مقاله

 

 

تاریخ انتشار:01.06.2015

نگاهی ساده تر !

hoshyaresmaeil@live.com

 

در مطلب قبلی به موضوع تشکیل آلترناتیو بعدی اشاره کردم . نهاد سکولاردموکراسی یا همان سکولاریسم نو سابق ، در اقدامی همینطوری چهره های سیاسی متنوعی را به کنگره سوم خودش دعوت کرده است تا آلترناتیو بعدی را شکل دهد . اسماعیل نوری علا در مطلبی صراحتا به این موضوع اشاره کرد که هدف فقط چند سخنرانی الکی نیست ، بلکه و شاید نهاد آلترناتيو نيز عاقبت از دلش زاده بشود . در مطلبی تحت عنوان "دعوت سکولاردموکراتها به کنگره" اشاراتی کردم . و اینک ادامه داستان !

 

 

در میان اسامی دعوت شدگان ، اعضای مجاهدین خلق و شورای سلطنت خودشان مدعی هستند و آلترناتیو خودشان را دارند . ( خوبی یا بدی این آلترناتیوها موضوع بحث نیست . ) مجاهدین ، شورای ملی خودشان را از 30 سال پیش دارند . رضا پهلوی هم آلترناتیو یا شورای خودش را در سال 2013 تشکل داد . تشکلی خیلی ملی که هم شاهزاده و هم پرچم تاجدار دارد ! بنابراین دریک نگاه ساده میشود حدس زد که اعضای مربوط به این 2 تشکل و مثلا آلترناتیو نخواهند آمد ، چون لاجرم حضورشان به معنی پذیرفتن هژمونی سیاسی تشکل جدید است . مغز متفکر چنین دعوت کننده ای ، خودش یا خودشان هم یحتمل میدانند که از این 2 تشکل کسی نمیآید و حتی برایشان مهم نیست بیایند یا نیایند . اما مهم است تا به ذهن مخاطب القاء کنند ، که تشکل مربوطه ظرفیتی وعملکردی فراگروهی دارد یا میتواند کاملا "ملی" عمل کند هدف اصلی همین القاء به ذهن است ! البته تشکلهای مجاهدین وسلطنت هم واژه شورا و هم ملی دارند !

 

 

بقیه اسامی مربوط به نیروهای چپ و اصلاح طلبان حکومتی خارج از ایران هستند . نیروهای چپ خودشان نمیتوانند آلترناتیو باشند و یا داشته باشند و در صورت ایجاد یک تشکل مستقل هم از موضع اجتماعی و کسب قدرت سیاسی تهدیدی نیستند ونهایتا باید با دیگران ائتلاف سیاسی کنند . ولی به لحاظ آماری تعیین کننده خواهند بود ، حالا بستگی دارد که هر کدامشان برای ائتلاف ، چه چیزی انتخاب میکنند ؟

 

 

بعد از مجاهدین و سلطنت ، نفرات باقی مانده که به نام دعوت شده اند غالبا مربوط به اصلاح طلبان حکومتی خارج از ایران هستند . ستون فقرات و اصلی ترین نفرات چنین نهادی و آلترناتیوی ( اگر شکل بگیرد ) مربوط به همین اصلاح طلبان میشود . پس این آلترناتیو اصلاح طلبان حکومتی هم اگر شکل بگیرد آنوقت رقابت اصلی بین این 3 تشکل خواهد بود . این آلترناتیو فرضی، تشکلهای قبلی را به رسمییت نمیشناسد و اعضای آنها را به اسم انفرادی دعوت میکند ، تا خودش را تثبیت کند یا بقبولاند و بعد ، محور اصلی سیاسی همه نیروهای موجود شود یعنی همان کعبه سیاسی که همه نیروها دورش طواف باید کنند . کاری که گنجی میخواست به تنهایی انجام دهد و خودش را گاندی ایرانی معرفی کرد ، حالا سکولاردموکراتها میخواهند به صورت جمعی انجام دهند ! تناقض چنین تشکلی فرضی این است که یا باید سکولارها هم در باورهای خودشان اصلاح طلب شوند و یا اصلاح طلبان حکومتی هم سکولار دموکرات ! فرض اولی واقعی تر است . مگر اینکه باور کنیم که همزمان مسلمان رحمانی میتواند سکولار هم باشد و یا تشکلی که بالای 90 درصد مصالح آن را مسلمان رحمانی تشکیل میدهد ، ولی درعمل سکولار راه میرود !؟

 

 

جریان سلطنت یا رضا پهلوی صرفا با نگاه قدرت سیاسی ، امکان ائتلاف با هرکسی را دارد. خودشان کاریزما و قدرت سیاسی مستقلی ندارند . این آلترناتیو سلطنتی عملا نشان داد که با اصلح طلبان حکومتی بیشترین وجوه مشترک یا نزدیکی را دارد . نقطه ضعف مشترک این 2 جریان ( سلطنت پهلوی و اصلاح طلبان حکومتی ) نداشتن چهره ای کاریزماتیک است تا توان کار جمعی را داشته باشد . سکولاردموکراسی با یک پُلتیک میخواهدهمین خلاء را پرکند. فقط مشکلشان این است که خودشان هم خالی هستند وباید توسط دیگران پر شوند. چهره کاریزما که توان عملی جمع کردن هم داشته باشد ، مثل بختیار یا منصور حکمت و یا مسعود رجوی...در حال حاضر موجود نیست . به جز منصور حکمت که با بیماری فوت کرد ، بختیار به تیغ آشکار حکومت اسلامی گرفتار شد و مسعود رجوی اسیر کمند نظم نوین شده است . داشتن کاریزمای سیاسی هم دلایل علمی خودش را داردکه موضوع این بحث نیست و ربطی به خوبی یا بدی افراد ندارد . فقط جهت یادآوری میگویم که کاریزمای سیاسی نان سنگگ نیست که در سفره هر خُل و چلی ، تکه ای پیدا شود !

 

 

نتیجه : با توجه به سرعت تحولات سیاسی، با توجه به تحقق مسیر جام زهر و استحاله حکومت اسلامی ، با توجه به نظر مثبت خود حکومت ابتدا به اصلاح طلبان سیستم خودش در خارج از ایران ، نهایتا اصلاح طلبان حکومتی خارج از ایران توسط خود حکومت اسلامی ایران ( در تابلوی استحاله و خوردن جام زهر ) سازماندهی میشوند وبقیه نیروها را به همین صفت پشت سر خودشان شاید به صف کنند . به جز تابلوی استحاله و خوردن جام زهر، ودر تابلوی جنگ و سرنگونی حکومت....آنوقت تمام نگاهها به جریان مجاهدین خلق معطوف خواهد شد .

 

 

 

 

اسماعیل هوشیار

01.06.2015

 

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد