مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 09.09.2014

اوباما: حکومت اسلامی ایران برای نخستین بار مشکل کشورهای سنی منطقه نیست !


رئیس جمهور آمریکا در آستانه معرفی استراتژی خود برای مقابله با "دولت اسلامی" گفت ایران اکنون به عنوان مشکل کشورهای سنی منطقه مطرح نیست. یک سناتور آمریکایی از "پیشنهاد همکاری ایران" برای مقابله با "داعش" استقبال کرد
. هاشمی رفسنجانی هم صراحتا تاکید کرد : همکاری علیه داعش با دولت آمریکا غیرممکن نیست . دولت آمریکا فقط باید صداقت داشته باشد !b>



رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما، امروز یکشنبه (۷ سپتامبر / ۱۶ شهریور) در مصاحبه‌ای با فرستنده تلویزیونی NBC درباره استراتژی خود برای مقابله با تروریست‌های "دولت‌اسلامی" (داعش) شرکت کرد.
او در این مصاحبه گفت در حال حاضر کاملا به روشنی می‌توان دید که برای نخستین بار در منطقه خاورمیانه این ایران نیست که به عنوان مشکل کشورهای سنی متحد آمریکا مطرح است.

 


اوباما افزود که مشکل خاورمیانه در حال حاضر مشکل قرار گرفتن شیعیان و سنی‌ها در برابر هم نیست. او گفت که آمریکا در مبارزه با "دولت اسلامی" از کشورهای سنی چون عربستان سعودی، اردن، امارات متحده عربی و ترکیه کمک خواهد گرفت.
رئیس جمهور آمریکا قرار است استراتژی خود علیه گروه "دولت اسلامی" را روز چهارشنبه (۱۰ سپتامبر / ۱۹ شهریور) معرفی کند. اوباما اعلام کرد قصد دارد با معرفی این استراتژی شیوه عملکرد دولت آمریکا را تشریح کند.


اوباما گفت: «من می‌خواهم که مردم بفهمند چه خطری وجود دارد و ما چگونه با آن مقابله خواهیم کرد.» او افزود: «همچنین توضیح خواهم داد که ما چه کار نخواهیم کرد.»

 

هنری کسینجر نظر دیگری دارد ! هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق و نظریه پرداز آمریکایی روابط بین الملل ، روز گذشته در یک مصاحبه رادیویی ایران را مشکلی بزرگ تر از داعش برای آمریکا دانست.

 

به گزارش هافینگتون پست کسینجر در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا (NPR) با اشاره به جایگاه تاریخی حکومت اسلامی ایران و نفوذ این کشوردر منطقه خاورمیانه ایران را مستعد ترین کشور منطقه برای ایجاد هژمونی و تشکیل یک امپراتوری قوی در خاورمیانه دانست.

کسینجر با اشاره به اینکه نقشه خاورمیانه در حال تغییر است و مرزهای کنونی که ماحصل سال های پس از فروپاشی عثمانی و جنگ اول جهانی (1919-1920) در حال از بین رفتن است، افزود: این مساله از منظر استراتژیک یک فرصت بی نظیر در اختیار ایران قرار داده است. من ایران را مشکل بزرگ تری از داعش می دانم. داعش گروهی متشکل از ماجراجویان نظامی با یک ایدئولوژی تهاجمی است. داعش اگر بخواهد تبدیل به یک واقعیت دائمی استراتژیک شود باید سرزمین های بیشتری را تحت سلطه خود گرفته و آنها را حفظ کند. از نظر من مقابله با گروهی چون داعش بسیار قابل کنترل تر از درگیری با کشوری چون ایران است.

کسینجر تاکید کرد در شرایط کنونی یک محور شیعه از ایران تا بغداد و سوریه و از آنجا تا جنوب لبنان و مرزهای مدیترانه کشیده شده است که این مساله در شرایط کنونی که مرزهای سیاسی سابق خاورمیانه در حال فرسایش است ، امکان تشکیل به گفته او یک "امپراتوری " را به ایران در منطقه خاورمیانه می دهد.

او درباره بحران روسیه و اوکراین نیز گفت غرب و روسیه دیدگاه های متفاوتی درباره اوکراین دارند و روسیه اوکراین را جزئی از میراث تاریخی خود می داند.

از این رو کسینجر توصیه کرد بهترین راه حل برای حل بحران اوکراین تبدیل این کشور به یک فنلاند و یا اتریش است به نحوی که به جای اینکه غرب بخواهد از اوکراین به عنوان یک پاسگاه مرزی استفاده کند این کشور تبدیل به پلی بین روسیه و غرب شود.

کسینجر درباره احتمال نامزدی هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا از حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نیز گفت : او یک دوست خوب است و فکر می کنم رییس جمهور خوبی هم باشد . اما نامزدی او مرا در معذوریت قرار خواهد داد چون من (مثل همیشه) از جمهوریخواهان حمایت خواهم کرد.

 


بمباران مواضع "دولت اسلامی" توسط آمریکا و سوریه


نیروی هوایی آمریکا و ارتش سوریه همزمان مواضع گروه "دولت اسلامی" را بمباران کردند. ارتش سوریه امروز یکشنبه به حمله‌های هوایی خود علیه مواضع "دولت اسلامی" در شمال شرقی این کشور ادامه داد.


به گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه، ارتش سوریه به شهرهای "رقه" و "دیر الزور" حمله کرده است. خبری درباره تعداد کشتگان در دست نیست. روز شنبه (۶ سپتامبر) دست کم ۳۱ نفر در پی بمباران شهر "رقه" کشته شدند. پانزده تن از آنان از اعضای گروه "دولت اسلامی" بودند.


به گزارش روزنامه آلمانی "فوکوس"، شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" چندین شهروند خارجی از جمله دو آلمانی را گروگان گرفته‌اند. این روزنامهمی‌نویسد، گروگان‌ها اعضای سابق گروه اسلام‌گرای "سلفی" هستند که پس از مشاهده جنایت‌های بیرحمانه تروریست‌‌های "دولت اسلامی" می‌خواسته‌اند به کشورهای خود بازگردند.


شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" در این میان بخش‌های وسیعی از شمال عراق و نیز مناطقی از سوریه را در دست کنترل دارند. این گروه اسلام‌گرای افراطی در مناطق زیر کنترل خود با بیرحمی تمام حاکمیت‌اش را برقرار می‌کند.

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد