مقاله

 

 

تاریخ انتشار:15.01.2015



دیدار ظریف و
کلفت در آستانه مذاکرات هسته‌ای



مقامات آمریکا می‌گویند که گفت‌وگوهای جان کری و محمد جواد ظریف، وزیران امور خارجه آمریکا و ایران، تا پاسی از شب چهارشنبه، ۲۴ دی، ادامه یافت.

یکی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت که جان کری و محمد جواد ظریف «امروز به مدت پنج ساعت مذاکرات مهمی داشتند و موضوعات متنوعی را با حضور تعداد محدودی شرکت کننده از دو طرف مورد بحث قرار دادند».

این گزارش می‌گوید که اما آقای کری بدون برنامه قبلی برای سومین دیدار و ادامه گفت‌وگو با آقای ظریف به هتل لیک ساید ژنو بازگشت. جان کری قبل از آن، مذاکره‌کنندگان ارشد آمریکایی را برای مذاکرات فنی با همتایان ایرانی خود که روز پنج‌شنبه برگزار می‌شود، توجیه کرده بود.

پس از بن‌بست در مذاکرات هسته‌ای در آذرماه، ایران و شش قدرت بزرگ گفت‌وگو برای دستیابی به یک توافق جامع بر سر برنامه‌های هسته ای ایران را از سر گرفتند.

به نظر این کشورها توافق هسته‌ای با ایران برای کاهش خطر جنگ در منطقه خاورمیانه ضروری است.

پیشتر محمد جواد ظریف گفته بود: در صورتی که غرب حساسیت‌های مسلمانان را در نظر بگیرد، مذاکرات آسان‌تر خواهد بود.

آقای ظریف همچنین پیش از شروع مذاکرات به خبرنگاران گفت: این مذاکرات آمادگی دو طرف برای پیشرفت به جلو و رسیدن به توافق اتمی برای محدود کردن برنامه‌ هسته‌ای و رفع تحریم‌های اقتصادی را نشان می‌دهد.

آقای ظریف در حالی که منتظر همتای آمریکایی خود بود به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم این مذاکرات مهم است. فکر می کنم آمادگی دو طرف برای جلو رفتن و تسریع روند را نشان خواهد داد».

مذاکرات وزیران امور خارجه دو کشور روز چهارشنبه پنج ساعت ادامه یافت و بعد از ظهر شامل یک پیاده‌روی ۱۵ دقیقه‌ای در مرکز شهر ژنو بود.

این مذاکرات پیش درآمد از سرگیری مذاکرات هفت کشور (ایران و شش قدرت جهانی) در ۲۸ دی است.

مهلت زمانی برای کسب توافق مورد نظر کشورهای ۱+۵ تا ۹ تیر سال آینده تمدید شده است. در صورت رسیدن به توافق، تحریم‌های اعمال شده علیه ایران به تدریج لغو می‌شود.

ایران می‌گوید غنی سازی اورانیوم تنها با هدف انرژی برای مقاصد صلح دوستانه و غیرنظامی است و ادعای غرب مبنی بر تلاش ایران برای ساخت بمب اتمی را تکذیب می‌کند.

خبرگزاری رویترز در ادامه می‌نویسد محمد جواد ظریف همچنین توضیح داد چرا ایران از طرح جلد شماره تازه مجله طنز سیاسی شارلی ابدو ناراضی است.

آقای ظریف گفت: «به نظر ما مقدسات باید محترم شمرده شود. اگر به ارزش‌های متقابل احترام نگذاریم، نمی‌توانیم گفت‌وگوهای جدی داشته باشیم».

در همین حال محمد نهاوندیان یکی از نزدیکان حسن روحانی، رییس جمهوری ایران پیش از شروع گفت‌وگوها اظهار داشت: «دولت رویکرد سازنده‌ای برای حل مسئله اتمی اتخاذ کرده است و امید زیادی برای رسیدن به نتایج مثبت وجود دارد».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای ظریف پس از این دیدار در گفت‌وگو با خبرنگاران، گفت‌وگوی خود با جان کری را «مهم» توصیف کرد و گفت: «فکر می‌کنم این گفت‌وگوها آمادگی طرفین برای حرکت به جلو و تسریع روند مذاکرات را به نمایش می‌گذارد.»

همزمان با انجام این مذاکرات، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز گفت که آمریکایی‌ها «پایبندی» خود برای حفظ مسیر مذاکرات «در شرایط فعلی» را نشان داده‌اند.

براساس گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محمد جواد ظریف، پس از ورود به ژنو در جمع خبرنگاران گفت: «ما در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده‌ایم که ضرورت دارد طرف مقابل تصمیمات خود را بگیرد تا بتوانیم از این طریق به سمت جلو به پیش برویم.»

وی همچنین خواستار آن شد که طرف غربی، خط قرمزهای به گفته او «بی‌مورد» را مطرح نکند.

خبرگزاری دولتی ایرنا، هدف از دیدار و گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و آمریکا، در روز چهارشنبه را «سرعت بخشیدن» به مذاکرات اتمی ایران با ۱+۵ ذکر کرد.

پس از انجام مذاکرات میان این دو دیپلمات ارشد ایرانی و آمریکایی، مذاکرات دو جانبه میان ایران و اعضای گروه ۱+۵ در روز پنجشنبه ادامه خواهد یافت و در نهایت روز یکشنبه، ۲۸ دی ماه مذاکرات جمعی بین تمام طرف‌های درگیر مذاکرات برگزار خواهد شد.

عباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی، معاونان وزیر خارجه ایران در این سفر حضور خواهند داشت و از سوی آمریکا نیز ویلیام برنز، قائم مقام پیشین وزیر امور خارجه، و وندی شرمن، معاون وزیر خارجه، در این گفت‌وگوها حاضر خواهند بود.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در آستانه دور جدید مذاکرات هسته‌ای روز دوشنبه، ۲۲ دی در تهران دیدار کرده بودند.

روز چهارشنبه مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز گفت که «هر وقت احساس کنیم مسیر مذاکرات متناسب با خواست ما نیست، تصمیمات جدیدی را اتخاذ خواهیم کرد.»

وی با اشاره به «تلاش‌هایی» برای به گفته او «منحرف کردن مذاکرات»، افزود: «در عین حال آمریکایی‌ها برای این که مسیر مذاکرات در شرایط فعلی حفظ شود، پایبندی خود را نشان داده‌اند و ارزیابی ما این است که مسیر فعلی و حفظ مذاکرات را مد نظر دارند.»

سامانتا پاور، روز ۲۲ دی ماه نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفته بود که رئیس‌جمهوری آن کشور حاضر به همکاری با کنگره برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نیست.

به گفته، کاخ سفید آمریکا در همان روز باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بر تمرکز ایالات متحده برای رسیدن به «توافقی جامع» با ایران، که به جامعه جهانی اطمینان دهد برنامه اتمی تهران صلح‌آمیز است، تاکید کرد.

farda.radio

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد