مقاله

 

 

تاریخ انتشار:12.10.2014

بررسی روزنامه های فرانسه

rfi

«جامعه ایرانی در دوران اعتدال»، عنوان یادداشتی در شماره امروز شنبه لوموند است که به پخش گزارشی در "کانال 2 تلویزیون دولتی فرانسه اشاره دارد.

لوموند در این یادداشت متذکر می شود: در حالی گروهی از یکی از کانال‌های تلویزیون دولتی فرانسه به ایران برای تهیه گزارش سفر کرده است، که از زمان آغاز اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری 1388، کمتر شاهد انتشار تصویری جدید از داخل ایران در رسانه‌های خارجی بودیم؛ بعبارتی دیگر ایران به کشوری نامرئی برای خارجی‌ها که دوران ترس و هراس را می گذراند تبدیل شده بود.

به نوشته لوموند، البته تصاویری هم که به دست رسانه‌های خارجی می رسید نیز بسیار محدود و کلیشه ای بودند؛ مسئولیت بی خبری جهان از داخل ایران نیز، در مرحله اول متوجه مسئولان نظام جمهوری اسلامی است که از یک طرف امکان ورود خبرنگاران خارجی به داخل را با محدودیت روبرو ساخته است و از طرف دیگر هم روزنامه‌نگاران داخل را با فشارهای شدید، بازداشت و اتهامات تلاش برای برقراری ارتباط با «دشمنان» درگیر می‌سازند.

این نشریه فرانسوی زبان، برای تشریح این ادعا به برخی بازداشت‌های روزنامه نگاران و مستندسازان به بهانه و اتهام همکاری با "بی بی سی" فارسی، اشاره دارد.

اما به نوشته لوموند، از زمان انتخابات ریاست جمهوری خرداد 92 و برگزیده شدن حسن روحانی به مقام ریاست جمهوری، اندکی از فشارها کاسته شده است و گروهی از "کانال 2 " تلویزیون دولتی فرانسه، به منظور تهیه گزارش یک ساعت و نیمه برای مجله تلویزیونی "نگاهی به جهان" اجازه ورود به ایران را یافت.

البته در این یادداشت لوموند تأکید شده است که این گزارش یک ساعت و نیمه، برای نشان دادن تناقضات و اسرار کشوری همانند ایران، بسیار مدت زمان اندکی است اما در شرایط کنونی به همین میزان نیز باید بسنده نمود.

لوموند می نویسد: در این گزارش تلاش شده است تا به جنبه های کمتر شناخته شده‌ی نظام جمهوری اسلامی برای غرب پرداخته شود که البته در این میان می توان از نقاط قوتی همچون نظام آموزشی بسیار گسترده و قوی ایران و متخصصان و محققان ایرانی نام برد.

در این یادداشت تأکید شده است: بررسی دانشگاههای ایران که بخش بزرگی از محققان و نخبگان ایرانی را گردهم آورده‌اند، نشان می دهد چطور و چگونه کشوری با وجود تحریم‌های جهانی علیه برنامه هسته ای بحث‌برانگیزش، قادر است تا ماهواره به هوا پرتاب نماید، در علم استفاده از سلول‌های بنیادین یا نانو تکنولوژی پیشرفت داشته است.

به نوشته لوموند، ایران از جمله کشورهای خاورمیانه است که کاربران ایرانی به رغم اعمال سانسورهای دولتی، در سطح بسیار گسترده ای از اینترنت استفاده می نمایند.

لوموند می نویسد: اعمال تحریم‌های شدید نتوانسته است عطش ایرانیان به ویژه طبقه متوسط و تحصیلکرده را در راه پیشرفت فرونشاند.

البته این نشریه فرانسوی زبان نیز اشاره دارد که شکاف خطرناک میان طبقه متوسط و ثروتمندان در ایران نسبت به قبل بسیار عمیق شده است.

لوموند ضمن تأکید بر شیفتگی طبقه متوسط و مرفه ایرانی به مدرنیته، تأکید می کند: همین شیفتگی به جهان امروز در میان ایرانیان موجب شده تا ستیزه جویان دولت اسلامی یا داعش بیش از جهان غرب با شیعیان ستیزه جوئی و دشمنی نمایند و همین امر می تواند ایران را به «دوستی جدید» برای غرب تبدیل نماید هرچند که هنوز نقاط اختلاف میان ایران و غرب بسیار عمیق و گسترده است.

این گزارش قرار است روز دوشنبه 13 سپتامبر از "کانال دو" تلویزیون دولتی فرانسه، پخش شود.

جایزه نوبل صلح ٢٠١٤

اعلام اسامی برندگان جایزه نوبل صلح در نشریات امروز فرانسه بازتاب وسیعی داشته است در عین حال این نشریات از گزارشگران خود در پاکستان و هندوستان نیز خواسته بودند تا واکنش‌ها در این کشورها که برای نخستین بار نامشان در کنار جایزه جهانی نوبل قرار می گیرد را نیز به دقت دنبال نمایند.

لیبراسیون- نشریه صبح فرانسه، می نویسد: در پاکستان- کشور زادگاه "ملاله یوسف زی"، هنوز مبارزات این دختر جوان مورد انتقادات شدید از سوی بخش محافظه کار جامعه و به ویژه طالبان قرار دارد؛ این نشریه فرانسوی زبان می‌نویسد: به همین دلیل است که آن بخشی از جامعه نیز که از خبر اعلام نام ملاله خرسند هستند، از بیان علنی احساسات خود هراس دارند

در مجموع، غالب نشریات فرانسه، اعلام نام "ملاله" برای جایزه نوبل صلح 2014 را مورد استقبال وسیع قرار دادند. برخی آن را «پیامی زیبا همراه با امید» دانستند که دو شخصیتی را که بدون وقفه با «تهجر و تاریک اندیشی» مبارزه می‌کنند، به جهان معرفی نمود.

فیگارو- نشریه دیگر صبح فرانسه، هم می نویسد: ملاله، دختر جوان پاکستانی که در کشورش به همکاری با سازمان "سیا" و بهره گرفتن از حمله گروه طالبان برای ثروتمند شدن متهم شده بود، اکنون نامش در سن 17 سالگی در فهرست مدافعان جهانی حقوق بشر و کودکان قرار گرفته است.
 


________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد