مقاله

 

 

تاریخ انتشار :02.12.2015

روز جهانی ایدز و تبلیغ رابطه جنسی سالم



به گزارش یورونیوز روز سه شنبه یکم دسامبر برابر با دهم آذر ماه، روز جهانی ایدز.... همه ساله در نقاط مختلف جهان در این روز کارزارهایی برای مبارزه با این بیماری خطرناک و تبلیغ رابطه جنسی سالم برگزار می شود. در شهر ساحلی پاتایا در تایلند نیز بنا به سنت همه ساله، صدها نفر با لباس های خاص در خیابان ها رژه رفتند و به مردم کاندوم های رایگان هدیه دادند.

در عین حال مقامات سازمان ملل هنوز نسبت به برطرف شدن خطر بیماری ایدز در جهان خوشبین نیستند. سیمون بلاند مدیر برنامه ایدز سازمان ملل متحد گفت: «هنوز وقت جشن و شادی نرسیده چون ایدز هنوز برطرف نشده و کار تمام نشده است. پیشرفتی که به دست آورده ایم شکننده، ناقص و برگشت پذیر است.»

امسال یک شرکت معروف تولید کننده کاندوم در جهان نیز در دنیای مجازی برای رابطه جنسی سالم تبلیغ کرد.


1 دسامبر؛ روز جهانی ایدز
 

از سال ۱۹۸۸ اول دسامبر (برابر ۱۰ آذر) روز جهانی ایدز نامگذاری شده است و هر ساله برای این روز، شعار خاصی نیز در نظر گرفته می‌شود. هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که HIV از بین نرفته‌است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود. در روز جهانی ایدز مردم لباس‌های شان را به روبان قرمز مزین می‌کنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و ایدز را متذکر شده و به دیگران یادآور شوند که تعهد و پایبندی و حمایت آنها مورد نیاز است.

اپیدمی جهانی ایدز


اپیدمی جهانی ایدز و ویروس آن، با توجه به مقیاس و تأثیر ویرانگری که دارد یک مورد اضطراری جهانی و یکی از وحشتناک ترین چالشها را در برابر زندگی و حیثیت انسان و همچنین در برابر برخورداری مؤثر ازحقوق بشر تشکیل می دهد، که رشد اجتماعی و اقتصادی را در سراسر جهان تضعیف می کند و بر تمامی سطوح جامعه ملی، اجتماعی، خانوادگی و فردی تاثیر می گذارد. ایدز تا به حال جان میلیون ها انسان را گرفته است و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس "اچ. آی. وی." آلوده می شوند. تاکنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است.

ویروس ایدز چیست؟


ویروس ایدز همان ویروس نقص ایمنی اكتسابی انسان است كه بیماری ایدز را به وجود می آورد. ویروس ایدز عضو گروهی از ویروسها به نام رترویروسها است كه سلولهای انسان را آلوده میكند و انرژی و مواد غذایی این سلولها را صرف رشد و تولیدمثل خود می كند.

بیماری ایدز چیست؟


بیماری ایدز یا سندرم نقص ایمنی اكتسابی بیماری است كه سبب اختلال سیستم ایمنی بدن می شود به صورتی كه بدن قادر به مبارزه با برخی عفونتها نمی باشد. این عفونتها عبارتند از: عفونتهایی كه عفونتهای فرصت طلب نام دارند و سایر بیماریهایی كه در شرایط ضعف سیستم ایمنی عمل می كنند. وقتی فردی با ویروس ایدز آلوده می شود و ویروس وارد بدن او میگردد، ابتدا ویروس در سلولهای سفید خون او زندگی و تكثیر پیدا میكند.

این سلولهای سفید سلولهای ایمنی هستند كه بطور طبیعی ما را در مقابل بیماریها محافظت میكنند. شاه علامت آلودگی با ویروس ایدز بصورت از بین رفتن پیشرونده گروه خاصی از سلولهای ایمنی به نام سلولهای T كمكی یا سلولهای CD۴ میباشد. ویروس در حین رشد خود در بدن سبب از بین رفتن این سلول و سلولهای دیگر میشود. انهدام این سلولها سیستم ایمنی را تضعیف میكند در نتیجه باعث مستعد شدن شخص به عفونتها و بیماریهای فرصت طلب مختلف میشود از عفونت ریه گرفته تا سرطان.

بیماری ایدز,10 آذر روز جهانی ایدز,1 دسامبر روز جهانی ایدز

ویروس ایدز از طریق هوا یا غذا منتقل نمی شود

فاصله زمانی ورود ویروس تا بروز علایم بیماری ایدز چقدر است؟


در برخی افراد علایم ایدز كه همانا كاهش تعداد سلولهای T و عفونتهای فرصت طلب می باشد خیلی زود بعد از اولین آلودگی با ویروس اتفاق می افتد. اما اغلب افراد به مدت ۱۲-۱۰ سال و تعداد كمی حتی مدتهای طولانی تری بدون علامت باقی می مانند. همانند بیشتر بیماریهای دیگر رسیدگی های بموقع پزشكی میتواند عمر شخص را طولانی تر سازد.

ویروس ایدز چگونه منتقل میشود؟


فرد آلوده به ویروس ایدز ویروس را در مایعات خاص بدنش از جمله خون، شیر و ... حمل میكند. انتقال ویروس فقط در صورتی میسر است كه این چنین مایعات آلوده به ویروس ایدز وارد جریان خون فرد دیگری بشوند. معمولاً انتقال ویروس ایدز از یكی از این راهها اتفاق می افتد:


1- تماس جنسی بدون پیشگیری با فرد آلوده به ایدز.
2- استفاده از سوزن یا سرنگ مشترك با یك فرد آلوده به ویروس ایدز.


بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است كه ویروس ایدز در یك سرنگ آلوده میتواند حتی بیشتر از یك ماه زنده بماند و معتادان تزریقی به منظور پیشگیری از ایدز هرگز نباید سرنگ، آب و وسایل تهیه مواد مخدر را بطور اشتراكی مصرف نمایند یا اینكه بیشتر از یك بار مصرف كنند.این شامل سوزنها و سرنگهایی میشود كه برای تزریق مواد مخدر و حتی داروهایی مثل استروئیدها به كار میرود. سایر انواع سوزن و سرنگ مثل آنهایی كه برای سوراخ كردن گوش و خالكوبی یا تاتو كردن به كار میرود نیز میتواند سبب انتقال ایدز شود.

3- انتقال ویروس از مادر به فرزند در حین بارداری، زایمان، یا شیردهی


هر زنی كه باردار است یا قصد بارداری دارد و به هر دلیل مشكوك است كه احتمال آلودگی با ویروس برای وی وجود دارد لازم است قبل از بارداری آزمایش و مشاوره مربوط به ایدز را دریافت كند. اگر آزمایش ایدز خانم بارداری مثبت باشد باید داروهای لازم برای پیشگیری از انتقال ایدز به فرزندش را دریافت كرده و از شیر دادن وی خودداری نماید.

ویروس ایدز از چه راههایی منتقل نمی شود؟


انتقال ویروس ایدز از یك فرد به فرد دیگر به آسانی ویروسهای دیگر نمیباشد. این ویروس از راه هوا یا غذا منتقل نمیشود (به عنوان مثال از طریق عطسه یا سرفه كردن). هیچ موردی از انتقال ایدز از طریق تماسهای عادی روزانه یك فرد آلوده با همخانه ای ها، همكاران، خویشاوندان، یا دوستانش كه از ظروف و توالت مشترك استفاده میكنند دیده نشده است. ایدز همچنین از طریق در آغوش گرفتن و بوسیدن منتقل نمیشود. ویروس ایدز در عرق، استفراغ، مدفوع و ادرار وجود دارد ولی تاكنون مواردی از انتقال توسط آنها گزارش نشده است. (بجز دو مورد كه انتقال ویروس از طریق تماس مدفوع با پوست بریده شده اتفاق افتاده است.) مگس، پشه و حشرات دیگر ویروس را منتقل نمی كنند.

درحکومت اسلامی ایران هنوز آماری در این رابطه وجود ندارد . در مصاحبه با روزنامه ى آرمان، خانم دکتر مینو محرز، از اساتید دانشگاه، میگویند که: "آمار زنان مبتلا به ایدز ده برابر شده است" .

وضعیت مدیریت این پاندمى به خاطر "تعداد زیاد متولى و سلایق" در بحران است.


در مورد شدت بحران و آسیب پذیرى قشر زیر ستم "کودکان کار" که نام رسمى کودکانى است که روزمره در معرض استثمار جنسى قرار دارند، ایشان به روزنامه میگوید که در یک تحقیق میدانى از هزار کودک کار، بیش از ٢٥ درصد این کودکان به ویروس آلود بوده اند و "این آمار وحشتناک است".

در مورد تعداد افرادى که به ویروس HIV مبتلا هستند، ایشان با احتیاط از رقم ٩٠ هزار نفر و از کسانى که بیمارى ایدز را دارند از سى هزار نفر نام میبرند.


نقطه ى نگران کننده افزایش تعداد زنان مبتلا به این ویروس هست که چه در جمعیت عام و چه در بین زنان "کارتن خواب" است که بنا بر منطق علمى گسترش این بیمارى نقطه ى سد شکنى این بیمارى در اجتماع است، یعنى در مرزى هستیم که کنترل بیمارى دیگر از توان بخش بهزیستى و درمانى خارج شده و نیاز به برنامه ریزى ملى است.

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد