندان و خرید و فروش حشیش دارد و شغلش فروش پیتزا بوده و در سالهای اخیر از یک جوان دردسر ساز به جوانی "مومن" تغییر چهره داده! و بعد از اشنا شدن با "امام مسجدی در حومه پاریس تلاش کرده به عراق برود بمدت 18 ماه بخاطر تلاش برای رفتن به عراق و پیوستن به القاعده زندانی شده. گزارشات حاکیست که یکی از این دو برادر نهایتا موفق شده به یمن سفر کند و مهارتهای نظامی را یاد بگیرد و در یکی دو سال گذشته تحت رادار پلیس فرانسه هم بوده. همه این 4 تروریست ظاهرا نسل دومیهای الچزایری بوده اند که در جامعه فرانسه نتوانستند به زندگی متناسب دست یابند.


پایه طبقاتی لمپنیزم ، همین حاشیه نشینهائی هستند که توان جذب در جامعه را ندارند و "مومن شدن" یک راهست برای کسب هویت برای آنها و "مخالف نظام شدن" از زاویه اسلامی راهیست میانبر و آسان خصوصا اینکه منابع مالی نیروهای اسلامی هم به این بیکارها و فقیران خوب می سازد!

(5)بستر رشد مبازات طبقاتی در اروپا و جهان غرب:

در لایه دیگر، رشد تروریزم اسلامی را باید در بستر بحران جهانی سرمایه داری و بی افقیش دید. نظام حمایت دولتی در اروپا در حال سقوط است و حمایتهای دولتی از جامعه برداشته می شود.بیمه های مجانی تحصیلات مجانی و مسکن با قیمت بسیار ازران و سوبسیدها در اروپا برداشته می شوند و جوامع اروپا ئی دچار معضل بیکاری گسترده شده اند.جامعه سرمایه داری دارد به اخراجهای وسیع دست می زند و سطح حقوقها را پائین می آورد.همین رئیس جمهور "سوسیالیست" فرانسه از ظلایه داران تصویب قوانین ضد کار در فرانسه و اجازه به سرمایه داران برای اخراجهای وسیع و کاهش دستمزدهاست!


طبیعتا در این شرایط اولین لایه نیروی کار که ضربه می بیند بخش غیر ماهر و مهاجر جامعه است و عروج نژاد پرستی که خارجیها را عامل بدبختی و بیکاری و فقر معرفی می کند. این بستر مادی رشد اسلام سیاسی و عضو گیری تروریزم جهانی شده اسلامیست از میان "مسلمانان" اروپا! حکومتها و طبقات حاکم هم در این میان گیر هستند.هم می خواهند این نیروی مار ارزان بماند تا بشود بیشتر به طبقه کارگر فشار آورد و هم زمان بحرانها این "خارجیها" متهم شوند به ایجاد فقر و بیکاری! و عامل اصلی فراموش شود که سرمایه داریست و نظم کثیف آن!

(6)راه حل وضع موجود:

در این مقاله کوتاه به برخی از عوامل تولید صحنه های اخیر اشاره کردم.این بحث را می شود از جهات مختلف روانشناسی اجتماعی ، جامعه شناسی و اقتصاد و تاریخ بررسی کرد و عمیق کرد. سوال اینست که چه باید کرد؟ طبعا نوشتن و آگاه گری شروع کار است.گسترش مناظره های اجتماعی و ایجاد کانسنوس سر مسائل اجتماعی ، سازماندهی جنبشهای دفاع از آزادی بدون قید و شرط بیان و اقشای ایدئولوژیهای ضد آزادی چه مذهبی و چه ضد مذهبی! ، پیوند زدن چنبش ضد سرمایه داری به جنبشهای ضد تبعیض نژادی و دفاع از اقلیتها در اروپا و رشد دیالوگ اجتماعی حول نقد مذهب. چپ جامعه باید در این صحنه ها حرکت کند و در همه لایه ها فکر ارائه دهد، راه حل بیابد و قانع کند و سازمان دهد.تحزب سیاسی چپ در لایه دیگر ابزار متمرکز کردن جنبشهای اجتماعی به سطح سیاسی و تاثیر گذاری نهائی است برای کسب قدرت سیاسی و خلع نظام سرمایه داری.


بحران سرمایه داری معاصر در حال رشد است و عروج جنبشهای تروریستی اسلامی یا نژاد پرست تنها یکی از علائم آنست انست.رشد جنگهای نیابتی مثل انچه در عراق و سوریه در جریانست و برنامه گسترش ان در ایران هم ریخته شده. اینها در عین حال زنگ جطریست برای فعالین آزادیخواه برابری طلب و چپ . نبود الترناتیو چپ جوانها و ناراضیها را به سمت "اپوزسیونهای ارتجاعی " مثل فرقه های اسلامی می کشد.


منابع دیگر:
(1)دعوت به "جنگ مقدس"، نگاهی به متدهای روانی جلب هوادار فرقه داعش و آینده اش
http://monazere-siasi.com/مقالات-پزشکی/698-دعوت-به-جنگ-مقدس-،-نگاهی-به-متدهای-روانی-جلب-هوادار-فرقه-داعش-و-آینده-اش
(2)منابع در موضوع حمله اخیر تروریستی "اسلامیها" در فرانسه:
هفته نامه شارلی ابدو: هفته نامه ای استثنایی
https://www.youtube.com/watch?v=wIcVrsBctOM
http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Hebdo
گزارش جریان درگیری و کشتن عوامل تروریستی اسلامی اخیر در فرانسه
http://www.theguardian.com/world/live/2015/jan/09/charlie-hebdo-manhunt-kouachi-terrorist-links-live-updates
فرانسیس هولاند (رئیس جمهوری فرانسه)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Hollande
مختصری در مورد "برادران تروریست"(شریف و سعید کواچی)
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2900941/Who-Charlie-Hebdo-gunmen-Islamic-fanatics-claimed-Al-Qaeda-Yemen-shooting-12-dead.html
وضعیت "مسلمانها" در فرانسه
http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_France
 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد