سهم مردم از مذاکرات و توافقات ژنو !

hoshyaresmaeil@yahoo.com

امریکا مذاکرات ژنو با رژیم اسلامی ایران را سازنده خواند !

تیتر بالا جدید و نو است من که تا به حال نشنیده بودم که امریکا در جایی مذاکرات با رژیم اسلامی ایران را سازنده خوانده باشد. اما این بار این اتفاق افتاد .

 نمایندگان دولت امریکا با نمایندگان اسلام علوی ، در ژنو دیدارهایی داشتند . همه راضی بودند و رسانه و اخبار هم برای این همگان سنگ تمام گذاشتند . نیروهای اپوزسیون هم بیکار نبودند ، تحلیل کردند ، نظر دادند ، خوشبین بودند و خلاصه یا سر کار بودند و سر کار میگذاشتند ! تک مضرابهایی هم صدای اعتراض ، ولی خیلی کم . دیگر خبری نبود از هیچکس ! یعنی خبر که بود ولی همین چیزای که گفتم . منظورم اینه که حرف جدی نبود . روی سخن سیاسیون و نویسنده و روشنفکر و اپوزیسیون الان مدتهاست همه هستند به جز مردم . از همه چیز و همه کس میگویند به جز مردم .

از ویلیام برنز و جلیلی تا ساتریفیوژ های اسقاطی و دست هشتم تا سرنوشت اورانیوم غنی شده تا باز دید از سایت قم و خلاصه .....خر بازار مکاره خیلی شلوغ است این روزها ! همه هم از این اوضاع راضی و راحتن به جز مردم ! همه از این بازیهای تکراری و احمقانه خوششان میاید به جز مردم ! از روزی که مردم پایشان به خیابان باز شد مذاکرات با رژیم هم ناچارا سازنده شد . والا منهای قیام اخیر هنوز هم رژیم در حال اضافه کردن اورانیوم بود و غرب همچنان مشغول بررسی همه گزینه ها ، و نشان دادن فاصله رژیم با بمب اتم و فروش سلاح به مشتی از آخوند خرتر در خاورمیانه !

بیچاره و فلک زده و بدبخت و احمق ، اون سیاسی و روشنفکری که یا قدرت تشخیص ندارد و یا به عمد چشمش را بسته و نمیخواهد صحنه را آنطور که هست ببیند . 5 بعلاوه یک خوشش آمده و رژیم هم خیلی خوشش آمده و چرا در این 30 سال گذشته همه ظاهرا بدشان میآمد ؟

این دور از بازی تکراری بمب اتم و مذاکره و بسته پیشنهادی ، با آمدن مردم و عنصر اجتماعی در ایران به صحنه به نقطه پایان خود رسید . نظم نوین جهانی خیلی بیشتر از رژیم به خطرات و مضرات آمدن مردم به صحنه آگاه است . نظم نوین جهانی صدای انقلاب مردم را شنید و در حال عبور از مسیری است که آن را راه حل میدانند !

نتیجه مذاکرات و توافقات ژنو تا به امروز برای همه طرفین رضایت بخش بوده است . سفر منوچهر متکی به واشینگتن غیر منتظره نبود . درست است که خاتمی روزگاری برای روبرو نشدن با کلینتون تو مستراح قایم شد ولی این فرق میکنه . آخه آن روز هنوز از مردم خبری نبود و نظم نوین صدای انقلاب مردم را نشنیده بود . اما این بار نظم نوین جهانی صدای انقلاب و تغییر را شنید و چون ذاتا از هر تحول و دگرگونی حالش بد میشود پس قلبا و بدون تعارف در فکر طرحی نو است !

زمان عوض شده و اینها با زمان منطبق هستند . روزگاری با یک کودتای چند هزاردلاری ، 25 سال خواب راحت را برای خودشان میخریدند و به جایش تحجر و عقب ماندگی و سرکوب حواله مردم میکردند . 50 سال پیش اسمش کودتای 28 مرداد بود که با یک عذر خواهی تخمی و بی قیمت آلبرایت ، سر و تهش را هم آوردند یعنی آن را تمام شده فرض میکنند . اما امروز اسمش کودتا به سبک 28 مرداد نیست امروز نمیشود برای عوام یک شعبان جعفری ساخت و گفت فقط این مقصر است ! نمیدانم چه اسمی باید رویش گذاشت اما هر چه که هست خیلی کثیف تر و کثیف تر و کثیف تر از کودتای آن روزگار است . آخه ما در عصر جهانی شدن هستیم مردم ایران خوب متوجه هستند که این رژیم و یا هر رژیم فاشیست دیگری در جامعه جهانی امروز بدون پشتیبانی کامل غرب از نظر سیاسی و اقتصادی توان باز سازی خودش را ندارد !

در صحنه سیاسی هژمونی برتر از آن رژیم ولایت فقیه نیست یعنی اسلام اندازه این حرفا نیست که برای کسی نسخه بپیچید . 30 سال است که رژیم ایران و غرب قوائد بازی را رعایت کرده اند و هیچ مشکل جدی هم با هم نداشتند ! امروز اما با بودن مردم در وسط این معرکه ، شکل بازی تفاوت پیدا کرده است . . حالا برای نظم نوین جهانی خطرناکتر از بمب اتمی رژیم ، حضور مردم و تغییر است که آن را جدی گرفته اند . خیلی احمقانه است که فکر کنم مذاکرات و توافقات ژنو بر سر یک سری سانتریفیوژ های دست هشتم و اسقاطی و قراضه پاکستانی است !

30 سال است که رژیم اسلام در حال کشتار و تجاوز و شکنجه است و غرب هم لجستیک آن را با بهترین سرویس سیاسی و افتصادی و خبری و..... به عهده دارد . صد رحمت به کودتای 28 مرداد ! مردم ایران این روزها را فراموش نخواهند کرد ! به نظر شما معنی سکوت طیف اپوزسیون " وطنی " که خودشان را به کوچه علی چپ میزند چیست ؟ ترس یا ملاحضه و یا اینکه چیزی در آینده قرار است دست کسی را بگیرد و یا چیزی باید حفظ شود و آنچه که باید حفظ شود چیست ؟

نه جانم . این یک ذهنییت دایی جان ناپلئونی نیست . اینکه دغدغه امروز ذهن من استقلال باشد یا آزادی ....؟ یا اینکه دغدغه اصلی و امروز غرب پیش گیری از هر گونه تفییری باشد ؟ این را که دیگر نظم نوین و امریکا جیغ کشیدند و فریاد زدند . شعار دیرینه " استقلال " در عصر جهانی شدن عمرش به سر آمده ، همانطور که فرهنگ و شعار و شیوه توده ایی عمرش سالهاست تمام شده و به تاریخ و موزه پیوستند . اما تغییر و آزادی را دست کم گرفتن و ساز 50 سال پیش را کوک کردن کثیف ترین هنر روشنغکر سیاسی از هر نوعش است . کمی جدی باشید ! این رژیم نبود که از ترس مردم به غرب پناه بود ، بلکه این نظم نوین بود که از ترس مردم ، با عجله به خامنه ایی نامه نوشت و بالاخره بعد از 30 سال از مذاکرات احساس رضایت کرد . یعنی راهها را میکو بند برای حفظ تام و تمام رژیم .حتی از آن شعارهای بی محتوای همیشگی " حفظ حقوق بشر " هم خبری نیست . نظم نوین جهانی از ترس عنصر اجتماعی و تغییر ، ساقدوش احمدی و خامنه ایی میشود ! این ذهنییت دائی جان ناپلئونی نیست این از قوائد و ساز و کار عصر جهانی شدن است . روشنفکر و سیاسی در یک صداقت مثبتی هم که باشد باید از سنگر شعارهای قدیمی کنده شود تا بتواند صحنه را واقعی تر ببیند ، در دنیایی که روابط گسترده شبکه های سیاسی و اقتصادی ، هر روز تعریف تازه ایی از آن میشود استقلال کیلو چند ؟

منطقه ایی به نام ایران در خاورمیانه 50 سال پیش اهمییتی استراتژیک داشت و راه حلش هم جعفری و ارتش و کودتا بود . امروز اهمییت این منطقه به نسبت 50 سال پیش بیشتر هم شده و حفظ نظام ولایت اسلامی تنها راه حل پیش روی نظم نوین جهانی است ! رژیم ولایت فقیه برای حفظ خودش همیشه قوائد بازی را رعایت کرده و میکند . غرب هم که هیچوقت به فکر مردم ایران نبوده است . سیاسیون و روشنفکران وطنی نظم نوین جهانی این روزها چه سازی را کوک میکنند ؟

نشست سران هفت کشور بزرگ صنعتی ، 12 قدرت نو ظهور و اتحادیه اروپا ، که 24 و 25 سپتامبر تحت عنوان " گروه بیست " در پیتسبورگ واقع در ایالت پنسلوانیای امریکا تشکیل شد به نتایج تاریخی دست نیافت . ولی زمینه های یک تحول تدریجی را در نظام اقتصاد جهانی فراهم آورد .

روشنفکران و سیاسیونی که مینویسند : چگونه با کودتا و کودتاگران مقابله کنیم ؟ بهتر است خودشان را به کوچه علی چپ نزنند ! لجستیک این کودتا و کودتاگران با نظم نوین جهانی است !

 

مددکار بین نگاه پیرمرد و پنجره فاصله انداخت. پیرمرد چشم‌هایش را بست!

مددکار: ببین پیرمرد! برای آخرین بار میگم، خوب گوش كن تا یاد بگیری. آخه تا كی میخوای به این پنجره زل بزنی؟ اگه این بازی را یاد بگیری، هم از شر این پنجره راحت میشی، هم می‌تونی با این هم سن و سال‌های خودت بازی كنی. مثل اون دوتا.

می‌بینی؟ آهای! با توام! می‌شنوی؟

پیرمرد به اجبار پلك‌هایش را بالا كشید.

مددکار: این یكی كه از همه بزرگتره، شاهه. فقط یه خونه می‌تونه حركت كنه. این بغلیش هم وزیره. همه جور می‌تونه حركت كنه، راست، چپ، ضربدری ... خلاصه مهره اصلی همینه. فهمیدی؟

پیرمرد گفت: ش ش شااا ه و و وزیـ ـ ـ ـررر.

مددکار: آفرین. این دوتا هم كه از شكلش معلومه، قلعه هستن. فقط مستقیم میرن. اینا هم دو تا اسب جنگی. چطوره؟؟ فقط موند این دو تا فیل كه ضربدری حركت می‌كنن. و این ردیف جلویی هم كه سربازها هستن، هشت‌تا! می‌بینی! درست مثل یك ارتش واقعی! هم می‌تونی به دشمن حمله كنی، هم از خودت دفاع كنی. دیدی چقدر ساده بود. حالا اسماشونو بگو ببینم یاد گرفتی یا نه؟؟

پیرمرد نیم سرفه‌اش را قورت داد و گفت: پس مردم چی؟؟؟ اونا تو بازی نیستن؟؟

سرسوزنی شعور انسانی و دلی بزرگ میخواهد تا حداقل سوال کند اول از خودش و بعد از بقیه....سهم مردم ایران از توافقات ژنو چه خواهد بود ؟ مهم نیست جوابی ندهند و یا جواب روشن باشد .ولی سوال کردن حناق نمی آورد .

 سهم مردم گلوله است ؟

 

اسماعیل هوشیار

ژنو

04.10.2009

 

خانه    |    مطالب    |    نظریات    |    تلنگر    |    پیوندها    |    تماس