مقاله

 

 

تاریخ انتشار:04.01.2015

روش جدید قاچاق انسان در سال جدید


مقامات ایتالیا، تعداد مهاجران کشتی رهاشده در نزدیکی این کشور را ۳۶۰ نفر اعلام کرده اند. پیشتر خبرها حاکی از آن بود که کشتی عزالدین حامل ۴۵۰ مهاجر است.

این کشتی فرسوده و بدون خدمه، روز پنجشنبه در نزدیکی سواحل جنوب ایتالیا شناسایی و بامداد شنبه به کمک گارد ساحلی ایتالیا وارد بندر کوریلیانو شد. ۲۳۲ مرد، ۵۴ زن و ۷۴ کودک سرنشین آن به مراکز درمانی و پذیرش مهاجران هدایت شدند.

جیووانا دی بندتو، یکی از اعضای سازمان غیردولتی نجات کودکان گفت: «شاهدیم که سیل مهاجران در ماههای سردتر مانند نوامبر و دسامبر هم ادامه دارد. همچنین می بینیم که بیشتر مهاجران از سوریه، فلسطین و کردستان هستند و در میان آنها افراد بسیار آسیب پذیری از جمله کودکان، زنان باردار و افراد مسن دیده می شوند که اهمیت عملیات نجات در دریا را به ما نشان می دهد.»

سفر طولانی مسافران این کشتی، حدود سه ماه پیش یعنی اول اکتبر از یک بندر سوری آغاز شده و پس از گذر از آبهای قبرس، ترکیه و یونان در نزدیکی سواحل جنوب ایتالیا بطور معجزه آسایی پایان یافت.

چند روز پیش کشتی رها شده دیگری نیز با ۷۶۸ پناهجو، در جنوب ایتالیا نجات داده شد.

به نظر می آید که استفاده از کشتی های بزرگ و سپس رها کردن آنها، روش جدید قاچاقچیان انسان و موجب نگرانی مقامات اروپا شده است. در سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از ۱۶۰ هزار مهاجر غیرقانونی وارد ایتالیا شدند.

در آخرین روز سال ۲۰۱۴ کشتی «بلو اسکای» با پرچم مولداوی که چندین روز بدون ناخدا و خدمه در دریای آدریاتیک رها شده بود، بالاخره در ساحل گالی پولی ایتالیا پهلو گرفت. بیشتر ۸۰۰ سرنشین این کشتی آوارگان جنگی سوریه و ۳۵ نفرشان کودک بودند که بدون آب، غذا و پتو روی دریا سرگردان مانده بودند.

شیوه جدید مهاجرت غیر قانونی که هر روز گسترش می یابد شامل سفر چند هزار یورویی با کشتی های باری است که صدها نفر انسان در آن جای می گیرند. سپس خدمه، کشتی را در میان دریا رها کرده و متواری می شوند.


در سال ۲۰۱۴ بیش از ۳۰۰۰ نفر و از پانزده سال پیش تا کنون در مجموع بیش از ۲۳۰۰۰ نفر در تلاش برای رسیدن به سواحل اروپا در دریا غرق شده اند.

عاملان این فجایع انسانی هرگز مجازات نمی شوند. یکی از این افراد صاحب یک قایق ماهیگیری بود که در اکتبر ۲۰۱۳ در لامپدوزای ایتالیا غرق شد و ۳۶۶ کشته بر جای گذاشت. بعد از این فاجعه مسئولان دولت ایتالیا که گفته بودند نمی خواهند مدیترانه به دریای مردگان بدل شود، تأمین هزینه های اصلی یک طرح عملیاتی نجات دریایی موسوم به «ماره نوستروم» یا «دریای ما» را به عهده گرفتند.

این عملیات طی یک سال سبب نجات جان ۱۵۰۰۰۰ نفر شد اما ۱۱۴ میلیون یورو تنها برای کشور ایتالیا هزینه داشت. در ماه نوامبر گذشته، این عملیات رها شد و فرونتکس، نهاد مسئول مرزهای اروپا طرح تریتون را آغاز کرد. کشورهای عضو اتحادیه برای تأمین بیست و یک کشتی، چهار هواپیما، یک بالگرد و ۶۵ افسر، پرداخت هزینه سه میلیون یورو در ماه را پذیرفتند.

در عین حال تریتون نه یک سامانه نجات، بلکه طرحی برای حفاظت از مرزهای آبی ایتالیا در مدیترانه است که پر ترافیک ترین مسیر مهاجرت به اروپاست.

بنابراین پناهجویانی که از طریق مدیترانه راهی اروپا می شوند، بیش از هر کشور دیگری ایتالیا را درگیر مسئله می کنند. از ۱۶۹۲۱۵ مهاجر غیرقانونی که در سال ۲۰۱۴ از طریق مدیترانه به اروپا آمده اند، ۱۶۷۰۰۰ نفر فقط وارد ایتالیا شده اند.

 euronews

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد