مقاله

 

 

تاریخ انتشار:12.07.2015


یوروگروپ به وعده اصلاحات اقتصادی یونان به دیده تردید می نگرد


وزرای دارایی حوزه پولی یورو موسوم به یوروگروپ که در نشستی مهم در بروکسل پیشنهادات جدید یونان را بررسی می کنند در ارزیابی اصلاحات پیشنهادی آتن اتفاق نظر ندارند.

اگرچه واکنش های اولیه برخی از وام دهندگان به پیشنهادات جدید دولت یونان مثبت بوده است اما اعضای کلیدی یوروگروپ و وام دهندگان همچنان نسبت به عزم دولت یونان در اجرای پیشنهاداتی که ارائه کرده است به دیده تردید می نگرند.

ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان که ظاهرا از برگزاری رفرندام توسط دولت چپگرای یونان ناخرسند است گفت شرایط امیدوار کننده در ماه های گذشته بطور باور نکردنی «تباه» شده است.

یرون دایسلبلوم، رئیس یوروگروپ هم پیش از شروع نشست امروز شنبه نسبت به عملی بودن و تضمین اجرای اصلاحات پیشنهادی از سوی آتن ابراز تردید کرد.

وی گفت:«از نقطه نظر مالی و اصلاحات همچنان انتقادات زیادی متوجه پیشنهادات یونان است و البته اصلی ترین موضوع، موضوع اعتماد است. آیا می توان به وعده های دولت یونان در اجرای اصلاحات در هفته ها و ماه ها و سال های پیش رو اعتماد کرد؟ اینها موضوعاتی هستند که امروز پیرامون آنها صحبت می کنیم.»

اگر یوروگروپ پیشنهادات دولت یونان را تایید کند آتن سومین بسته نجات مالی را دریافت خواهد کرد و احتمال خروج یونان از حوزه پولی یورو بسیار ضعیف تر خواهد شد.

خبرنگار یورونیوز از بروکسل می گوید:«وزرای دارایی حوزه پولی یورو امروز در خصوص دستیابی به توافق اتفاق نظر ندارند. در پشت صحنه سیاسی دیدارهای دو طرفه وزیر دارایی یونان فشرده است. بسیاری از مقامات اتحادیه اروپا می گویند فردا در نشست تاریخی اتحادیه روزی سرنوشت ساز در خصوص یونان خواهد بود.»

پس از نشست امروز یوروگروپ، فردا یکشنبه مقامات ارشد حوزه پولی یورو و متعاقب آن سران ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا به بحث پیرامون بحران یونان خواهند نشست.


euronews

 


 

نخست‌وزیر سیپراس تسلیم شده رأی نه را نادیده می‌گیرد

استفن لندمن

ترجمه: احمد سیف



احساس عمومی دریونان در برابر ریاضت اقتصادی که ترویکا تحمیل کرده کاملاً روشن و آشکار است. همه‌پرسی یکشنبه‌ی گذشته شکی باقی نگذاشته است و اکثریت رأی‌دهندگان رأی منفی داده‌اند.

نخست‌وزیر سیپراس اگرچه وعده داد که ریاضت اقتصادی بیش‌تر را نخواهد پذیرفت، و به همین خاطر به همه‌پرسی فراخوان داد و از یونانی‌ها خواست رأی منفی بدهند و متعهد شد تا به رأی مردم احترام بگذارد، اراده‌ی رأی‌دهندگان را نادیده گرفته است. اکنون دیگر برعهده‌ی میلیون‌ها یونانی تحت فشار است تا تصمیم بگیرند بعد چه خواهند کرد، آیا ریاضت اقتصادی بیش‌تر و سختی‌های بیش‌تر را بپذیرند یا با فعالیت‌های توده‌ای و پایدار برای حاکمیتی که همه‌ی شهروندان را برابر بداند و تنها در فکر اقلیتی دارای امتبازات گوناگون نباشد مبارزه کند.

سیپراس پذیرفته است ۱۳ میلیارد دلار دیگر از بودجه را کاهش بدهد که فشارش اساساً روی فقراست. پیشنهاد او به تقاضای رسمی ترویکا که در همه‌پرسی با قاطعیت رد شد بسیار نزدیک است. او با مالیات بر ارزش افزوده‌ی بیش‌تر بر اغلب کالاها و خدمات که فشارش روی مردم عادی یونان است، یعنی مالیات ۲۳ درصدی، هم موافقت کرد. البته برای جزایر مهجور یونان او خواهان نرخ مالیات کم‌تری است که مسئولان ترویکا با آن مخالف‌اند روشن نیست که سرانجام چه می‌شود. آن‌ها خواهان یک نرخ مشخص برای سرتاسر کشورند و به‌نادرستی مدعی‌اند که هرسیستم دیگر هزینه‌ی انجام آن را بالا می‌برد. سیپراس در زمینه‌ی افزایش سن بازنشستگی به ۶۷ سال تا ۲۰۲۲ هم کوتاه آمده است. همچنین پذیرفته است که پرداخت اضافی که به بازنشستگان فقیر می‌شود تا دسامبر ۲۰۱۹ کاملاً حذف شود. نتیجه‌ این که در مقایسه با شرایط کنونی زندگی‌شان به‌مراتب سخت‌تر خواهد شد.

یونان خواستار یک وام تازه‌ی ۵۹ میلیارد دلاری شده است که سومین تقاضای یونان از زمان آغاز بحران است. سیپراس در چارچوب برنامه‌ی سازوکار ثبات‌آفرینی اروپایی خواهان این وام شده است. در روز جمعه پارلمان یونان قرار است به برنامه‌ی سیپراس رأی بدهد به نظر می‌رسد که پارلمان هم موافقت خواهد کرد. نماینده‌ی پارلمان از حزب دموکراسی نوین و مدیرکل وزارت امور خارجه دورا باکویانیس گفت که حمایت کافی وجود دارد که این برنامه تصویب شود ولی مدیرکل انرژی پاناگیوتیس لافازانیس در یک کنفرانس بازرگانی در پنجشنبه گفت «انتخابی که داریم بسیار دشوار است…ولی از آن بدترموافقت نامه سرشکستگی‌آور و غیر قابل تحمل است که مردم و کشور را تسلیم کرده، غارت نموده و به انقیاد در می آورد».

بهتر از این نمی‌توان آن‌چه را که در جریان است توصیف کرد. شنبه، وزرای مالی منطقه‌ی یورو برای بررسی طرح سیپراس جلسه دارند. روز یک‌شنبه رهبران سیاسی اروپایی در یک جلسه‌ی اضطراری درباره‌ی طرح پیشنهادی تصمیم‌گیری می‌کنند. تا همین جا مسئولان ترویکا اصلاً کوتاه نیامده‌اند. سیپراس وعده داد که اصلاحات را فوری اجرا کند. وزیر سخت‌گیر اقتصاد آلمان ولفگانگ شوبله گفت که بخشودگی احتمالی وام مورد بررسی قرار می‌گیرد، درعین حال فضای کمی برای مانور وجود دارد و ادامه داد با همه‌ی دشواری‌ها قرار نیست از تعهدات یونان کاسته شود. پنجشنبه آنگلا مرکل گفت «یک تخفیف کلاسیک از نطر من غیرممکن است.

برای من وضع از دیروز تا امروز تغییری نکرده است». عضو آلمانی بانک مرکزی اروپا جنس وایده‌من معتقد است بدون رسیدن یک توافق کلی هیچ‌گونه اعتبار تازه در اختیار بانک‌های یونان قرار نخواهد گرفت. بانک مرکزی اروپا هیچ مسئولیتی برای نجات بانک‌ها یا دولت‌ها ندارد. منابع بانک مرکزی برای تأمین مالی سرمایه‌ای که از یونان به خاطر کارهای دولت فرارمی‌کند مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. یونان یک برنامه‌ی «کمک» مالی سه‌ساله می‌خواهد و روشن نیست که آیا به دست خواهد آورد یا خیر. با توجه به تسلیم بدون قید و شرط سیپراس احتمالاً به او به آن اندازه کمک می شود که از سقوط آنی اقتصاد جلوگیری کند ولی بهای زیادی برای آن پرداخته است. ولی روح خود او و میلیون‌ها یونانی گرفتار سزاوار وضعیت به‌مراتب بهتری است.
 

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد