مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 25.06.2014


بارزانی طرح تاسیس دولت کردستان را با کری در میان می گذارد

دبی-العربیه.نت فارسی


به گزارش رویترز، مسعود بارزانی روز سه شنبه 24 ژوئن 2014 اعلام کرد که در دیدار امروز خود در اربیل با وزیر خارجه آمریکا مسئله استقلال اقلیم کردستان را مطرح خواهد کرد. وی مالکی رامسئول رویدادهای عراق دانست، و از او خواست از مقام خود کناره گیری کند.


جان کری وزیر خارجه عراق روز سه شنبه ۲۴ ژوئن ۲۰۱۴ به منظور درخواست از رهبران کردستان عراق برای مشارکت در دولت جدید این کشور وارد اربیل شد.


به گزارش خبرگزاری رویترز وزیر خارجه آمریکا در حالی وارد اربیل می شود که نیروهای پیشمرگه کردستان ، شهر نفتی کرکوک در شمال عراق را پس از فرار نیروهای مالکی از این شهر و در جریان درگیری با گروه داعش، به کنترل خود درآورده اند.


بر اساس این گزارش کری پس از ورود به اربیل با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان دیدار خواهد کرد. وزیر خارجه آمریکا که پس از گسترش بحران عراق به خاورمیانه سفر کرده، برای تشویق رهبران کُرد جهت مشارکت در دولت جدید عراق به اربیل سفر نموده است.


یک مقام در وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اهمیت سفر کری به کردستان عراق گفته است که وزیر خارجه آمریکا درباره مسائل مهم عراق از جمله انتخاب یک نخست وزیر قوی که بتواند منافع همه عراقی ها را برآورده کند گفت و گو خواهد کرد.


این مقام آمریکایی هشدار داد در صورتی که کُردها در روند سیاسی عراق مشارکت نکنند ، اوضاع این کشور به سرعت رو به وخامت خواهد رفت.


درگیری های جدید گروه داعش و نیروهای المالکی در شمال عراق به کردهای این کشور این فرصت را داد تا شهر نفت خیز کرکوک را به کنترل خود درآوردند. تسلط بر این شهر می تواند تحقق آرزوی دیرینه کُردها برای داشتن یک کشور مستقل را تسریع کند.


radio,farda

مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، روز دوشنبه، دوم تیر، با اشاره به بحران عراق تاکید کرد که کردها خواهان استقلال منطقه کردستان از بقیه کشور هستند و اکنون زمان آن رسیده است که ملت کرد آینده خود را تعیین کند. آقای بارزانی که با کریستین امانپور از شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان، مصاحبه می‌کرد، اظهار داشت: «عراق آشکارا در حال تجزیه است و مشخص است که دولت مرکزی یا فدرال تسلط خود بر همه چیز را از دست داده است. همه چیز دارد از هم می‌پاشد، ارتش، نیروهای نظامی، پلیس.»


شبکه خبری سی.ان.ان روز دوشنبه به نقل از «سه منبع امنیتی عراقی» نوشت داعش کنترل کامل پالایشگاه بیجی، در حدود ۲۵۰ کیلومتری شمال بغداد را بدست گرفته است....دور بعدی مذاکرات غرب و حکومت اسلامی ایران در دوم ژوئیه 2014 ( یازدهم تیرماه ) است .
 


گزارشگر شبکه جهانی بی.بی.سی طی گزارشی از تحولات عراق گفت : داعشی ها اکنون رفته رفته به سمت شمال غربی در اتوبان حرکت می کنند و در مسیرشان شهرهای بیشتری را به سوی بغداد تسخیر می کنند و به این وسیله نقاط را به هم وصل می کنند.

این گزارشگر افزود: شورشیان تا کنون شهرهای کلیدی در نزدیکی بغداد شامل فلوجه و بخشی از رمادی را در کنترل خود دارند. تا کنون آنها شهرهای میان راه از سوریه تا بغداد را تسخیر می کردند. حدیثه نیز در قلب این مسیر قرار دارد.

وی افزود: به این وسیله آنها یک مسیر لجستیک و پشتیبانی از سوریه... . را خواهند داشت و از این طریق برای تهاجم به غرب بغداد می توانند نیرو و تجهیزات بیشتری وارد کنند... . نبرد بعدی دروازه های بغداد خواهد بود.

 


"جان کری" بر بالین عراق


نوشتۀ شهلا رستمی


مسائل داخلی فرانسه و از جمله پرونده های داغ شرکت آلستوم، واگذاری بخشی از آن به شرکت "جنرال موتورز" آمریکائی و سهام دار شدن دولت فرانسه در آن، تغییر در مالیات زیست محیطی و نکات مهم بودجه این کشور، موضوعات اصلی صفحات نخست و شماری از صفحات داخلی روزنامه های امروز چاپ پاریس را تشکیل می دهند.

روزنامه فیگارو درصفحات در پیوند با خبرهای جهان، در مطلبی زیر عنوان "جان کری" بر بالین عراق، می نویسد : "جان کری" با روحیه ای نامناسب و بدون انگیزه مبارزه و در حالی که ارتش عراق شکست خورده به نظر می آید، وارد بغداد می شود تا شاید آن چه را که می شود نجات دهد.


در برابر هرج و مرج روز افزون و پیشرفت نیروهای داعش، نیروهای ارتش عراق ترسیده اند و "جان کری" می گوید این پیشرفت تهدیدی برای همگان است.


او همچنین از نوری المالکی خواست که منافع صرفآ گروهی و قومی را کنار بگذارد.
و گرچه آمریکا می خواهد نشان دهد که به حفظ تمامیت ارضی عراق پایبند است، اما "باراک اوباما" می گوید چنانچه رهبران عراق با یکدیگر متحد نشوند، هیچ سلاحی نمی تواند مشکل این کشور را حل کند.


به نوشته فیگارو، اگر بخواهیم معنای کلام این مقامات را دربیابیم و یا نانوشته ها را بخوانیم، این گونه به نظر می رسد که عراق در حال افتادن به دست شورشیان است که می خواهند مرز میان این کشور و سوریه را از میان بردارند و سرزمین بزرگی برای خلافت در خاورمیانه به وحود بیاورند.


با در نظر گرفتن این که 5 گردان از 14 گردان نظامی عراق، به دلیل نبود سرباز دیگر وجود ندارند و نفرات دیگر هم از نا امیدی رنج می برند، این خطر به وجود آمده که نیروهای داعش، که هم اکنون به 113 کیلومتری مرز اردن رسیده اند، راه خود را بدانجا هم باز کنند. که
در آن صورت آمریکا ناچار خواهد شد از متحد خود دفاع کند. اما این دفاع باعث خواهد شد باراک اوباما در منجلابی غرق شود که جنگ ویتنام "لیندون جانسون"، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، را در خود غرق کرده بود.

روزنامه لیبراسیون می نویسد : "جان کری" مخالف استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین است و می خواهد که قدرت میان همه جناح ها تقسیم شود.

لیبراسیون همچنین به این اشاره دارد که به باور آمریکائیان چنانچه مقامات عراقی پیروز نشوند، هیچ دخالت نظامی توسط آمریکا نخواهد توانست کشور عراق را نجات دهد.


لیبراسیون نیز به آماده شدن ارتش اردن اشاره می کند که در طول مرز این کشور با عراق مستقر شده است.
لوموند به فشاری که با به دست گرفتن کنترل یک پاسگاه مرزی توسط نبروهای داعش در مرز اردن به این کشور وارد امده، می نویسد : این پیروزی که به مستقر کردن نیروهای اردنی در سراسر مرز این کشور با عراق انجامید، بیم سرایت این تنش به اردن را افزایش داد.


یک کارشناس گروههای اسلام گرا، حسن ابو حنیه، می گوید اردن باید واقعأ بترسد چون داعش جنبشی بسیار سازمان یافته و تواناست و در آن کشور نیز مهره های اساسی دارد. شاخه "اخوان المسلمین" اردن نیز با انتشار بیانیه ای از یک" تهدید مستقیم و خطری جدی برای اردن" سخن گفت.
دولت اردن اما ظاهرأ تلاش بر ناچیز نشان دادن حطر سرایت این تنش به کشورش دارد .


دولت اردن می گوید که مرز این کشور با عراق بسته نشده رفت و آمد در آن به شکل محدودی انجام می گیرد.
تنها عاملی که، به نوشته لوموند، باعث می شود میزان خطر سرایت تنش به اردن را چندان بزرگ نپنداریم این است که اختلاف میان صلفیون و جهادیون وجود دارد. بدین معنا که جنبش اردنی صلفیون بیشتراز "ایمان الظواهری" رهبر القاعده تبعیت می کند و ابو عمر ال بغدادی، رهبر داعش را از دین برگشته می داند.


این گروه، کشتار شیعیان توسط داعش و برتری خواهی آن را در صحنه کارزار سوریه نمی پسندد. از این رو الظواهری پیش تر تلویجأ از یورش شماری از گروههای شورشی سوری به نیروهای داعش حمایت کرده بود.


با در نظر گرفتن اهمیت استراتژیک اردن برای عربستان سعودی و اسرائیل که این کشور را حائلی برای خود می دانند، بعید به نظر می رسد که نیروهای داعش پای خود را آن سوی مرز بگذارند چرا که در این دشت صاف، خود را در معرض ضربه های شدید هوائی قرار می دهند. تنها خطر واقعی برای عمان، آغاز موج سوء قصد ها در این کشور چون در سال 2005 خواهد بود.

به مطلب دیگری در روزنامه لوموند بپردازیم که از گزینش یک اسرائیلی به نام "مردخای آموخای" به سمت معاونت کمیسیون ویژه سازمان ملل برای حقوق مردم فلسطین و سرزمین های اشغالی ودر واقع مجتمع زدائی سخن می گوید. این گزینش که با مخالفت کشورهای عربی روبرو شد و عربستان سعودی آن را یک مضحکه خواند، به کمک کشورهای غربی و آمریکا و کانادا ممکن گردید.


یکی از فعالیت های این کمیسیون رسیدگی به وضع پناه جویان است و با حضور یک اسرائیلی، کشورهای عرب می ترسند که اسرائیل از توان بیشتری برای بستن راه فلسطینان برخوردار شود.


یک کارشناس می گوید گرجه از نظر سمبلیک این گزینه چندان جالب نیست اما نباید فراموش کرد که در عمل معاون این کمیسیون چندان نقش و وزنه ای ندارد.

rfi

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد