مقاله

 

 

تاریخ انتشار:02.11.2014

پایان انقلاب ایران


هفته نامه اکونوميست چاپ لندن، در تازه ترين شماره خود، مقاله مشروحی با عنوان « انقلاب پايان يافت» توافق احتمالی اتمی با آمريکا و ساير قدرت های بزرگ را به منزله امکان بازگشت ايران به جامعه جهانی تلقی کرده است.

هفته نامه انگليسی می گويد در ايران، به نام انقلاب، «کارهای وحشتناکی» صورت گرفته و شهروندان بسياری در به چالش کشيدن آشکار رهبران انقلاب، به زندان افتاده و شکنجه شده اند.

اکونوميست در پايان مقاله طولانی خود با اشاره به گفته حسن روحانی، رئيس جمهور ايران، مبنی بر اينکه بايد به رقابت ها و مداخله های ناسالم که موجب افزايش خشونت می شود، پايان داد، پرسيده است آيا او در اين گفته صادق است و آيا ساير اعضای هيات حاکمه جمهوری اسلامی با او هم رای هستند؟

گزارش اکونوميست در مورد بازگشت ايران به جامعه جهانی در حالی مطرح می شود که روزنامه آمريکايی وال استريت جورنال گزارش داده شرکت اپل در حال انجام گفت‌وگوهای مقدماتی با تهران است تا «در صورت رفع تحريم‌های بين‌المللی» امکان فروش رسمی محصولات خود را در ايران پيدا کند.

شرکت‌های آمريکايی از سال ۱۳۵۸ که دانشجويان موسوم به «پيرو خط امام» با حمله به سفارت ايالات متحده در تهران، پرسنل و ديپلمات‌های اين کشور را برای ۴۴۴ روز گروگان گرفتند، توسط دولت آمريکا از حضور گسترده در بازارهای ايران منع شدند.

تحريم‌های بين‌المللی عليه ايران در سال‌های اخير و به دنبال اصرار جمهوری اسلامی بر ادامه برنامه اتمی جنجالی خود گسترده‌تر نيز شد و بسياری از شرکت‌های بزرگ بين‌المللی را از حضور در بازارهای ايران منع کرد.

ايران و گروه ۱+۵ برای دستيابی به توافق جامع اتمی تا روز سوم آذر مهلت دارند و در فاصله باقی‌مانده، مذاکرات به‌طور فشرده‌ ای در حال انجام است.

چشم‌انداز اين مذاکرات مشخص نيست و در اين حال يکی از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای و نيز رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران تاکيد کرده‌اند که غرب بايد تحريم‌ها عليه تهران را يک‌جا لغو کند تا راه برای توافق هموار شود.

farda,radio

وزیران خارجه ایران و آمریکا در پایتخت عمان با هم «دیدار می‌کنند»


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که جان کری وزیر خارجه ایالات متحده در روزهای ۹ و ۱۰ نوامبر (۱۸ و ۱۹آبان) در مسقط پایتخت عمان با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی‌اش دیدار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری‌ فرانسه و رویترز، کا‌ترین اشتون مسوول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز به نمایندگی از گروه ۱+۵ در این مذاکرات حضور خواهد داشت.

عمان در سال‌های اخیر میزبان ملاقات‌های محرمانه میان مقام‌های بلندپایه ایرانی و آمریکایی بوده است تا یخ روابط میان دو کشور را بشکنند. مذاکرات محرمانه میان طرفین به حصول توافقنامه موقت ژنو در سوم آذر پارسال انجامید.

دیدار جان کری و محمد جواد ظریف در حالی صورت می‌گیرد که تنها سه هفته به پایان توافق موقت ژنو درباره برنامه هسته‌ای تهران باقی مانده است. ایران و شش قدرت جهانی باید در این فرصت، مذاکرات خود را برای دستیابی به توافق نهایی و جامع به سرانجام برسانند.

غرب بار‌ها ایران را متهم کرده است که در پوشش فعالیت‌های هسته‌ایش به دنبال دستیابی به دانش ساخت سلاح اتمی است. تهران این ادعا را رد کرده و می‌گوید که ماهیت برنامه هسته‌ایش صلح آمیز است.

جان کری پیشتر هشدار داده بود که هفته‌های پیش رو نشان خواهد داد آیا جمهوری اسلامی واقعا آماده اتخاذ تصمیمات دشوار است تا ابهامات مربوط به برنامه هسته‌ایش را رفع کرده و راه را برای لغو تحریم‌های بین‌المللی باز کند.

وی با بیان اینکه هدف از مذاکرات هسته‌ای، بستن تمام راه‌های دستیابی ایران به بمب اتمی است، اظهار داشت: «ایران برای دستیابی به بمب چهار راه پیش رو دارد: تاسیسات مخفی به نام فردو که در کوه پنهان شده است، تاسیسات غنی‌سازی نطنز که آشکار و غیرپنهان است، راکتور آب سنگین پلوتونیوم اراک و البته، فعالیت‌های پنهانی».

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری اتریش، قبل از دیدار کری و ظریف، مذاکره کنندگان ارشد گروه ۱+۵ روز هفتم نوامبر (۱۶ آبان)، بدون حضور ایران، در وین با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

ایران در زمینه تعداد سانتریفوژ‌ها، درجه غنی‌سازی اورانیوم و همچنین نحوه لغو تحریم‌های بین‌المللی اختلاف نظرهای جدی با شش قدرت جهانی دارد ولی طرفین امیدوارند که در سه هفته پیش رو بتوانند بر این مشکلات فائق آیند و به توافقی جامع برای حل و فصل ابهامات مربوط به برنامه اتمی ایران دست یابند.

بخشی از این ابهامات مربوط به آن بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران می‌شود که از نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی احتمالا دارای جنبه نظامی است و تهران باید در همکاری با آژانس، در این زمینه راستی آزمایی کند.

یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس، روز جمعه ۹ آبان در واشینگتن گفت که «پیشرفت ایران در زمینه اجرای تعهداتش ار تابستان امسال کند شده و دو اقدام عملی مهم که می‌بایست دو ماه پیش انجام می‌شد هنوز اجرا نشده است».

اشاره مدیرکل آژانس به موضوع «آزمایش‌ چاشنی‌های انفجاری» و «شبیه‌سازی کامپیوتری مرتبط با انفجار هسته‌ای» است که قرار بود ایران تا مردادماه امسال درباره آن‌ها شفاف‌سازی کند.
 


با آغاز ماه محرم رهبر جمهوری اسلامی هیئت‌های مذهبی را از سایر تشکل‌های مذهبی جدا دانسته است. وی گفته که چون امام حسین سکولار وجود ندارد هیئت‌های عزاداری هم نباید سکولار باشند و از اسلام سیاسی بپرهیزند.

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار‌ آیت‌الله خامنه‌ای به تشریح نظر او درباره ویژگی‌های هیئت‌های مذهبی پراخته و نخستین ویژگی‌ این هیات‌ها را تشکیل آنان توسط مردم علاقه‌مند به اسلام و ائمه‌ی طاهرین بر شمرده است.

به گفته وی، تأمین هزینه‌های هیئت‌ها توسط مردم ویژگی دوم آن‌هاست و دستگاه‌های دولتی و حکومتی نقشی در این راستا ندارند و در عین حال سه عنصر "مردم"، "روحانیت" و "مداح" در این هیئت‌ها جمع شده‌اند.

«اسلام خون دادن است»

خامنه‌ای در جمع اعضای ستاد مرکزی هیئت رزمندگان اسلام یاد آور شده است: «هیئت‌ها نمی‌توانند سکولار باشند؛ هیئتِ امام حسینِ سکولار ما نداریم! هرکس علاقه‌‌مند به امام حسین است، یعنی علاقه‌‌مند به اسلام سیاسی است، اسلام مجاهد است، اسلام مقاتله است، اسلام خون دادن است، اسلام جان دادن است؛ معنای اعتقاد به امام حسین این است. این‌که آدم در یک مجلس روضه یا هیئت عزاداری مراقب باشد که مبادا وارد مباحث اسلام سیاسی بشود، این غلط است. هیئت این نیست که به سیاست کاری نداشته باشد.»

خامنه‌ای معتقد است هیئت‌های مذهبی در طول تاریخ به‌خصوص در طول تاریخ تشیع در ایران، عامل اصلی گسترش فرهنگ اسلامی در بین مردم و نهادینه کردن آن بوده‌اند.
علی خامنه‌ای: اسلام مقاتله است، اسلام جان دادن و خون دادن است. هرکس به امام حسین علاقمند است یعنی علاقمند به اسلام سیاسی است

علی خامنه‌ای: اسلام مقاتله است، اسلام جان دادن و خون دادن است. هرکس به امام حسین علاقمند است یعنی علاقمند به اسلام سیاسی است

رهبر جمهوری اسلامی گفت: «ما مسلمان‌ها و به‌خصوص ما شیعیان، امتیازی داریم که دیگر ملیت‌ها و ادیان این امتیاز را به قدر ما ندارند و آن عبارت است از اجتماعات دینی که به شکل روبه‌رو، چهره به چهره، نفس به نفس تشکیل می‌شود. این موضوع را در جاهای دیگر دنیا و در ادیان دیگر کمتر می‌شود پیدا کرد

dw


________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد