مقاله

 

 

تاریخ انتشار:03.04.2015


اعلام تفاهم برای انجام توافق نهایی !



ایران و قدرت‌های جهانی در لوزان سوئیس، در پی آنچه «ماراتن مذاکرات هسته‌ای» توصیف شده، به توافقی اولیه رسیدند که قرار است آغازی بر تدوین توافقی جامع طی سه ماه آینده باشد.

این تفاهم که رئیس‌جمهوری آمریکا آن را «تاریخی» توصیف کرده و دبیر کل سازمان ملل می‌گوید امکانی برای همه کشورها برای حل مشکلات جدی جهان است، با استقبال گروهی از شهروندان در ایران نیز روبه‌رو شده است.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، با «تاریخی» توصیف کردن تفاهم صورت‌گرفته در لوزان، از منتقدان آن پرسیده است «آیا شما واقعا فکر می‌کنید که این توافق قابل راستی‌آزمایی، اگر کاملا به آن عمل شود، در حالی‌که از حمایت قدرت‌های جهانی برخوردار است، بدتر از خطر برپایی یک جنگ دیگر در خاورمیانه است؟»

اندکی پس از آن‌که قدرت‌های جهانی و ایران، پس از هشت روز گفت‌وگوهای پی‌درپی در لوزان سوئیس در مورد چهارچوب یک توافق جامع، به تفاهم رسیدند، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در یک سخنرانی تلویزیونی شرکت کرد.

آقای اوباما در باغ کاخ سفید در برابر دوربین‌های تلویزیونی خطاب به مردم ایران گفت «می‌خواهيم بر اساس منافع مشترک خود با شما تعامل داشته باشيم و اين توافق چشم‌اندازی را برای رفع تحريم‌ها ارائه می‌کند.»

او تاکید کرده است که اگر تفاهم لوزان در نهایت به توافقی نهایی و جامع بیانجامد، آمریکا، هم‌پیمانان آن و جهان «امن‌تر خواهد شد».

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل پس از انتشار خبر تفاهم سیاسی جمهوری اسلامی ایران و قدرت‌های جهانی در گفت و گوی تلفنی با باراک اوباما از این توافق انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از توییتر مارک رِگِو سخنگوی نخست وزیر اسراییل، آقای نتانیاهو تفاهم سیاسی ایران با 5+1 را خطری برای موجودیت اسراییل دانسته و گفته است که این تفاهم سیاسی راه ایران را برای دستیابی به بمب مسدود نمی‌کند، بلکه این راه را هموار می‌سازد.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، ضمن استقبال از نتیجه گفت و گوهای هسته ای میان ایران و کشورهای عضو گروه ۵ + ۱ به خبرگزاری ایتارتاس گفت: از امروز ما معیاری داریم که می تواند مبنای گفت و گوهایمان در ماه های آینده برای رسیدن به یک توافق جامع قرار گیرد.

او با تاکید بر تلاش صورت گرفته برای رسیدن به پارامترهای کلیدی که منجر به نهایی شدن بیانیه تفاهم سیاسی شد، از آن با عنوان یک توافق منحصر بفرد نام برد و گفت: امیدواریم که به زمان بیشتری نیاز نباشد و قادر باشیم در ضرب الاجل تعیین شده تا پایان ماه ژوئن به یک توافق جامع هسته‌ای برسیم.

پنج شنبه شب همزمان با انتشار خبر تفاهم سیاسی ایران و پنج به علاوه یک بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، گروهی از شهروندان تهرانی در خیابان‌های منتهی به وزارت خارجه و دیگر نقاط تهران تجمع کردند.

در عکس‌هایی که خبرگزاری دانشجویان ایران- ایسنا منتشر کرده است ، گروهی از موافقان توافق هسته‌ای با بوق زدن، در دست داشتن پرچم ایران و با بالا رفتن از سقف ماشین ها و اتوبوس‌ها در خیابان به رقص و پایکوبی پرداختند. آن‌ها همچنین شعارهایی را در حمایت از تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و محمد جواد ظریف وزیر خارجه سردادند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران-ایسنا به نقل از صفحه توییتر منتسب به رییس جمهوری ایران،حسن روحانی پس از اعلام تفاهم سیاسی بین ایران و کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک، در تماس تلفنی با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی از زحمات آنها قدردانی کرد.

پیشتر محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیزدر نشست خبری خود پس از اعلام بیانیه تفاهم سیاسی، حمایت حسن روحانی از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای را «شجاعانه» توصیف و از وی قدردانی کرده بود.


درپی اعلام تفاهم ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵، از جمله ایالات متحده، برای رسیدن به توافقی جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران در اواخر روز پنجشنبه در شهر لوزان سوئیس، وزیر خارجه ایالات متحده در نشستی خبری گفت، دیپلماسی در این پرونده بهترین راه بود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵، و وزیر امور خارجه ایران اواخر روز پنجشنبه و دو روز پس از پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به تفاهم هسته‌ای، نتایج مذاکرات هشت روزه لوزان را در بیانیه‌ای اعلام کردند.

این بیانیه را ابتدا فدریکا موگرینی به زبان انگلیسی و سپس محمدجواد ظریف به زبان فارسی در یک نشست خبری مشترک در ساختمانی در نزدیکی هتل بوریواژ شهر لوزان سوئیس، محل برگزاری این مذاکرات، قرائت کردند.

بر اساس این بیانیه، طرفین درباره راه حل‌هایی برای اعمال محدودیت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از جمله غنی سازی اورانیوم، برای مدت زمانی به تفاهم رسیدند و دوره زمانی اعمال این محدودیت‌ها نیز ۱۰ ساله خواهد بود.

Firooz Heidari
7 Std. ·
ظاهران بیشتر بحث روی توافق یا عدم توافق بود . ولی حالا شادی از توافق عده ای راه افتاده اند . تو گویی حوادث تلخ آینده را نمیبینند .
آنهایی که با سیستم سیاسی و اطلاعاتی غرب آشنا هستند میدانند که حتی اگر یک درصد توافق هم صورت بگیرد . غرب مذاکرات را ادامه و در دستگاههای تبلیغاتی بصورت گسترده تبلیغ خواهد کرد ... غرب اوضاع را سفید و سیاه نمیبیند . از سالهای 1999 در جریان اتمی بودند ولی مشکل مخالفین بودند که یکپارچه عمل نمیکردند .. این وضع همچنان ادامه دارد .غرب حرکت ایران را کند میکند و در خلال این مدت منتظر مخالفین خواهد بود . در صورت به نتیجه نرسیدن خود به اپوزسیون سازی دست خواهد و اگرباز هم موفق نشد ... اونوقت شرایطی چون یوکوسلاوی سابق یا همین کشورهای اطراف پیش خواهد آمد ... در خاتمه خواهش میکنم اینقدر توده ای و راه توده ای به اوضاع نگاه نکنید بزرگترین اتهام جمهوری از بین بردن اخلاق و شرف و حذف معیازهای انسانی و توسعه این فساد در اجتماع جهانیست . آیا شما با اینها همراهید ؟

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد