مقاله

 

 

تاریخ انتشار : 23.10.2015

'آمریکا جهان را با مساله هسته‌ای ایران فریب داد'

به نوشته بی بی سی فارسی رئیس جمهور روسیه، در نشست اختتامیه کنفرانسی با موضوع صلح گفت: "فکرش را بکنید که اگر تروریست‌ها بتوانند دمشق یا بغداد را بگیرند عملا قدرت رسمی پیدا می‌کنند. جامعه بین‌الملل باید متوجه باشد که با چه چیزی مواجه است: دشمن تمدن، انسانیت و فرهنگ."


او گفت در برخورد با "تروریست‌ها" نباید آنها را به گروه‌های میانه‌رو و تندرو تقسیم کرد.


آقای پوتین گفت اقدامات نظامی روسیه در سوریه به حکومت بشار اسد کمک می‌کند که شرایط را برای آغاز روندی سیاسی برای پایان دادن به جنگ داخلی فراهم کند.


'آمریکا جهان را با مساله هسته‌ای ایران فریب داد'


او در بخش دیگری از صحبت‌هایش از ادامه برنامه دفاع ضدموشکی آمریکا در شرق اروپا انتقاد کرد.


ولادیمیر پوتین گفت آمریکا با استفاده از تهدید ادعایی موشک‌های هسته‌ای ایران، پیمان محدودیت موشک‌های ضدموشک را نقض کرد و برنامه ضد موشکی خود را در شرق اروپا توسعه داد.


او گفت با وجود اینکه مساله هسته‌ای ایران حل شد، آمریکا همچنان برنامه ضدموشکی خود را دنبال می‌کند.


آقای پوتین با اشاره به آزمایش‌های اخیر سیستم ضدموشکی آمریکا گفت به این ترتیب این کشور با طرح تهدید هسته‌ای ایران، در عمل روسیه و بقیه جهان را فریب داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه،‌ گفته است بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، آماده است با گروههای مخالف که متعهد به گفتگو بوده و با گروه حکومت اسلامی مبارزه می کنند، وارد مذاکره شود.

ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در نشستی در شهر سوچی روسیه با اشاره به دیدار اخیرش با بشار اسد، گفته است که با رهبر سوریه درباره نیاز به دستیابی به راه حلی سیاسی برای برون رفت از بحران سوریه رایزنی کرده است.

درگیری ها در سوریه که ازحدود پنج سال پیش آغاز شد، تاکنون نزدیک ۲۵۰ هزار نفر کشته و چهار میلیون آواره برجای گذاشته است.

پوتین تا کجا اجازه دارد پیش برود؟

روزنامه نیویورک تایمز نوشت: روسیه در حال بهره برداری از سیاست فلج شده آمریکا در سوریه است. روسیه با تشدید فعالیت های نظامی خود در سوریه در پی تغییر چشم انداز راهبردی منطقه خاورمیانه است.

این منبع نوشت: روسیه دلایل خوبی برای رسیدن به اهداف خود دارد. روسیه از نظر نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک در سطحی پایین تر از آمریکا قرار دارد. اما دیگر موضوع قابلیت ها مطرح نیست بلکه موضوع اراده مطرح است. بر روی کاغذ، روسیه در موضعی نیست که بتواند هدایت اوضاع را در خاورمیانه به دست گیرد و بر این منطقه اعمال قدرت کند. اما پوتین پس از مداخله در اوکراین و الحاق کریمه به خاک خود، و ارائه پیشنهاد در زمینه انتقال تسلیحات شیمیایی سوریه به خارج از این کشور، سبب به وجود آمدن این تصور شده است که هیچ کسی دیگر جلودار او نیست.

پوتین به خوبی می داند که پا را از گلیم خود فراتر نهاده است و با گرفتار شدن در باتلاق احتمالی در سوریه مواجه است و با هم پیمانان خود همانند رژیم ایران اختلاف نظرهایی اساسی دارد. از این رو، او آماده رسیدن به اهداف خود و توافق با آمریکایی ها از موضع قدرت است. سوالی که باقی می ماند این است که پوتین تا کجا اجازه دارد پیش برود؟

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد