مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 10.03.2014


تأکید روحانی بر گسترش روابط با اروپا در دیدار با اشتون


رئیس جمهوری اسلامی در دیدار با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از آمادگی ایران برای احیای روابط اقتصادی و مذاکره درباره مسائل مختلف با اروپا خبر داد. کاترین اشتون نیز خود را حامل پیام حسن نیت ۲۸ کشور اروپایی معرفی کرد.

حسن روحانی پیش از ظهر یکشنبه (۹ مارس/ ۱۸ اسفند) در تهران با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد. رئیس دولت یازدهم در این دیدار تصریح کرد که ایران و اروپا "منافع، اهداف و زمینه های مشترک فراوانی برای همکاری دارند". روحانی خطاب به کاترین اشتون گفت: « سفر شما را به عنوان اراده اتحادیه اروپا در یک حرکت جدید تلقی می‌کنیم».

رئیس جمهوری اسلامی همچنین از اراده دولت خود برای "تعامل سازنده با همه جهان از جمله اتحادیه اروپا بر اساس منافع و احترام متقابل و مشترک" تأکید کرد.

به گفته روحانی، در کنار گفت‌وگوهای هسته‌ای "که امروز جریان دارد و باید آن را به پیش برد"، زمینه‌های گوناگون دیگری برای گسترش همکاری‌های ایران و اتحادیه اروپا وجود دارد: «در چارچوب گفت‌وگو با اتحادیه اروپایی مسائل متنوعی در منطقه بسیار حساس خاورمیانه و همچنین در عرصه جهانی وجود دارد که می‌توانیم در خصوص آنها با یکدیگر گفت‌وگو و همکاری داشته باشیم و امیدوارم بتوانیم در تمامی این عرصه‌ها با استفاده از فضاهای خوبی که به وجود آمده گام‌های جدید و جدی برداریم».
انرژی، ترانزیت، مقابله با تروریسم و افراطی‌گری، مسئله افغانستان، سوریه، عراق و مواد مخدر از جمله حوزه‌هایی هستند که به زعم روحانی امکان گفت‌وگو و همکاری دو طرف در آنها وجود دارد.

"پیگیری مذاکرات روحانی با رئیس کمیسیون اروپا"

به نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) کاترین اشتون حضور خود در ایران را "نخستین فرصت" دیدار با مقام‌های جمهوری اسلامی در خصوص موضوعی غیر از موضوع هسته‌ای و "آغازی برای توسعه همکاری‌ها میان ایران و اتحادیه اروپا" ارزیابی کرد: «حضور من نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا مایل است همزمان با مذاکرات هسته‌ای، روابط بهتر، موثرتر و پویاتری با ایران داشته باشد».
کاترین اشتون برای اولین بار است که به ایران سفر می‌کند. وی قرار است به غیر از ملاقات‌های سیاسی از دیدنی‌های اصفهان نیز بازدید کند.
اشتون در تهران؛ از دیدار با جلیلی تا ملاقات با فعالان زن
کاترین اشتون برای اولین بار است که به ایران سفر می‌کند. وی قرار است به غیر از ملاقات‌های سیاسی از دیدنی‌های اصفهان نیز بازدید کند.
123456789101112131415
به نوشته منابع ایران، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خود را حامل "پیام حسن نیت ۲۸ کشور اروپایی" دانسته است. او خطاب به روحانی گفته که رئیس اتحادیه و رئیس کمیسیون اروپا دیدارهای خود با حسن روحانی را "بسیار مثبت" ارزیابی کرده‌اند. اشتون یکی از "وظایف" خود در سفر به تهران را "پیگیری مطالبی" عنوان کرده که در دیدار روحانی با مقام‌های اروپایی در نیویورک و داووس مطرح شده است.

حسن روحانی در سخنرانی بهمن‌ماه خود (۲۳ ژانویه ۲۰۱۴) در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس تأکید کرد که ایران در صورت رعایت احترام متقابل حاضر به همکاری با کشورهای دیگر در حوزه‌های مختلف است. او اقتصاد ایران را نزدیک‌ترین اقتصاد به اقتصادهای نوظهور برشمرد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که حضورش در این اجلاس "پیام دوستی‌، تعامل‌، همکاری و همزیستی صلح‌آمیز ملت" ایران را به "رهبران، ‌مسئولان،‌کارآفرینان و اندیشمندان" حاضر در نشست انتقال دهد.

"دیدار با نرگس محمدی"

کاترین اشتون در سفر به تهران علاوه بر حسن روحانی با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه روحانی، سعید جلیلی، مسئول پیشین مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، و علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل علی خامنه‌ای و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت دیدار کرد.

در این میان لیز دوسِت، روزنامه‌نگار کانادایی بی‌بی‌سی، توییت کرده که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان سفر به تهران همچنین با ۷ زن فعال حقوق بشر از جمله نرگس محمدی، فعال ملی- مذهبی و نایب‌رئیس کانون مدافعان حقوق بشر دیدار کرده است. جزئیات بیشتری از این "دیدار" منتشر نشده است.

در ماه دسامبر ۲۰۱۳ نیز هیئت پارلمانی اروپا در سفر به تهران با نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، و جعفر پناهی، فیلمساز دیدار کرد. ملاقاتی که با واکنش منفی شدید جناح‌های محافظه‌کار در ایران روبه‌رو شد.

در سال ۲۰۱۲ جایزه آزادی عقیده "ساخاروف" پارلمان اروپا به جعفر پناهی و نسرین ستوده اعطا شد.
DW.DE

.......................................

وزیر دادگستری بار دیگر خواهان تحویل مجاهدین به ایران شد


نوشتۀ بیژن برهمندی


وزیر دادگستری اعلام کرد که استرداد مجاهدین به ایران «نیاز به در خواست ما ندارد» ولی اضافه کرد که اگر چنین کاری لازم باشد، این درخواست را «تجدید» خواهیم کرد.

مصطفی پورمحمدی- وزیر دادگستری، صبح امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره سازمان مجاهدین خلق ، آنها را «جنایتکار و مجرم» توصیف کرد و گفت که باید به دادگاهی در ایران تحویل داده شوند تا به تخلفات آنها رسیدگی شود. او اضافه کرد که این کار «نیاز به در خواست ما ندارد» ولی اضافه کرد که اگر چنین کاری لازم باشد، این درخواست را «تجدید» خواهیم کرد. او توضیح نداد که به چه دلیل درخواست های قبلی وی بی پاسخ مانده اند.

وزیر دادگستری گفت که «منافقین به مردم ایران خیانت کردند، حقوق آنها را زیر پا گذاشتند و هزاران نفر از شهروندانمان را ترور کردند». او آسیب زدن به اموال ایرانیان و نیز کمک به دشمنان را نیز به این فهرست اضافه کرد و نتیجه گرفت که به جرایم آنها باید «بطور ویژه» رسیدگی شود.

یادآوری می کنیم که در سپتامبر گذشته گروه ناشناسی به کمپ اشرف در عراق حمله کرده و بگفته سازمان مجاهدین ۵٢ نفر از مجاهدین را که در این کمپ حضور داشتند به قتل رسانیده و ٧ نفر را هم به گروگان گرفتند. از سرنوشت گروگان‌ها خبری در دست نیست و کشته شدگان را نیز دولت عراق- بر خلاف درخواست مجاهدین- در جای نامعلومی دفن کرده است.
تعدادی از مقامات نظامی و غیرنظامی جمهوری اسلامی در جریان حادثه اشرف، از این اتفاق اظهار خوشنودی کردند و آنرا جزای قربانیان توصیف کردند.

اینک بقایای اعضای سازمان مجاهدین همگی به کمپ لیبرتی در عراق منتقل شده‌اند و در آنجا نیز تا کنون مورد حملات موشکی نیروهای ناشناس قرار گرفته‌اند. سازمان مجاهدین تأکید دارد که همگی این حملات توسط نیروهای دولتی ایران و با کمک دولت عراق انجام میگیرد.
radio,rafance

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد